Kültür Sanat 01.02.2020 00:30

İstanbul'da tango zamanı

Harbiye İstanbul Kongre Merkezi'nde 5-8 Mart tarihleri arasında Çiğdem Hicran Yorgancıoğlu küratörlüğünde tango etkinliği düzenlenecek.
İstanbul'da tango zamanı

Ressam, şair, gezgin ve ekonomist Çiğdem Hicran Yorgancıoğlu, küratörlüğünü üstlendiği bu etkinliğin, “Sağlıklı Yaşam ve Beslenme, Fuarı" kapsamında yapılacağını ve “Tango Terapi Platformu”yla gerçekleştirileceğini kaydetti. 

Küre Fuarcılık tarafından organize edilen fuardaki tango etkinliği, Yorgancıoğlu'nun toplumda dinamizm, sağlık, yaşam coşkusu, eğitim, huzur, refah ve istihdam sağlamaya yönelik gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle paralel olarak yapılıyor.

Yorgancıoğlu, bu etkinliği şu ifadelerle anlatıyor: "Tangonun, insan sağlığını, gerek bedensel gerek zihinsel anlamda zinde tutma ve şifa verme etkisi var. Bu platform, müziği bedenleriyle hissederek, zerafetle, teknikle birleştirip, esneklik potasında eriten stil yaratmış çiftlerin, dans öğrencilerinin, hocaların gösterileriyle platformun en renkli etkinliklerinden biri olacak. Bunun yanı sıra tangoterapi, tangonun bedensel ve zihinsel sağlığa etkileri konulu bir seri seminerler, atölye ve çalıştaylar dizisi de düzenlenecek."

"Tango bir nefestir" diyen Yorgancıoğlu şöyle devam etti: "Tango, nefes almakla başlar; oksieni iyi kullanan bir nefes sıhhattir. Nefesteki oksijeni lüzumsuz harcamamak için göğüs kafesini daraltan zayıf sırt kaslarına veda ederek akçiğerlere azami hava depolamakla başlar tango.. Göğüs kafesi serbest hale gelmiştir.Sonra bir duruş. Dik durmak, ağırlığın simetrik şekilde sırasıyla omurlar ve kalça üzerinden yere aktarılmasıdır. Tangoda ve hayatta dik durmanın sırrına varmak sihirli bir değneğin dokunuşunu hissetmek gibidir."