Türkiye - Gündem 21.01.2019 15:56 Güncelleme: 21.01.2019 16:32

Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz: "Kendi Marka Değerlerimizi Üreteceğiz"

31 Mart Yerel Seçim sürecinin başlaması ve adayların açıklanmasıyla birlikte yeni başkan adayları çalışmalarını hız verdi. Seçim sürecinde yapılan çalışmalar kapsamında Elbistan'da aday karşılama programı düzenlendi. Programa AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, Elbistan Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.
Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz: "Kendi Marka Değerlerimizi Üreteceğiz"

Programda vatandaşlarla selamlaşmasının ardından açıklamalarda bulunan Elbistan Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz, Elbistan’ın sadece 2500 km2 ve 92 mahalleden oluşan bir yerleşim alanı olmadığını, büyük bir havzanın merkezi olarak, hedeflerine uygun projelerle büyütülmesini ve küresel vizyona kavuşturulması gerektiğini belirterek, “kendi marka değerlerini üretmeli ve rekabete açmalıyız” ifadelerini kullandı.

Yerel kalkınma, istihdam sağlayıcı yatırımlar, planlı kentleşme ve ekolojik büyümenin en temel belediyecilik anlayışı olduğunu ifade eden Gürbüz sözlerine şöyle devam etti.

Elbistan’a Şeffaf Yönetim Biçimi Geliyor

“ En temel belediyecilik anlayışımızda olduğu gibi Elbistan’ı hak ettiği boyuta taşımak istiyoruz. Sağlıklı çevre ve sürdürülebilir yaşam alanları oluşturmak için tüm planlama çalışmalarımız ivedi bir şekilde başlatılacaktır. Her şeyden önce şeffaf ve hesap verilebilir bir belediyecilik için tüm eylemlerimizi vatandaşımızın denetimine açacağız. Kalkınma ve yatırım stratejilerimizi, eylem planlarımızı hazırlayacak, kısa, orta ve uzun vadede yapacaklarımızı sizlerle paylaşacağız.

Gürbüz “ Ulaşım Artık Sorun Olmaktan Çıkacak”

Ayrıca ulaşımı şehrimizde sorun olmaktan çıkartacak, ulaşım planlarımızı hayata geçireceğiz. Akıllı şehircilik, beyaz masa, mobil ve Web uygulamalarıyla her zaman ulaşılabilir bir belediye olacağız. Tarihi kent merkezimizi, restorasyon ve relöve çalışmaları ile ortaya çıkartacak, yeni yapılarla ihya ve inşa edeceğiz.

Yatırımcı Dostu Bir Başkan Adayı

Ceyhan Nehri başta olmak üzere akarsu kaynaklarımızı, özel çevre projeleri ile koruma altına alacağız. Yatırımcı dostu belediye olacak, yatırım imkânlarını kolaylaştıracağız. Biyogaz, HES, RES,GES ve maden yatakları gibi enerji kaynaklarını planlayacak ve yatırımlarımızı en kısa sürede hayata geçireceğiz. Tarım ve hayvancılıkta katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ve sahip olduğumuz ürünlerin pazara ulaşımı için ilgili tüm lojistik altyapıyı hayata geçireceğiz.

Organize Sanayi bölgeleri, ihtisas sanayi bölgeleri ve diğer sanayi yatırımlarını destekleyecek her türlü gayrimenkul ve teknik altyapılarını temin edeceğiz. Şehrimize özel sektörün daha çok yatırım yapması için gerekli tüm teşvik çalışmalarını hükümetimiz nezdinde başlatacak, başlatılanların takipçisi olacağız.

Gürbüz “ Her Kesimin Hayatına Dokunacağız”

Eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel altyapının hayata geçmesi için STK’larımızı ve kamu kurumlarını destekleyeceğiz. Çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimiz ve engelli vatandaşlarımız için yeni yaşam alanları oluşturacağız.

Kırsal kalkınmayı teşvik edecek, bu kapsamda tarım ve hayvancılığı destekleyeceğiz. Ekolojik planlama ve yeni yatırımlarla organik yaşamı geliştirecek ve florayı koruma altına alacağız.”

Son olarak konuşmasında hizmete ve çalışmaya talip olduğunu belirten Gürbüz, şehircilik ve yerel kalkınma projeleri ile hükümet, Büyükşehir Belediyesi ve özel sektör ile birlik ve beraberlik içerisinde istişare ederek, Elbistan’ı hak ettiği konuma getireceklerini ifade etti.