Spor 20.05.2019 17:35 Güncelleme: 20.05.2019 19:08

İTÜ Hornets Bu Sefer Sonunu Getiremedi

İstanbul Flag Football League'in (Bayrak Futbolu Ligi) son şampiyonu İTÜ Hornets, Türkiye Şampiyonası'nda ikinci oldu.
İTÜ Hornets Bu Sefer Sonunu Getiremedi

Bertan ERMAN

Türkiye Kadınlar 5v5 Bayrak Futbolu Şampiyonası’na İstanbul Ligi Şampiyonu unvanıyla gelen İTÜ Hornets, bu turnuvada yine önemli işlere imza attı. Yarı finalde 11 sayı geriden gelerek Ege’yi mağlup eden İstanbul Avrupa Yakası ekiplerinden Hornets, grup maçlarında mağlup ettiği Yeditepe Eagles’ı finalde geçemedi ve şampiyonayı ikinci sırada tamamladı.

Gelişimden memnun

Aynı zamanda İTÜ Hornets Korumalı Futbol Takımı’nın da başantrenörlüğünü yapan Erkin Palaz, mücadeleleri için takımını tebrik ederken, turnuva genelindeki performansları hakkında, “Grup maçında, Eagles’a karşı çok zorlanmadık aslında. Hep önde götürdük o maçı. Yarı final maçı bayağı zorlayıcı oldu mental ve fiziksel olarak. Bir geri dönüş yaptık ama o bizi çok zorladı. Final maçında da bunun etkilerini yaşamadık desem yalan olur. Hücum olarak da, defans olarak da, belki yeteri kadar konsantre olamadık. Çünkü aynı oyunları tekrar tekrar yaparak bizim açıklarımızı buldular ve oradan devam ettiler. Biz de buna bir önlem alamadık defans tarafında. Hücum tarafında ise, basit ve iyi yaptığımız şeyleri bu maçta yerine getiremedik. Olur öyle bazen.” ifadelerini kullandı.

5’e 5 bayrak futbolunun gelişimine de değinen Palaz, “Keyifli bir turnuva oldu. Katılan bütün takımları tebrik ediyorum mücadeleleri için. Devamı gelmesi lazım. Güzel bir yere geliyor. 5’e 5’in ilk senesiydi. Bu takımların 8 ayda geldikleri yeri görmek çok keyif verici. Umarım daha da güzel olacak ve biz de çalışmalara devam edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

“Her zaman zirveye oynayacağız”

Jiyan Avras (İTÜ Hornets, #3)

Turnuvada En Değerli Savunmacı seçilen Jiyan Avras, dün Türk Milli Takımı’nın İtalya’yı 18-14 mağlup ettiği ragbi maçından birkaç saat sonra buradaki karşılaşmalara çıktı. Kısa süre içerisindeki yoğun tempoda takdirleri üzerine toplayan Avras, Eagles’ı yine yenebileceklerini söylerken, “Biraz yorulduğumuzu, mental olarak dağıldığımızı düşünüyorum aslında. Çok istiyorduk birinci olmayı ve buna gerçekten inanıyorduk. Yine inanıyoruz; en iyi takım olduğumuzu düşünüyoruz. Eksikliklerimiz oldu. Karışıklıklarımız oldu. Mental olarak dağıldık ve gerçekten çok yorulduk. Bütün gün buradaydık. 5 maç yaptık. Belki, turnuva 2 gün sürmüş olsaydı, yine şampiyon biz olurduk. Bu yorgunluğun bizi çok dağıttığını düşünüyorum. Dün maçtan geldim ve ben ayakta duramıyordum. Yine de iyi bir derece aldık. Yine mücadelemizi verdik. Güzel bir turnuvaydı. Daha iyisi olacak. Eksiklerimize bakacağız. Daha iyisi için çalışacağız. Her zaman zirveye oynayacağız.” şeklinde konuştu.

Hornets’ın wide receiverlarından İdil Sezgin ise, “Çok yorulmuştuk. Daha önce defansta yemediğimiz sayıları yememizde ise, tamamen 12 numarayı (Aslı Jular) durduramadık bir şekilde. Tebrik ederim kendisini. Çok iyi oynadı. Biz daha önce İstanbul Ligi’nde birinci olmuştuk. Türkiye şampiyonu olmayı hedefliyorduk ama Eagles’ı tebrik ederim. Bir sonraki şampiyonada, yine onlarla karşılaşmayı düşünüyoruz ve bu sefer birinci olacağız.” dedi.