Spor 17.09.2018 02:24

Jaguars AFC Finali'nin Rövanşını Aldı

NFL'in 2. haftasında Jacksonville Jaguars, sahasında New England Patriots'ı
Jaguars AFC Finali'nin Rövanşını Aldı

Bertan ERMAN

Karşılaşmanın ilk sayıları Jacksonville Jaguars'tan geldi. Wide receiver Donte Moncrief, Blake Bortles'ın 4 yarda uzaklıktan attığı pası gol bölgesinde yakaladı. Ekstra golün de sayı olmasıyla Florida ekibi, rakibi karşısında 7-0 öne geçti. (7.46) Jaguars, bu sefer Bortles'ın Keelan Cole ile oynadığı, toplam 24 yardanın geride kaldığı pas oyunundan ikinci touchdown sayısını buldu. (2.10) Ekstra gol de sayı olunca Florida ekibi, ilk 15 dakikayı 14-0 önde tamamladı. New England Patriots'ın ilk sayıları da, Stephen Gotskowski'nin alan golü ile geldi. (2.45) Buna karşılık Jacksonville Jaguars, çeyreğin bitimine 9 saniye kala tight end Austin Seferian-Jenkins'in, Blake Bortles'ın 4 yarda uzaklıktan attığı pası gol bölgesinde tutmasıyla, maçtaki üçüncü touchdownına imza attı. Josh Lambo'nun ekstra golü sonrasında Florida ekibi, devreye 21-3'lük üstünlükle gitti.

Jags, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisini, Josh Lambo'nun alan golüyle tamamladı ve farkı 20 sayının üzerine çıkardı. (7.50) New England Patriots, 3. çeyreğin sonlarına doğru toparlanmaya başladı. Çeyreğin bitimine 1.42 dakika kala wide receiver Chris Hogan, Tom Brady'nin 7 yarda uzaklıktan attığı pası gol bölgesinde yakaladı. Touchdown sonrası ekstra golde de isabet olunca Patriots farkı 14 sayıya indirdi. Son 15 dakikaya 24-10 geride giren Massachusetts ekibi, Stephen Gotskowski'nin alan golü sonrası 3 sayı daha buldu. (14.54)

Patriots savunması da, son çeyreğin başlarında harekete geçti. Linebacker Kyle Van Noy, Jaguars hücumunda, Blake Bortles'ın Austin Seferian-Jenkins'e pası yakalamayı başardı ve takımının rakip gol bölgesine 25 yarda uzaklıktan hücum serisine başlamasını sağladı. (13.23) Ancak Jacksonville Jaguars savunması da kısa bir süre sonra etkisini gösterdi. Defansif end Dante Fowler, Tom Brady'i sacklerken, elindeki topu yere düşürmesini de sağladı. Fumble sonrası Jaguars savunmasından recover geldi ve hücum hakkı tekrar Florida ekibine geçti.. (12.26) Ancak Jags, bu hücum serisinden sayı çıkaramadı. Fakat Florida ekibinin wide receiverlarından Dede Westbrook, bir sonraki Jaguars hücum serisinde başarılı bir iş çıkardı. Toplam 61 yardanın geride kaldığı oyunda, Blake Bortles'ın 5 yarda mesafe uzaklıktan attığı pası yakalayan Westbrook, kalan 56 yardayı koşarak gol bölgesine ulaştı. Touchdown sonrası ekstra gol de sayı oldu ve aradaki fark 18'e çıktı. (7.35) Fakat Patriots'tan cevap gecikmedi. Massachusetts ekibinde Tom Brady - Chris Hogan ikilisi yine sahneye çıktı. İkilinin oynadığı pas oyununda, toplam 29 yardanın geride kaldığı touchdown sonrası ekstra gol de sayı oldu. (3.40) Ancak kalan süre Patriots için yeterli olmadı ve Jacksonville Jaguars karşılaşmayı 31-20 kazandı. Bu sonuçla 2'de 2 yapan Jags, rakibini ilk kez bir normal sezon maçında mağlup etti.

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 JACKSONVILLE JAGUARS 

Blake Bortles (QB): 45'te 29 pas isabeti, 377 yarda pas mesafesi, 4 touchdown ve 1 interception pası, 5 koşu oyununda 25 yarda koşu mesafesi

Keelan Cole (WR): 7 top yakalamada 116 yarda mesafe ve 1 touchdown

Dante Fowler (DE): 1 tackle, 1 sack, 1 fumble yapmaya zorlama, 1 fumble recover

 NEW ENGLAND PATRIOTS 

Tom Brady (QB): 35'te 24 pas isabeti, 234 yarda pas mesafesi, 2 touchdown pası, 3 koşu oyununda 10 yarda koşu mesafesi

Chris Hogan (WR): 3 top yakalamada 42 yarda mesafe ve 2 touchdown

Kyle Van Noy (LB): 5 tackle, 1 interception