Ekonomi 18.09.2019 03:00 Güncelleme: 17.09.2019 22:50

İŞ DÜNYASININ YILDIZLARI PEOPLE MAKE THE BRAND 2019'DA BULUŞUYOR

Türkiye'nin en önemli işveren markası konferansı People Make The Brand (PMB), 7. yılında insan kaynakları, pazarlama ve iletişim dünyasını bir araya getiriyor.
İŞ DÜNYASININ YILDIZLARI PEOPLE MAKE THE BRAND 2019'DA BULUŞUYOR

Gülay YÜCEL

Bu yıl “Psikolojik Sermaye” konusunun ele alınacağı PMB, alanında uzman konuşmacıları ve ele aldığı konularıyla merakla bekleniyor. Universum Orta Doğu Direktörü ve Dinamo Danışmanlık Kurucu Ortağı Evrim Kuran’ın açılışını yapacağı konferansın moderatörlüğünü Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan üstlenecek.

Psikolog ve yazar Prof. Dr. Acar Baltaş, konuşmasında; okulda öğrenilen değil, hayatın içinde mücadele ile kazanılan yaşam becerilerine, erken yaşta alınan sorumlulukların sonucunda gelişen psikolojik iyi hale, gençlerin hak ettikleri noktaya gelmeleri ve yaşadıkları hayatın hakkını vermek için geliştirmeleri gereken öz yeterliliğe odaklanacak.

Avrupa Uluslararası Lider Kadın Ödülü sahibi öğretmen Dilek Livaneli, umudunu ve yaptığı işe inancını hiç kaybetmeden köy okulu öğretmenliğinden küresel öğretmenliğe uzanan yolculuğunu PMB sahnesinde katılımcılara anlatacak. Livaneli, başlattığı “Bir Dilek Yetmez” hareketiyle umutsuzluğu yok saymanın önemini, bunun liderlik ve kariyer yolunda getirilerini anlatacak.

Boston Orthodontics Kurucusu Diş Hekimi Elif Keser, “Yılmazlık İçin Gereken Tavır” konusu odağında; “Dirençli olabilmek için hayata nasıl bakmalı? Konfor alanında kalmak aslında ne kadar konforsuz bir durum? Hayat boyu öğrenci olmak hoca olmaktan daha mı keyifli? Çocuk da yaparım kariyer de, ama nasıl?” sorularının cevaplarını kendi hikâyesinden yola çıkarak katılımcılara aktaracak.

Dinamo Danışmanlık Kurucu Ortağı ve Universum Orta Doğu Direktörü Evrim Kuran konuşmasında, yedi kere düşse de sekiz kere kalkabilen bireyler, liderler, kurumlar, markalar olmak için yapılabilecekleri ele alacak.

İş insanı ve girişimci Gözde Akpınar ise iş dünyasındaki deneyimlerini “Umut ve İyimserlik Üzerine” başlığı altında paylaşacak. Bu oturum, bir kadın lider ve bir kız çocuğu annesi olarak kadına şiddet, kadınlara yönelik negatif ayrımcılık gibi toplumsal hayatın en önemli problemlerini ruhunun derinliklerinde hisseden, Betek Grubu’nda hayata geçirdiği projelerle, kişisel duyarlılığını kurumsal bir duyarlılıkla harmanlayarak ifade eden, Gözde Akpınar ile samimi bir sohbete ev sahipliği yapacak.

Serdar Turan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek söyleşide, deneyimli gazeteci, yazar Önder Abay; Bavul dergisini, sokak kültürünün nasıl edebiyata dönüştüğünü, arka mahalleleri ve o mahallelerde yaşayan 'öteki' gençliğin tüketim alışkanlıklarını, alt kültür-üst kültür çekişmesini anlatacak.

Eğitim Bilimci, Yazar Dr. Özgür Bolat, PMB konuşmasında duygusal sermayenin, psikolojik sermaye ile ilişkisine değinecek. Sadece başarı için değil; ‘sürdürülebilir’ başarı, mutluluk ve liderlik için duygusal ve psikolojik sermayenin neden birleştirilmesi gerektiğini anlatacak.

Puduhepa ve Kız Kardeşleri Kurucu/CEO’su Renan Tan Tavukçuoğlu, konferansta “Anlam Arayanlar İçin Bir Nefes İlham” diyecek. Tavukçuoğlu, ‘Puduhepa ve Kız Kardeşleri’ marka hikayesini anlatacak. Bu seansta, bireysel ve kurumsal olarak gerçeğin peşinde olan herkes için bir nefes ilham katılımcıları bekliyor.

Konferansın konuşmacıları arasında yer alan KFC Genel Müdürü Tunç Tunaveli, “Sağlam Markalar İçin Sağlam İnsanlar Gerek” başlığı altında, belirsizliğin hakim olduğu dönemlerde, pozitif psikolojik sermayenin bireyler, liderler ve markalar için olan öneminden bahsedecek.

Universum Yönetim Kurulu Başkanı, StepStone Veri ve İçgörüden Sorumlu Genel Müdürü Yusuf Azoz, konuşmasında kendi kariyer yolculuğundan anekdotlarla, verinin ve içgörünün farklı zamanlarda karar vermede ve geleceği şekillendirmede nasıl işe yaradığını anlatacak. Azoz, geleceği hayal etme veya görselleştirmede, yeni bir işe, göreve, projeye başlarken veri ve içgörünün nasıl hizmet ettiğini farklı örneklerle paylaşacak.

Universum Stratejik Danışma Kurulu Başkanı Claudia Tattanelli, Türkiye’nin ve dünyanın gençlerinden işveren markalarına mesaj var diyor. Tattanelli, konuşmasında, 2019 yılında Türkiye’de 80.000’in üzerinde gençle gerçekleştirilen Türkiye’nin En Çekici İşverenleri Araştırması’na dair önemli içgörüleri uluslararası karşılaştırmaları ile paylaşacak ve sürdürülebilir performans için işveren markalarının yılmaz ve yetkin genç kaynağa erişiminin önemine değinecek.

PMB Campus’te İddialı İsimler Konuşacak

Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören ve yalnızca öğrencilerin katılımına açık olacak People Make The Brand Campus oturumu ile de öğrencilere yönelik bir çalışma yapılacak. People Make The Brand - Campus programında “Tezgahçılar” dan Burçak Yıldırım ve Dr. Kerem Dündar konuşmacı olarak yer alırken, Serdar Turan’ın moderatörlüğünde Evrim Kuran, Yusuf Azoz, Serdar Kuzuloğlu, Acar Baltaş’ın katılacağı bir özel panel düzenlenecek.

29 Kasım’da düzenlenecek olan Türkiye’nin En Önemli İşveren Markası Konferansı People Make The Brand’te, Universum Türkiye’nin En Çekici İşverenleri araştırma sonuçları da dünya karşılaştırmaları ile ele alınacak.