Spor 18.05.2019 20:09

İTÜ Hornets Avrupa'ya Veda Etti

İTÜ Hornets, CEFL Cup yarı final maçında Moskova Spartans'a 43-17 mağlup oldu.
İTÜ Hornets Avrupa'ya Veda Etti

Bertan ERMAN

Maçın ilk hücum serisinde sayı bulamayan İTÜ Hornets, ilk dakikalarda Spartans hücumunu durdurmakta zorlandı. 36 yardalık pas oyununda ilk hücum serisini touchdownla sonlandıran Rusya temsilcisi, ekstra golle birlikte 7-0 öne geçti. Hornets, buna karşılık Berkay Bayraktar ile alan golü sayısı buldu ve farkı 4’e düşürdü. İlk 12 dakika, Moskova Spartans’ın 7-3’lük üstünlüğüyle sonuçlandı.

Spartans, ikinci çeyrekte arayı açmaya başladı. Running backlerdenIvan Goloveshkin’in 65 yardalık koşu touchdownı ile farkı çift hanelere çıkartan Rusya temsilcisi, Omari Grinyaev’in ekstra golüyle skoru 14-3’e getirdi. Daha sonra bir diğer running back Denis Pronkin’in 3 yardalık koşu oyununu; Alexandr Iatsunenko’nun pas oyununda yakaladığı topu touchdown yapmasıyla ve bu touchdownların sonrasında ekstra gollerin sayı olmasıyla oyunun kontrolünü eline geçiren Moskova Spartans, farkı 25 sayıya çıkardı. İTÜ Hornets, maçın ilk touchdown sayısını 26 yardalık pas oyununda buldu. Wide receiverlardan Atahan Demirtaş, Moses Skillon'ın pasını gol bölgesinde yakaladı. Sonrasında Berkay Bayraktar ekstra golü sayıya çevirdi. Temsilcimiz, devreye 28-10 geride girdi.

Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan Moskova Spartans, Pavel Voronenko’nun koşu oyunundan touchdown çıkardı. Ancak Rusya temsilcisinin touchdown sonrasındaki ekstra gol denemesi isabetsiz oldu. 34-10 geriye düşen İTÜ Hornets, 21 yardalık pas oyunundan maçtaki ikinci ve son touchdown sayısına imza attı. Moses Skillon’ın pasını yakalayan yeni transfer Chris Green, topu gol bölgesine ulaştırdı. Berkay Bayraktar, touchdown sonrasında ekstra golü bir kez daha sayıya çevirdi. Fakat Spartans adına Ivan Goloveshkin sahneye çıktı ve etkili bir koşu oyununu daha touchdownla bitirmeyi başardı. Ekstra golden sayı çıkmasa da, farkın yeniden 20 sayı üzerine çıkması, temsilcimizin işini zorlaştırdı.

Son 12 dakikaya 40-17 önde giren Rusya temsilcisi karşısında önemli hücum fırsatlarını değerlendiremeyen Hornets, son olarak Omari Grinyaev’in yaklaşık 50 yardadan uzak bir alan golü denemesinin sayı olmasını engelleyemedi ve mücadeleyi 43-17 kaybetti. İTÜ Hornets, bu sonuçla CEFL Cup’a veda ederken, Moskova Spartans, finalde İtalya temsilcisi Bolzano Giants’ın rakibi oldu.