Magazin 16.09.2021 08:01

İSTANBUL'UN BÜYÜSÜ BAMBAŞKA!

İlk tesettürlü model olan Somali asıllı ABD'li model Halima Aden, marka elçisi olduğu Modanisa için Türkiye'ye geldi. Önceki gün Modanisa'nın Üsküdar'daki merkezinde gerçekleşen basın toplantısıyla gazetecilerle bir araya gelen Halima Aden, tekrardan Türkiye'ye gelmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
İSTANBUL'UN BÜYÜSÜ BAMBAŞKA!

Aden geçen yıl “Koronavirüs salgını bana Müslüman bir kadın olarak durup değerlerimi düşünme fırsatı verdi” ifadesinde bulunmuş ve bu sektörde çalışmanın kendisini dini inançlarından taviz vermeye zorladığını söyleyerek defilelere veda etmişti.

Gazetecilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan Aden, Türk modeller arasında Tülin Şahin'i bir tek tanıdığını ve kendisini çok sevdiğini ifade etti. Ünlü model, ''Bütün çevreme İstanbul'a gelmelerini tavsiye ediyorum. Bu şehrin büyüsü bambaşka... Camileri, ezan sesleri huzur veriyor.'' dedi.Türk kadınlarını çok güzel bulduğunu da ifade eden Aden, ''Çok güzeller ve stillerini çok beğeniyorum.'' dedi. İstanbul'a övgüler yağdıran Halima Aden, ''Burayla ilgili söyleyebileceğim çok şey var ama özellikle hamamlarınıza bayılıyorum. Böyle bir kültüre sahip olduğunuz için çok şanslısınız. ABD'de böyle bir şey yok. O yüzden Türkiye'ye her geldiğimde mutlaka Türk hamamına gidiyorum.'' dedi.

 Halima Aden; "Modanisa’nın marka elçisi olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Modanisa, kariyerim boyunca benim hep yanımda oldu; benim inancımı ve değerlerimi paylaştı ve Müslüman bir kadın olarak seçimlerime her zaman saygı duydu. Şimdi Modanisa ile eve dönüş hissi yaşıyorum." Halima Aden, bir soru üzerine podyumlara veda kararının ardından meslektaşlarından destek gördüğünü, çünkü tüm bunları moda endüstrisinde çalışanların da yaşadığını, kendisinin sadece bunları yüksek sesle dile getirdiğini söyledi. Aden, gençlere önerileri sorulduğunda “Kendinizi değil, oyunu değiştirin” dedi. Halima Aden, iki yıllık bu çok özel anlaşma kapsamında tüm dünyada Modanisa’yı temsil ederken, iki tane de özel koleksiyon hazırlayacak.