Halkbank web
Ekonomi 06.04.2020 17:26

Kamu Bankalarımızda ve Ziraat'te Çalışma Saatleri Değişmedi

Dünya genelinde yaşanan ve ülkemizi de etkileyen COVID-19 salgınının günlük yaşantımıza olan etkilerini en aza indirmek ve hayatın akışının devam etmesini sağlamak amacıyla, şubelerdeki faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdürdüklerini belirten Ziraat Bankası Bankacılık Operasyonları ve İletişim Genel Müdür Yardımcısı Ali Kırbaş "Bu zor zamanlarda bizim de üzerimize düşen önemli görevler var.
Kamu Bankalarımızda ve Ziraat'te Çalışma Saatleri Değişmedi

Dünya genelinde yaşanan ve ülkemizi de etkileyen COVID-19 salgınının günlük yaşantımıza olan etkilerini en aza indirmek ve hayatın akışının devam etmesini sağlamak amacıyla, şubelerdeki faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdürdüklerini belirten Ziraat Bankası Bankacılık Operasyonları ve İletişim Genel Müdür Yardımcısı Ali Kırbaş “Bu zor zamanlarda bizim de üzerimize düşen önemli görevler var. Bu görevleri hakkıyla yerine getirebilmek ve ülkemize destek olabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Müşterilerimize işlemlerini öncelikli olarak dijital kanallar üzerinden yapmalarını öneriyoruz. Ancak işin doğası gereği bazı işlemler sadece Şubelerden yapılabiliyor veya müşterilerimiz bir nedenle Şubeye gelmek zorunda kalabiliyor. Böyle zamanlarda müşterilerimize ihtiyaç duydukları finansal desteği verebilmek her zamankinden daha önemli.

Şubelerimiz salgın öncesinde olduğu gibi yine saat 09.00-17.00 saatleri arasında tam zamanlı olarak müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyor.  Sadece 12.30 -13.30 arasında bir saatlik öğle yemeği arası için kapalıyız. Salgın öncesi dönemde müşterilerimizin bankacılık işlemleri için Şubelerimizi ziyaret saatlerinde eşit bir dağılım bulunuyordu. Ancak bu dönemde Şubelerimizde öğleden önce görece daha az işlem yapılıyor. Müşterilerimizin Bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için öğleden öncesinde 09.00-12.30 saatleri arasında 3,5 saatlik önemli bir zaman var. Bu nedenle Şubeye gelmek zorunda olan müşterilerimiz öğleden önceyi tercih edebilirler. Bu husus sosyal mesafenin korunması açısından da önem taşıyor. İşlem yapacak müşteri sayısının günün saatlerine eşit dağılması müşterilerimiz arasında sosyal mesafenin korunmasına da yardımcı oluyor.

Koronavirüsle mücadele için alınan tedbirler kapsamında vatandaşların toplu olarak bulunduğu market, pazar yeri gibi alanlarda maske zorunluluğu getirildi. Alınan tedbirlerle uyumlu olarak biz de bugünden itibaren Şubelerimize müşterilerimizi maskeli olarak kabul ediyoruz.

Sağlık çalışanları başta olmak üzere, güvenlik güçleri, bankacılık sektörü çalışanları, lojistik firmaları çalışanları, gıda tedarik zincirinde çalışanlar gibi birçok sektör çalışanı salgın hastalık riskine rağmen fedakârca görev yapıyor. Bu fedakârca çalışmaları için hepimiz onlara teşekkür borçluyuz” dedi.

Bu dönemde müşterilerini dijital kanallara yönlendirebilmek için yeni imkanlar sunduklarını belirten Kırbaş “İlk olarak ATM’lerden para çekme limitini 5.000 TL’ye yükselttik. Ayrıca diğer banka ATM’lerinden yapılacak para çekme, para yatırma ve bakiye sorma işlemleri de bu dönemde ücretsiz. Ziraat Mobil, Ziraat İnternet Şubesi, ATM’lerimiz ve Müşteri İletişim Merkezi aracılığıyla yapılacak EFT ve havale işlemlerinden bu dönem içerisinde ücret almayacağız. Bankkart ile yapılacak temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 250 TL. Müşterilerimiz Ziraat Bankası ATM’lerinden QR kod teknolojisiyle hızlı ve temassız bir şekilde para çekebilirler. Western Union ile yurt dışına para transferi işlemleri de şubeye gelmeksizin Ziraat Mobil ve Ziraat İnternet şubesi üzerinden gerçekleştirilebilir.

Ayrıca kredi kartı, kredili mevduat hesabı veya bireysel kredisinin ertelenmesini isteyen müşterilerimiz başvurularını SMS ile yapabilirler. Temel İhtiyaç Destek Kredisi için web sitemiz veya Ziraat Mobil üzerinden başvurabilirler.

Salgının önlenebilmesi için bireysel izolasyona ve sosyal mesafeye azami ölçüde dikkat etmemiz gerekiyor. Müşterilerimize Şubeye gelmek yerine dijital kanallarımızdan işlem yapmalarını öneriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.