Tiyatro 17.02.2020 12:24

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta (18 Şubat-23 Şubat)

İstanbul Devlet Tiyatrosunda bu hafta Leyla ile Mecnun, Bir Picasso, Bir Peri Masalı Radyum Kızları, Düdüklüde Kıymalı Bamya, Aziz Dostum Çehov, Büyüklere Masallar-Masal Masal İçinde ve Karmakarışık oyunları seyircilerin karşısına çıkıyor.  
İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta (18 Şubat-23 Şubat)

Oyunlara dair detaylı bilgiler şöyle:

Leyla ile Mecnun (Ankara Devlet Tiyatrosu), Mecidiyeköy Büyük Sahnede

Birbirine kavuşamayan ve aşkları uğruna ölen Leyla ve Mecnun’un hikâyesini anlatan oyunda karakterlere Tunç Yıldırım, Kadri Özcan, Cevat Duman, Pervin Balcı, Müge Sefercioğlu, Damla Ece Hacat, Muzaffer Saygı, Cihan Kaymak, Cansunur Şimşek, Şahnuâr Dedeoğlu Kudat, Pınar Uslu, Mehmet Tolga Günay, Baran Abdullah Şahin, Özlem Kalkan, Ümit Sert, Umut Yüksel, Pelin Caba Özveren hayat veriyor.

 Yazan: İskender Pala

Rejisör: Mustafa Kurt

Dekor Tasarımı: Özlem Karabay
Kostüm Tasarımı: Funda Karasaç
Işık Tasarımı: Yakup Çartık
Müzik: Can Atilla
Dans Düzeni: Volkan Ersoy

Leyla ile Mecnun 18-23 Şubat tarihleri arasında Mecidiyeköy Büyük Sahnede izlenebilir.


Bir Picasso, Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

Nazi işgali altındaki Fransa’da yaşayan ressam Pablo Picasso ile dönemin Almanya kültür bakanlığı sorumlusu olan Bayan Fischer arasında geçen sorgulamaları, çatışmaları ve hesaplaşmaları anlatan oyunda Levend Öktem ve Filiz Kılıç rol alıyor.

Yazan: Jeffrey Hatcher

Çeviren: Şükran Yücel

Yönetmen: Ahmet Levendoğlu

Dekor Tasarımı: Behlüldane Tor

Kostüm Tasarımı: Mihriban Oran

Işık Tasarımı: Yüksel Aymaz

Bir Picasso, 23 Şubat Pazar gününe kadar Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede izlenebilir.

 

 Bir Peri Masalı Radyum Kızları, Üsküdar Tekel Sahnesinde

Birinci ve ikinci dünya savaşı arasında, ABD’de orduya radyumlu saatler üreten bir fabrikadaki radyum boyama işçisi kadınların hak arama mücadelesini anlatan oyunda karakterlere Çiğdem Aygün, Deniz Danışoğlu, Merve Şeyma Zengin, Ezgi Erdilek, Refiye Genç, Ilgın Arslan, Okan Değirmenci, Tuğçe Aksum, Enis Daniş, Ebru Terzi, Esra Balaban, Begüm Mısırlı, Oğuz Edis, Batıkan Köleoğlu ve Hasan Ali Yıldırım hayat veriyor. Oyun 29 Şubat Cumartesi gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.

Yazan: Karden Kasaplar

Yöneten: Laçin Ceylan

Işık Tasarımı: Yakup Çartık

Dekor Tasarımı: Gökhan Yücesal

Kostüm Tasarımı: Dilek Kaplan

Müzik: Yıldırım Arıcı

Makyaj Tasarımı: Murat Polat

Koreografi: Tuğçe Tuna

 

Düdüklüde Kıymalı Bamya, Üsküdar Tekel Sahnesinde

Düdüklüde Kıymalı Bamya, yaygınlaşan dedikodu ve eğitimsiz toplum kültürünü eleştirirken, bunlara karşı olanların ötekileştirilmesini sorguluyor. Sabah kahveleri, fal tutkuları ve içi boş anlamsız sohbetleriyle küçük burjuva kadınlarının duyarsızlıklarına komik bir bakış sergiliyor. Oyundaki karakterlere Sevinç Niş, Ayla Baki Yücesoy, Emin Maltepe, Ece Koroğlu, İpek Gülbir, Demet Ergün, Türkü Deyiş Çınar ve Rami Çakır hayat veriyor.

