Tiyatro 09.03.2020 20:21 Güncelleme: 09.03.2020 20:28

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta (10 Mart-15 Mart)

İstanbul Devlet Tiyatrosunda bu hafta Hırçın Kız, Bir Picasso, Josef Bieder'in Yıldızının Parladığı An (Aksesuvarcı), Filozof Ahmed, Meraklısı İçin "Öyle Bir Hikaye", Alyoşa ve Tamamen Doluyuz oyunları seyirci karşısına çıkacak. 15 Mart Pazar günü Pazar Okumaları kapsamında Tuncer Cücenoğlu'nun Kadıncıklar adlı oyunu temsil edilecek. Haftanın çocuk oyunu Siz Ne Dersiniz.
İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta (10 Mart-15 Mart)

Oyunlara dair detaylı bilgiler şöyle:

 Hırçın Kız, Mecidiyeköy Büyük Sahnede

Sinyor Battista'nın biri fevkalade hırçın ve dik başlı, diğeri uysal ve uyumlu iki kızının evlilik maceralarının anlatıldığı Shakespeare komedisi Hırçın Kız’da Veda Yurtsever, Hakan Meriçliler, Uğur Hakan Güneri, Turan Günay, İlkay Akdağlı, Fatih Dokgöz, Zülfükar Ali Sinan Demir, Burak Altay, Çiğdem Yıldız’ın yanı sıra kalabalık bir oyuncu kadrosu rol alıyor.

Oyun 10 Mart-15 Mart tarihleri arasında Mecidiyeköy Büyük Sahnede izlenebilir.

Yazan: William Shakespeare

Çeviren: Nurettin Sevin

Dramaturgi ve Reji: Yücel Erten                           

Dekor Tasarımı: Ethem İzzet Özbora

Kostüm Tasarımı: Nalan Alaylı

Işık Tasarımı: Yakup Çartık

Müzik: Emil Tan Erten

 Bir Picasso, Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

Nazi işgali altındaki Fransa’da yaşayan ressam Pablo Picasso ile dönemin Almanya kültür bakanlığı sorumlusu olan Bayan Fischer arasında geçen sorgulamaları, çatışmaları ve hesaplaşmaları anlatan oyunda Levend Öktem ve Filiz Kılıç rol alıyor.

Yazan: Jeffrey Hatcher

Çeviren: Şükran Yücel

Yönetmen: Ahmet Levendoğlu

Dekor Tasarımı: Behlüldane Tor

Kostüm Tasarımı: Mihriban Oran

Işık Tasarımı: Yüksel Aymaz

Bir Picasso, 15 Mart Pazar gününe kadar Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede izlenebilir.

 Josef Bieder’in Yıldızının Parladığı An (Aksesuvarcı), Üsküdar Tekel Sahnesinde

Bir Aksesuvarcı, iptal edilen bir oyunun temsil saatinde ertesi günkü provanın aksesuvarlarını hazırlamak üzere sahneye girer.  Salonda, temsilin iptal olduğundan habersiz olan seyirci oturmaktadır. Josef Bieder, yıllar sonra şans eseri seyircisini bulmuştur.

Prömiyerini 10 Mart Salı akşamı Üsküdar Tekel Sahnesinde gerçekleştirecek olan Josef Bieder’in Yıldızının Parladığı An (Aksesuvarcı)’yı Eberhard Streul yazdı, Yücel Erten çevirdi. Oyunun yönetmeni ve oyuncusu Ali İpin’e İdare Müdürü rolünde Özge Özdemir eşlik ediyor.

Josef Bieder’in Yıldızının Parladığı An (Aksesuvarcı) 22 Mart Pazar’a kadar Üsküdar Tekel Sahnesindeki temsillerine pazartesi günleri hariç aralıksız devam edecek.

 Filozof Ahmed, Üsküdar Stüdyo Sahnede

Paris’in bir kenar mahallesinde yaşayan Arap göçmeni Ahmed, modern dünyanın tartışılan hiç, maksat, siyaset, özne, köken, çelişki gibi en önemli toplumsal ve felsefi kavramlarını farklı episodlarda oldukça eğlenceli bir dille tartışmaya açıyor. Modern Avrupa toplumunun kültür birikiminde yer alan bu evrensel değerler ile gündelik hayatta yaşananlar arasındaki çelişki ve paralellikler gösterilerek felsefenin de ne kadar yaşamın içinde olduğunu anlatıyor bize. Oyundaki karakterlere Süleyman Atanısev, Harun Özer, Suna Selen, Ebru Soyuerden, Emrah Can Yaman, Deniz Arna, Tuğçe Şartekin, Onur Soyal, Mert Asker, Atlas Karan Tumluer, Abdülhamit Mutlu hayat veriyor.

Yazan: Alain Badiou

Çeviren: Ayberk Erkay

Rejisör: Murat Karasu

Dekor Tasarımı: Ethem İzzet Özbora

Kostüm Tasarımı: Nalan Alaylı

Işık Tasarımı: İ. Önder Arık

Müzik: Emil Tan Erten

Koreografi: Cihan Yöntem

Dramaturg: Selen Korad Birkiye

Filozof Ahmed 10-11-12-13 Mart tarihlerinde Üsküdar Stüdyo Sahnede izlenebilir.

