Tiyatro 26.10.2020 11:22 Güncelleme: 26.10.2020 11:27

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta ( 27 Ekim - 1 Kasım)

İstanbul Devlet Tiyatrosunda bu haftanın oyunları Profesyonel, İyi Şanslar, Sanki Hiçbir Şey Olmamış Gibi (Okuma Tiyatrosu) ve 29 Ekim'de prömiyeri gerçekleştirilecek olan Newton Bilgisayardan Ne Anlar olacak.
İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta ( 27 Ekim - 1 Kasım)

Haftanın oyunlarına dair detaylı bilgiler şöyle:

 Profesyonel, Mecidiyeköy Büyük Sahnede

 Prömiyerini 21 Ocak 2010’da yapmış olan oyun 10. yılında temsillerine devam ediyor.

Yugoslavya’daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal, politik atmosferi anlatan oyunda kırk yaşlarında bir edebiyat adamı, bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikâyesine tanık oluyoruz. Oyundaki karakterlere Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli ve Cenap Oğuz hayat veriyor

Yazan: Duşan Kovaçeviç

Çeviren: Başar Sabuncu, Bilge Emin

Rejisör: Işıl Kasapoğlu

Dekor Tasarımı: Nurettin Özkönü

Kostüm Tasarımı: Gülümser Erigür

Işık Tasarımı: İ. Önder Arık

Müzik: Cenap Oğuz

Oyun 27-29 ve 31 Ekim tarihlerinde Mecidiyeköy Büyük Sahnede izlenebilir.

 İyi Şanslar, Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

 “Kendi Gök Kubbemiz (Yahya Kemal)’de oyuncu olarak seyircilerin karşısına çıkan Okday Korunan yazıp yönettiği “İyi Şanslar” oyunu ile koca dünyada bir nokta haline dönüştürülen insanın varoluşsal meselelerini sorguluyor. Oyunda Kamil Korunan, Kerim Altınbaşak ve Güney Tinin rol alıyor. İyi Şanslar, 28-30 Ekim ve 1 Kasım tarihlerinde Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede izlenebilir.

Yazan & Yöneten: Okday Korunan

Dekor Tasarımı: Şirin Dağtekin Yenen

Kostüm Tasarımı: Nalan Alaylı

Işık Tasarımı: İ. Önder Arık

Müzik: Alper Maral

Dramaturg: Eren Aysan

 Newton Bilgisayardan Ne Anlar, Üsküdar Tekel Sahnesinde

 Behiç Ak’ın yazdığı, İlkay Akdağlı’nın yönettiği Newton Bilgisayardan Ne Anlar’da günlerini plajda yiyip içip, sohbet edip, havadan sudan konuşarak geçiren bir çiftin hayatlarının izdüşümü olan evliliklerine tanıklık ediyoruz. Elif Erdal ve Sertel Uğur rol aldığı oyunun dekor ve kostüm tasarımı Hakan Dündar’a, ışık tasarımı Akın Yılmaz’a, müzikleri Çelik Kasapoğlu’na, koreografisi Alpaslan Karaduman’a, dramaturgisi ise Selen Korad Birkiye’ye ait.

Oyun 29-31 Ekim, 3-5-7 Kasım tarihlerinde Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.

 Sanki Hiçbir Şey Olmamış Gibi (Okuma Tiyatrosu), Garibaldi Sahnesinde

 Aile ilişkileri, bellek, iletişimsizlik, geleceksizlik, kadın-erkek ilişkileri, aidiyet sorunları gibi güncel temaları dört kız kardeşin hikayesi üzerinden ele alan oyun, hepimize tanıdık bir yerden sesleniyor...

 Nimet İyigün, Demet İyigün, Duygu Gökhan ve Çiğdem Yıldız’ın rol aldığı Sanki Hiçbir Şey Olmamış Gibi 29 ve 31 Ekim tarihlerinde Garibaldi Sahnesinde izlenebilir.

Yazan: Günay Ertekin

Yöneten: Eylem Yıldız

Dramaturg: Günay Ertekin