Oyun 18-19-20-21-22 Şubat tarihlerinde Üsküdar Stüdyo Sahnede izlenebilir.

Yazan: Memet Baydur

Yöneten: Serap Eyüboğlu

Dekor Tasarımı: Sertel Çetiner

Kostüm Tasarımı: Serpil Tezcan

Işık Tasarımı: Yüksel Aymaz

Müzik : Türkü Deyiş Çınar

Dramaturg: Şafak Eruyar

 

Aziz Dostum Çehov, Garibaldi Sahnesinde

Anton Çehov’un Tütünün Zararları, Bir Evlenme Teklifi ve Ayı adlı kısa oyunlarından oluşuyor. Bir Evlenme Teklifi evlenme arzusundaki bir kadının takıntılarını ve bir türlü iletişim ortamı bulamadığı eş adayıyla yaşadığı münakaşaları; Tütünün Zararları baskın bir eş tarafından otuz üç yıl istemediği bir hayat yaşayan adamı; Ayı ise bir kadınla erkeğin alacak meselesi yüzünden nefretle başlayan ilişkilerinin aşka dönüşmesini anlatıyor.

Erdinç Gülener, Eylem Yıldız, Emre Başer ve Deniz Denker’in rol aldığı Aziz Dostum Çehov 20-21-22-23 Şubat tarihlerinde Garibaldi Sahnesinde izlenebilir.

Yazan: Anton Çehov

Çeviren: Yılmaz Gruda

Yönetmen: Zafer Algöz

Dekor ve Kostüm Tasarımı: Medina Yavuz Almaç

Işık Tasarımı: Birol Gezici

 

Büyüklere Masallar-Masal Masal İçinde (Çocuk Oyunu), Küçükçekmece CKSM’de

Polisiye roman yazarı Ahmet Ümit’in birbirine bağlanan beş masaldan oluşan, hem çocuklara hem yetişkinlere hitap eden eserini Günay Ertekin tiyatroya uyarladı. Oyunda komşu diyardaki Kör Adam’ın hikâyesini dinlemeye giden Padişah ve veziri iki tüccar gibi giyinerek yollara düşerler. Bir sırrı çözmek için diğer bir sırrın izini sürmek zorunda kalan padişah ve vezir sabırla ve merakla günlerce gecelerce yol gidip zaaflarla yoğrulmuş insanoğlunun birçok hikâyesini dinlerler.

Padişah’la beraber Şapkacı’nın, Müezzin’in, Demirci’nin, Kuyumcu’nun, Kör Adam’ın serüvenlerinin peşinde adeta bin bir gece masallarının tadında bir serüvene çıkarız.

7’den 70’e her yaştan izleyiciye seslenen oyunda Doruk Ordu, Betül Çevgen, Çağrı Aslan, Gökhan Yıldırım, Ömer Hüsnü Turat, Evren Akyürek,  Devran Şanlı, Ceren Narinoğlu, Çağıl Tekten, Onur Ertaman, Alparslan Çağlar, Aykut Söyük, Ecem Alpay, Ihlara Yener, Damla Polat, Handan Ölçener rol alıyor.

Büyüklere Masallar - Masal Masal İçinde 20-21-22-23 Şubat tarihlerinde Küçükçekmece CKSM’de izlenebilir.

 

Karmakarışık, Zeytinburnu Sahnesinde

Richard Phillips adında saygın bir bakan rakip partinin sekreteriyle küçük bir kaçamak yapmak için bir otel odası tutar. Ancak ikili otel odasında bir cesetle karşılaştıklarında olaylar içinden çıkılmaz ve karmakarışık bir hâl alır.

Oyundaki karakterlere Erkan Taşdöğen, Fatih Kahraman, Ali Ersin Yenar, Ebru Kaymakçı, Özden Çiftçi, Ebru Demirdöven, Aral Seskir, Sinan Cem Çabuk, Osman Tunca Soysal ve Suzan Sabancı hayat veriyor.  

Yazan: Ray Cooney

Çeviren: Haldun Dormen, Kemal Uzun

Rejisör: Haldun Dormen

Dekor Tasarımı: Savaş Çevirel

Kostüm Tasarımı: Mihriban Oran

Işık Tasarımı: Serhat Akın

Koreografi: Yeşim Alıç

Oyun 21-22-23 Şubat tarihlerinde Zeytinburnu Sahnesinde izlenebilir.