Seyahat - Turizm 02.02.2022 07:15

JOLLY İLE TARİHİN SIFIR NOKTASINA YOLCULUK: GÖBEKLİTEPE HALFETİ GAZİANTEP TURU

Jolly, son dönemde hayata geçirdiği tematik turlarla adından sıkça söz ettiriyor. Göbeklitepe, Halfeti Gaziantep turuyla sizi tarih dolu bir yolculuğa davet ediyor.
JOLLY İLE TARİHİN SIFIR NOKTASINA YOLCULUK:  GÖBEKLİTEPE HALFETİ GAZİANTEP TURU

Gaziantep’te şehrin merkezini oluşturan kaleyi, pek çok tarihi han, cami ve Bakırcılar Çarşısı sizi karşılayacak. Dünyanın en zengin mozaik müzelerinden biri olan Zeugma Mozaikleri Müzesini ziyaret edeceğiz .

Gezimiz Batık şehir Halfeti’ye ulaştığında tekne turuna katılarak Rum Kale’yi ve sular altında kalan minaresiyle meşhur Savaşan Köyü’nü görebilirsiniz.

Göbeklitepe… Yaklaşık on iki bin yıl önce inşa edilmiş,insanlık tarihinin bilinen ilk tapınağı olan Göbeklitepe’ye ulaşıyoruz. Henüz çok az bir kısmı açılmış olan ve neolitik çağın hac merkezi kabul edilen Göbeklitepe’nin hikayesini dinlerken büyüleneceksiniz. Göbeklitepe gezisi sonrasında “yolların kesiştiği yer” anlamına gelen Harran sizi karşılıyor olacak. Harran Üniversitesi, Kale, Kervansaray ve Konik Harran Evleri görülecek yerler arasında.

Ardından Şanlıurfa’da Halil-ül Rahman ve Rızvaniye Camileri, Balıklı Göl, Ayn-el Zeliha Gölü ve Hz. İbrahim Makamı görülecek ve ziyaret edilecek yerler arasında.