Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 23.10.2018 18:34 Güncelleme: 23.10.2018 22:43

İtalya'da Bir Türk Başkan

Uzun yıllardır farklı ülkelerde, Uluslararası Şan Yarışmasında jüri üyeliği yapan Suat Arıkan, genç yaşında motosiklet kazasıyla hayata veda eden Salvator Licitra adına düzenlenen Uluslararası Yarışmada Jüri Başkanı olarak görev aldı.
İtalya'da Bir Türk Başkan

Uzun yıllardır farklı ülkelerde, Uluslararası Şan Yarışmasında jüri üyeliği yapan Suat Arıkan, objektif kararlarıyla dikkat çekiyordu.Sonunda; İtalya gibi operanın beşiği sayılan bir ülkede üstelik Milano kentinde, geçtiğimiz yıllarda “Yeni bir Pavarotti Doğuyor” ümidiyle kariyerine başlayan ve ne yazık ki genç yaşında motosiklet kazasıyla hayata veda eden Salvator Licitra adına düzenlenen Uluslararası Yarışmada Jüri Başkanı olarak görev aldı.

 22 Ekim’de sonuçlanan yarışmaya yaklaşık 100 aday katıldı. Ağırlıklı olarak Güney Koreli, İtalyan, İspanyol, Japon ve Çinlilerin katıldığı yarışmaya ülkemizden katılan olmadı. Güney Koreli bariton Byoungjin Lee’nin birinci olduğu yarışma sonunda Arıkan, “Türk gençlerinin bu yarışmadan korkmamaları gerektiğini, gelecek yıllarda yüksek sayıda katılım beklediğini” söyledi.