Kültür Sanat 22.01.2019 11:23

İzmir'in İlk Kent Müzesi Açılıyor

45 yıldır aralıksız olarak eğitim, kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim Kültür Vakfı, İzmir'in ilk kent müzesini hayata geçiriyor. 2019'un ikinci yarısında açılışı hedeflenen müze, yaklaşık 20 Milyon TL yatırım ile tamamlanacak.
İzmir'in İlk Kent Müzesi Açılıyor

Türkiye’nin dört bir yanına ulaşan projelerle topluma katkı sağlamak için çalışmalarına devam eden Yaşar Eğitim Kültür Vakfı, 2019 yılının ikinci yarısında İzmir’in ilk kent müzesinin açılışını gerçekleştirecek.

 Cumhuriyet tarihinin ilkleri gerçekleştirmiş iş insanlarından Selçuk Yaşar’ın hayallerinden birini daha hayata geçiriyor olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Yaşar Eğitim Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar, İzmir’in ilk kent müzesinin 2019’un ikinci yarısında tamamlanacağı söyledi. Alsancak’ta, eski bir un fabrikası olan ve bir dönem Yaşar Üniversitesi rektörlük binası olarak kullanılan binanın restorasyon ve restitüsyon çalışmaları Mimar Etem Ülkütaş tarafından yürütülüyor. 2019 yılı ikinci yarısında tamamlanacak olan müze, toplam 6000 m2 kapalı alan içinde 2600 m2geçici ve kalıcı sergi alanları, 326 kişilik opera çukurlu konferans salonu, kütüphane ve sanat atölyelerinden oluşacak. Müze’de ayrıca Vakfın bugüne kadar desteklediği sanat faaliyetlerinde ödül alan ve sergilenmeye layık görülen eserlerin de sergilenmesi için özel bir alan bulunacak. İzmir kent yaşamına yeni bir soluk getirecek müze projesinin toplam yatırım bütçesi ise 20 milyon TL.

 Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı

1974 yılında kurulan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, eğitim, kültür ve sanat alanlarında toplumun gelişimini destekliyor. Vakfın eğitim bursları ile başlayan faaliyet alanı eğitim yatırımları, kültür-sanat faaliyetleri ve kültürel mirasın ortaya çıkarılmasına verilen destek ile sürüyor.

Vakıf, bugüne kadar yetenekli ancak maddi durumu kısıtlı olan 6 bin 500 öğrenciye karşılıksız burs verirken, Millî Eğitim Bakanlığı ile işbirliği çerçevesinde 8 okul açarak eğitime katkı sağladı. Vakfın çoğunluğu bilimsel ve arkeolojik içerikle bugüne kadar yayın hayatına kazandırdığı 41, Atatürk hakkında 13 yayını bulunuyor. Kültürel mirasın bugüne taşınması için uzun yıllardır süregelen çalışmalara ev sahipliği yapan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın 1977

yılında Erythrai antik kenti ile başlayan arkeolojiye destek faaliyetleri 1998 yılından bu yana Aydın Nysa antik kenti, 2015 yılından bu yana İzmir Smyrna Bayraklı Höyüğü ve 2017 yılından bu yana İzmir Agora Smyrnası kazıları devam ediyor.