Tiyatro 02.03.2020 12:39

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta (3 Mart-8 Mart)

İstanbul Devlet Tiyatrosunda bu hafta Büyüklere Masallar-Masal Masal İçinde, Bay Z, #Cehennem, Meraklısı İçin "Öyle Bir Hikaye", Aziz Dostum Çehov, Fatima'nın Erkekleri oyunları seyirci karşısına çıkacak.
İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta (3 Mart-8 Mart)

Polisiye roman yazarı Ahmet Ümit’in birbirine bağlanan beş masaldan oluşan, hem çocuklara hem yetişkinlere hitap eden eserini Günay Ertekin tiyatroya uyarladı. Oyunda komşu diyardaki Kör Adam’ın hikâyesini dinlemeye giden Padişah ve veziri iki tüccar gibi giyinerek yollara düşerler. Bir sırrı çözmek için diğer bir sırrın izini sürmek zorunda kalan padişah ve vezir sabırla ve merakla günlerce gecelerce yol gidip zaaflarla yoğrulmuş insanoğlunun birçok hikâyesini dinlerler.

Padişah’la beraber Şapkacı’nın, Müezzin’in, Demirci’nin, Kuyumcu’nun, Kör Adam’ın serüvenlerinin peşinde adeta bin bir gece masallarının tadında bir serüvene çıkarız.

8 yaş ve üzeri her yaştan izleyiciye seslenen oyunda Doruk Ordu, Betül Çevgen, Çağrı Aslan, Gökhan Yıldırım, Ömer Hüsnü Turat, Evren Akyürek,  Devran Şanlı, Ceren Narinoğlu, Çağıl Tekten, Onur Ertaman, Alparslan Çağlar, Aykut Söyük, Ecem Alpay, Ihlara Yener, Damla Polat, Handan Ölçener rol alıyor.

Büyüklere Masallar - Masal Masal İçinde 3-8 Mart tarihleri arasında Mecidiyeköy Büyük Sahnede izlenebilir.

 Bay Z., Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

Güçlü ve korkulan bir patron olan Bay Z’nin şirketinde, denetimden sorumlu dört üst düzey yönetici kendilerini bir odada hapsedilmiş bulurlar. Şirketten para çalınmış ve bu hırsızlık denetçilerin gözünden kaçmıştır. Bakalım denetçiler aralarındaki suçluyu bulup ortaya çıkarabilecek midir?  

Ali Çelik, Gerçek Alnıaçık, Orkun Gülşen ve Ozan Uçar’ın rol aldığı oyun Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede 3-8 Mart tarihleri arasında izlenebilir.

Yazan: Bülent Usta

Yöneten: Ali Atilla Şendil

Dekor & Kostüm Tasarımı: Şirin Dağtekin Yenen

Işık Tasarımı: Önder Ay

 #Cehennem, Üsküdar Tekel Sahnesinde

Jennifer Haley'in yazdığı, Gülay Gür'ün çevirisini yaptığı oyunun rejisörü Metin Belgin. Dekor Tasarımında Hakan Dündar, kostüm tasarımında Ceren Karahan, ışık tasarımında Yakup Çartık imzası bulunan oyunun dramaturgu Şafak Eruyar.

Oyunun konusu şöyle;

Oyun düşüncelerimizi kodlayan, yaşamı gerçeklikten koparan ve şiddet dürtüsünü tetikleyen sanal dünyanın gelecekte duygularımızı da ele geçirme olasılığını bilim kurgu atmosferinde tartışıyor. Oyundaki karakterlere Metin Belgin, Simay Tuna, Ahmet Mark Somers, Enis Daniş ve Aslı Büşra Sarınç hayat veriyor.

#Cehennem oyunu 3-4-5-6 Mart tarihlerinde Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.

 Meraklısı İçin “Öyle Bir Hikaye”, Üsküdar Stüdyo Sahnede

Büyük yazar Sait Faik Abasıyanık’ın gizemli dünyasının dehlizlerine girerek, onun gözünden İstanbul’u anlamaya, hayatı koklamaya, İstanbul’a yeni bir pencere açmaya ve bu pencereden martılara seslenmeye, dalgalarla fısıldaşmaya, rüzgârı dinlemeye; sevgiyi, aşkı, insanı, sanatı, edebiyatı duyumsamaya hazır mısınız…    

Taner Turan’ın oynadığı Meraklısı İçin “Öyle Bir Hikaye” 3-4-5-6 Mart tarihlerinde Üsküdar Stüdyo Sahnede izlenebilir.

Yazan: Sait Faik Abasıyanık

Uyarlayan: Savaş Dinçel

Yöneten: Ozan Uçar

Dekor Tasarımı: Behlüldane Tor

Kostüm Tasarımı: Mihriban Oran

Işık Tasarımı: Serhat Akın

Müzik: Oktay Köseoğlu

 

Aziz Dostum Çehov, Garibaldi Sahnesinde


Anton Çehov’un Tütünün Zararları, Bir Evlenme Teklifi ve Ayı adlı kısa oyunlarından oluşuyor. Bir Evlenme Teklifi evlenme arzusundaki bir kadının takıntılarını ve bir türlü iletişim ortamı bulamadığı eş adayıyla yaşadığı münakaşaları; Tütünün Zararları baskın bir eş tarafından otuz üç yıl istemediği bir hayat yaşayan adamı; Ayı ise bir kadınla erkeğin alacak meselesi yüzünden nefretle başlayan ilişkilerinin aşka dönüşmesini anlatıyor.

Erdinç Gülener, Eylem Yıldız, 5-6-7-8 Mart tarihlerinde Garibaldi Sahnesinde izlenebilir.

Yazan: Anton Çehov

Çeviren: Yılmaz Gruda

Yönetmen: Zafer Algöz

Dekor ve Kostüm Tasarımı: Medina Yavuz Almaç

Işık Tasarımı: Birol Gezici

 Fatima’nın Erkekleri, Küçükçekmece CKSM’de

Fatima’nın Erkekleri Şöhretli bir Hollywood yıldızı olan Fatima'nın pırıltılar içinde görünen o şöhretin ardında saklanan acılarını ve kayıplarla örülmüş yaşamını anlatıyor. Özlem Güveli ve Can Şıkyıldız’ın rol aldığı oyun 3-8 Mart tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezinde izlenebilir.

Yazan: Ali Kemal Güven

Yöneten: Serkan Salihoğlu

Dekor Tasarımı: Emrah Kürekçi

Kostüm Tasarımı: Nalan Alaylı

Işık Tasarımı: Önder Ay

Müzik: Ömer Sarıgedik

Metin Süpervizörü: Hasibe Kalkan

 Siz Ne Dersiniz (Çocuk Oyunu), Üsküdar Stüdyo Sahne ve Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde

Faik Ertener’in yazıp yönettiği “Siz Ne Dersiniz” oyunu kendinden ve 3-4-5 Mart tarihlerinde Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde, 7 ve 8 Mart tarihlerinde ise Üsküdar Stüdyo Sahne’de 7 yaş ve üzeri izleyicilerini bekliyor olacak. 

Yazan  & Yöneten: Faik Ertener 

Yardımcı Yönetmen: Tunç Günbay

Dekor ve Kostüm Tasarımı: Dilek Kaplan

Işık Tasarımı: Yüksel Aymaz

Müzik: Can Atilla

Koreografi: Yeşim Alıç

Müzik Direktörü: Melikcan Zaman