 Meraklısı İçin “Öyle Bir Hikaye”, Garibaldi Sahnesinde

Büyük yazar Sait Faik Abasıyanık’ın gizemli dünyasının dehlizlerine girerek, onun gözünden İstanbul’u anlamaya, hayatı koklamaya, İstanbul’a yeni bir pencere açmaya ve bu pencereden martılara seslenmeye, dalgalarla fısıldaşmaya, rüzgârı dinlemeye; sevgiyi, aşkı, insanı, sanatı, edebiyatı duyumsamaya hazır mısınız…    

Taner Turan’ın oynadığı Meraklısı İçin “Öyle Bir Hikaye” 12-13-14 Mart tarihlerinde Garibaldi Sahnesinde izlenebilir.

Yazan: Sait Faik Abasıyanık

Uyarlayan: Savaş Dinçel

Yöneten: Ozan Uçar

Dekor Tasarımı: Behlüldane Tor

Kostüm Tasarımı: Mihriban Oran

Işık Tasarımı: Serhat Akın

Müzik: Oktay Köseoğlu

 Alyoşa, Küçükçekmece CKSM’de

Alyoşa ressam, gravür ve grafik sanatçısı Aliye Berger’in yaşamına tanıklık, yaratıcı ve efsanevi kişiliğine saygı duruşu niteliğinde bir oyun. Aliye Berger (Alyoşa) rolüne Seray Gözler’in hayat verdiği oyundaki diğer karakterlerde Erhan Tuna, Asuman Çakır, M. Coşkun Ülgen, Melike Durak Aras, Meriç Akay, Burak Çağlar ve Şebnem Bilgeer rol alıyor.

Yazan: Hayati Çitaklar

Yöneten: Ahmet Mark Somers

Yardımcı Yönetmen: Seray Gözler

Dekor Tasarımı: Behlüldane Tor

Kostüm Tasarımı: Medina Yavuz Almaç

Işık Tasarımı: Kerem Çetinel

Müzik: Fırat Akarcalı

Dijital Animasyon Tasarım ve Uygulama: Şirin Dağtekin Yenen, Erkan Cerit

Alyoşa, Küçükçekmece CKSM’de 12-13-14-15 Mart tarihlerinde izlenebilir.

 Tamamen Doluyuz, Zeytinburnu Sahnesinde

Konservatuarın oyunculuk bölümünden mezun bir genç, kendi alanında iş bulamadığı için, şehrin en lüks restoranlarından birinde rezervasyon görevlisi olarak çalışmaktadır. Tek isteği mesleğini yapabilmek ve gittiği oyunculuk görüşmelerinin birinden olumlu cevap almaktır. Ancak hali hazırda, çalıştığı restoranın bakımsız bodrum katında, üç kişinin işini tek başına üstlenerek, Noel tatilinin yoğun rezervasyon trafiğine yetişmeye çalışmakta, bir yandan patronlarının istekleri, zengin müşterilerin kaprisleriyle ilgilenip, bir yandan da ailesini ve dostlarını mutlu etmeye çalışmaktadır. Bakalım Sam içine düştüğü bu trajikomik ortamdan kendini kurtarıp, asıl işine geri dönebilecek midir?

Tek kişilik oyunda Efe Erkekli rol alıyor.

Yazan: Becky Mode     

Çeviren: Lale Eren Dalsar                         

Yöneten: Elif Erdal

Dekor & Kostüm Tasarımı: Batuhan Bozcaada

Işık Tasarımı: Akın Yılmaz

Müzik: Orhan Enes Kuzu

Dramaturg: Günay Ertekin

Tamamen Doluyuz 13-14-15 Mart tarihlerinde Zeytinburnu Sahnesinde izlenebilir.

 Kadıncıklar (Pazar Okumaları), Garibaldi Sahnesi

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun Pazar Okumaları başlığı altında gerçekleştirilen okuma tiyatrosu etkinlikleri Tuncer Cücenoğlu’nun Kadıncıklar adlı oyunu ile devam ediyor.

Kadıncıklar oyunu, toplumdan çeşitli sebeplerle dışlanarak veya dışlandığını hissederek genelevde bir araya gelmiş olan insanların sorunlarını, birbirlerine olan bağlılıkları ile bu sorunlarla nasıl mücadele ettiklerini anlatıyor. Sevinç Erol’un yönettiği okuma tiyatrosunda Dilek Güven, Jale Yücel, Gözen Müftüoğlu, Yıldırım Gücük, Şule Gezgöç, Ozan Dağara, Sefa Köksal, Emir Üstündağ ve Vehbi Akıntürk rol alıyor.

Kadıncıklar 15 Mart Pazar günü saat 15’te Garibaldi Sahnesinde temsil edilecek.

 Siz Ne Dersiniz (Çocuk Oyunu), Üsküdar Stüdyo Sahnede

Faik Ertener’in yazıp yönettiği “Siz Ne Dersiniz” oyunu kendinden ve 14-15 Mart tarihlerinde Üsküdar Stüdyo Sahne’de 7 yaş ve üzeri izleyicilerini bekliyor olacak. 

Yazan  & Yöneten: Faik Ertener 

Yardımcı Yönetmen: Tunç Günbay

Dekor ve Kostüm Tasarımı: Dilek Kaplan

Işık Tasarımı: Yüksel Aymaz

Müzik: Can Atilla

Koreografi: Yeşim Alıç

Müzik Direktörü: Melikcan Zaman