Magazin 21.09.2018 02:00 Güncelleme: 21.09.2018 00:06

İyilik İçin Sanat Derneği Üyeleri Contemporary Istanbul'un Vıp Açılış Gününe Katıldı

İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri, her hafta düzenli bir şekilde gerçekleştirdiği sanat buluşmalarının 167.'sinde dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen galerilerinin, sanatçılarının yanı sıra, sanatseverleri ve koleksiyonerleri İstanbul'da bir araya getiren 13.Contemporary Istanbul fuarını Sanat Danışmanı Melike Bayık eşliğinde ziyaret etti.  
İyilik İçin Sanat Derneği Üyeleri  Contemporary Istanbul'un Vıp Açılış Gününe Katıldı

Contemporary Istanbul’un 19 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilen VIP açılış günü etkinliğine, İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt, Başkan Yardımcısı Çiğdem Eşrefizade ve aralarında Sena Ağaoğlu Kırcal, Buket Taşdelen, Nermin Aşçıoğlu, Ece Mizrahi, Handan Aral, Çağla Bostancı, Tuba Peksayar, Tuçe Peksayar,  Özge Günaydın, Merva Onur’ un yer aldığı dernek üyeleri katıldı.

 Gezi esnasında Sarp Kerem Yavuz, Mehmet Sinan Kuran, Öktem&Aykut, Moiz Zilberman, Pırıl Güleşçi Arıkonmaz yer alan eserlere dair üyelere bilgi verdi.

 Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda bu yıl 13'ncüsü düzenlenen "Contemporary Istanbul"a, 22 ülkeden 83 galeri, 400'ü yabancı 650 sanatçı katılıyor. Fuarda, çoğu Türkiye'den sanatseverle ilk kez buluşan yaklaşık 2 bin eser sergileniyor. Ayrıca, "Türkiye'nin en önemli koleksiyoncusu" olarak kabul edilen Erdoğan Demirören'in koleksiyonundan özel bir seçkinin yer aldığı video ilk kez gün yüzüne çıkıyor.

“Sanat Buluşmaları”, www.iyilikicinsanat.org web sitesinden takip edilebiliyor

Türkiye’de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmak, genç sanatçıların eğitimini desteklemek, uluslararası platformlarda Türkiye’nin sanatçılarıyla yer almasını sağlamak amacıyla hiçbir maddi menfaat beklentisi olmayan sanata gönül vermiş kadınların öncülüğünde kurulan İyilik İçin Sanat Derneği’nin “Sanat Buluşmaları” ve güncel sanat haberleri derneğin  www.iyilikicinsanat.org/ web sitesinden takip edilebiliyor.

CONTEMPORARY İSTANBUL 13 YAŞINDA 

Çağdaş sanatın en iyi örneklerini sanatseverlerle buluşturan Contemporary Istanbul, bu sene de Akbank'ın desteğiyle, Habertürk ve Bloomberg HT'nin medya sponsorluğunda Lütfi Kırdar Rumeli Salonu ve İstanbul Kongre Merkezi'nde 13. kez sanatseverlere kapılarını açtı.

Dünyadan ve Türkiye'den en iyi çağdaş sanat eserlerini sanatseverlerle buluşturan Contemporary Istanbul, 13.yılında da Akbank'ın desteğiyle kapılarını açtı. 54’ü yurtdışından olmak üzere 83 galeri, 400’ü yabancı 650 sanatçının yaklaşık 2 bin eseriyle yer aldığı fuarda,  Türkiye ve dünya çağdaş sanatının en önemli eserlerini bir mekânda buluşturuyor. İstanbul’u sanatın odağına alan 13. Contemporary Istanbul’a bu yıl, 22 ülkeden 83 galeri, 400’ü yabancı 650 sanatçı ile katılacak. Fuarda, çoğu Türkiye’den sanatseverle ilk kez buluşacak yaklaşık 2 bin eser sergileniyor. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Caroline Koç , Çiğdem Simavi, Oya Eczacıbaşı, Hacı Sabancı, Arzu Sabancı , Banu - Hakan Çarmıklı , Can Has gibi ünlü isimler de eserleri tek tek inceleyerek bilgi aldı. 20-23 Eylül tarihleri arasında ziyarete açık olacak olan  Contemporary Istanbul, Akbank'ın desteğiyle, Habertürk ve Bloomberg HT'nin medya sponsorluğunda gerçekleştirilecek.