Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem 12.12.2018 10:59 Güncelleme: 12.12.2018 12:58

İstanbul'da Kar Başladı!..

İstanrbul'da,sıcaklığın düşmesiyle birlikte kentin batı bölümlerinde kar yağışı başladı.
İstanbul'da Kar Başladı!..

İstanbul'da saat 09.00 sıralarında başlayan kar yağışı, Beylikdüzü'nde bulunan üst geçitleri beyaza bürüdü. Vatandaşlar beklemedikleri yağış karşısında şaşkınlık yaşarken kar manzarasında bol bol selfie çekti. Zaman zaman rüzgarla birlikte tipiye dönüşen kar yağışından korunmak isteyen vatandaşlar, çareyi şemsiye kullanmakta buldu. Vatandaşların kaymamak için dikkatle yürüdükleri görüldü.

Silivri, Çatalca ve Beylikdüzü'nde kar yağışı etkili oluyor. Yağış nedeniyle herhangi bir aksaklık yaşanmazken kar etkisini arttırarak devam ediyor. Vatandaşlar ise lapa lapa yağan kar yağışı nedeniyle şaşkınlık yaşadı. Lapa lapa yağan kar etkisini giderek sürdürüyor. Kar yağışı zaman zaman tipi şeklinde kendini gösteriyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede hava sıcaklıkları 2 ila 4 derece azalacak.

Çok bulutlu, Trakya hariç aralıklı yağmur ve sağanak beklenen bölgede İstanbul'un yüksek kesimleri ile Kocaeli ve Sakarya'nın güney kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Bölgede rüzgar, batı ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette esecek.