Vakıf Katılım web
Magazin 19.10.2021 04:47

İranlı usta müzisyen İstanbul'da konser verecek

Dünyaca ünlü keman virtüözü ve müzisyen Dr. Bijan Mortazavi, İstanbul'a geliyor. Sanatçı, 100 kişilik senfoni orkestrasıyla 4 Kasım'da Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde konser verecek.
İranlı usta müzisyen İstanbul'da konser verecek

Keman çalmaya henüz 3 yaşındayken başlayan, 7 yaşında piyano, gitar, ud, tar, santur çalmayı öğrenen, 14 yaşında dev bir orkestra kurup kendi bestelerini yapan dünyaca ünlü İranlı müzik dâhisi Bijan Mortazavi, Türkiye’ye geliyor. 2009 yılında İngiltere'deki Southampton Solent Üniversitesi'nde doktorasını tamamlayıp ‘doktor’ unvanını alan sanatçı, Doğu ve Batı arasında bir köprü niteliğini taşıyan, hafif klasik tarzdaki eserlerini bu kez İstanbullu müzikseverler için seslendirecek.

100 KİŞİLİK DEV ORKESTRA

İran’ın en iyi besteci ve kemancılarından biri olarak kabul edilen Bijan Mortazavi, 4 Kasım Perşembe akşamı Beşiktaş’taki Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde sahneye çıkacak. Konserde sanatçıya 100 kişilik dev senfoni orkestrası da eşlik edecek. İstanbul için özel bir repertuvar hazırlayan Mortazavi, bestelediği dört yeni eseri de ilk kez bu konserde canlı olarak müzikseverlerin beğenisine sunacak. Konser, İran televizyonlarından da yayınlanacak.