Kültür Sanat 25.09.2021 08:08

"KAFES" Altın Portakal için yarışacak

Ödüllü yönetmen Cemil Ağacıkoğlu'nun, Saraybosna Film Festivali'nde yer alan Cinelink – Works In Progress bölümüne seçilen uzun metraj filmi "KAFES" Antalya'da "Altın Portakal" için jüri karşısına çıkacak.

Yönetmen, senarist, fotoğraf sanatçısı Cemil Ağacıkoğlu’nun dördüncü uzun metraj filmi “Kafes” 2-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na seçilerek jüri karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 

Senaryosunu Cemil Ağacıkoğlu’nun yazdığı “Kafes” on kişilik bir teknik ekiple çekildi. Tarhan Karagöz, Murat Kılıç, Ozay Fecht, Mehmet Esen, Sema Poyraz, Sencar Sağdıç, Sonat Dursun, Erkan Atbaş, Maria Gavril, İlyas Özçakır’ın rol aldığı film, sıra dışı senaryosu ve hikâye kurgusuyla ön plana çıkıyor. 

Eski polis memuru Hasan, işini kaybettikten sonra İstanbul’un arka sokaklarında, kimsesizlerin ve göçmen kadınların konakladığı bir motelde çalışmaya ve yaşamaya başlar. Motel sakinlerinden 50’li yaşlarındaki İlona ile arkadaş olur. Hasan’ın amacı avukat için gereken parayı biriktirip, mahkemede adını temize çıkarıp mesleğine geri dönmektir. Meslekten atılması için kendisine tuzak kurduğunu düşündüğü eski arkadaşı Yahya’yı takip eder. Mahalledeki bir cinayet ve İlona’nın ansızın kaybolması Hasan’ın içindeki karanlığı ve paranoyayı büyütür. Çaresiz bir anında Yahya’dan yardım ister, fakat Yahya hiçbir pişmanlık belirtisi göstermeden yardım etmeyi reddeder. Adaletin sağlanacağına dair inancını tümden yitiren Hasan, Yahya ile hesabını kendisi kapatmaya karar verir.

Yapımcılığını Sezgi Üstün San’ın üstlendiği, Sezz Film yapımı KAFES, 58. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Altın Portakal için yarışırken, yönetmen Cemil Ağacıkoğlu 5. filmi “Kamış” üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Digivega

 CEMİL AĞACIKOĞLU

1959 yılında İstanbul'da doğan Cemil Ağacıkoğlu, fotoğraf sanatçısı, senarist ve yönetmendir. 1995-2008 yılları arasında birçok sergi açtı ve dünya çapında birçok sergiye katıldı. Sergilerinden 3’ü fotoğraf kitabı olarak yayımlandı. Ağacıkoğlu ilk uzun metrajlı filmi Eylül’ü 2011 yılında yazdı ve yönetti. Film Montreal Film Festivalinde Dünya Prömiyeri’ni yaptıktan sonra Londra Film Festivali dahil olmak üzere birçok uluslararası festivalde gösterildi. Eylül 2011 Adan Film Festivali Ulusal Yarışmada “En İyi Kadın Oyuncu”, “En İyi Kurgu” ve “En İyi Ses Tasarımı” ödüllerini kazandı. Ağacıkoğlu son filmi Tarla’yı 2016 yılında yazıp yönetti. Tarla İstanbul Film Festivali Ulusal yarışmada yer aldıktan sonra Uluslararası prömiyerini Saraybosna Film Festivali yarışma bölümünde yaptı. Tarla, Adana Altın Koza Film Festivali’nde “Jüri Özel Ödülü” kazandı. Yönetmenin 4. uzun metraj filmi “Kafes”, Saraybosna Film Festivali’nde yer alan Cinelink – Works In Progress bölümüne seçildi. 

Yönetmen 5. uzun metrajı “Kamış” üzerinde çalışmaktadır. “Kamış” Kültür Bakanlığınca desteklenmiş ve TRT ortak yapımı olarak çekilecek. Proje Eave Producers Network’e seçildi.