Spor 10.12.2018 00:32

Kansas City Chiefs Play-off'u Garantiledi

NFL'in 14. haftasında Kansas City Chiefs, Baltimore Ravens'ı uzatmalarda 27-24 mağlup etti ve Amerikan Futbol Konferansı'nda Play-off'u garantileyen ilk takım oldu.
Kansas City Chiefs Play-off'u Garantiledi

Bertan ERMAN

İki takım da ilk hücum serilerinde sayı yapamazken, Kansas City Chiefs, özellikle Patrick Mahomes'un, yıldız tight end Travis Kelce ile oynadığı pas oyunlarıyla etkili oldu. Chiefs, ikinci hücum serisindeki son oyununda, running back Damien Williams'ın 1 yardalık koşu oyununda touchdown yapması ve akabinde Harrison Butker'ın ekstra golü sonrasında ilk sayılarını buldu. (3.03) Bu sonuçla Missouri ekibi, ikinci çeyreğe 7-0 önde girdi.

Baltimore Ravens, önceki çeyrekten kalan hücum serisini touchdownla sonuçlandırdı. Running backlerden Kenneth Dixon, 3 yardalık koşu oyununu gol bölgesinde noktaladı. Justin Tucker'ın ekstra golü sonrasında skora 7-7'lik eşitlik geldi. Maryland ekibi, bir sonraki hücum serisinde ise, Tucker'ın alan golüyle 10-7 öne geçti. (7.00) Ancak maçın başındaki Mahomes-Kelce işbirliği, meyvesini verdi. Travis Kelce, 15 yardalık pas oyununda, Patrick Mahmeos'un pasını gol bölgesine yakaladı. Touchdown sonrasında ekstra golün sayı olması, Chiefs'in yeniden skor üstünlüğünü eline geçirmesini sağladı. (2.37) Missouri ekibi, çeyreğin son hücumunda Harrison Butker'ın alan golüyle farkı 7 sayıya çıkardı ve soyunma odasına 17-10'luk üstünlükle gitti.

Baltimore Ravens, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinde, hücum haklarını değerlendiremeyerek top kaybı yapsa da, savunmada Chuck Clark sahneye çıktı ve Patrick Mahomes'u Tyreek Hill'e attığı pası, kendi yarı sahasının 37 yarda çizgisinde yakaladıktan sonra 5 yarda ilerledi. (10.25) Ravens, interception sonrası elde ettiği hücum serisini touchdownla sonuçlandırdı. Tight end pozisyonunda oynayan Maxx Williams, Lamar Jackson'ın kısa mesafeli pasını yakaladı ve 9 yarda koşarak topu gol bölgesine ulaştırdı. (3.10) Toplam 10 yardalık pas oyunundan gelen touchdown sonrasında Justin Tucker'ın ekstra golü isabetli oldu ve son 15 dakikaya 17-17'lik beraberlikle girildi.

Baltimore Ravens, Lamar Jackson-John Brown işbirliği sonucunda gerçekleşen pas oyununda, toplam 9 yardalık bir touchdown çıkardı. Öne geçen Maryland ekibi, Justin Tucker'ın bir kez daha ekstra golde isabet kaydetmesiyle skoru 24-17'ye getirdi. (4.04) Ancak Kansas City Chiefs pes estmedi ve çeyreğin bitimine 53 saniye kala Damien Williams, 5 yardalık pas oyununda Patrick Mahomes'un kendisine attığı topu yakaladı ve touchdown yaptı. Ekstra gol sonrasında maça bir kez daha denge geldi. Akabinde gerçekleşen Ravens hücumunda Chiefs'in başarılı linebackerı Justin Houston, son 38 saniyeye girilirken, Lamar Jackson'ı sackledi ve fumble yapmasını da sağladı. Houston, yere düşen topu da yakalayarak, Missouri ekibine galibiyeti getirecek hücum serisini kazandırdı. Fakat Harrison Butker, normal sürenin son hücumunda, 43 yarda uzaklıktan alan golünü kaçırdı ve maç 24-24'lük eşitlikle uzatmaya gitti.

10 dakikalık uzatma bölümünün ilk hücum serisini gerçekleştiren Kansas City Chiefs, Harrison Butker'ın 36 yarda uzaklıktan attığı alan golü ile öne geçti. (4.42) Baltimore Ravens hücum serisinde, maçın bitimine 1.46 dakika kala, Lamar Jackson bir sakatlık yaşadı ve çaylak oyun kurucu yerini Robert Griffin III'ye bıraktı. Ancak savunmasıyla Ravens'a sayı izni vermeyen Chiefs, karşılaşmayı 27-24 kazandı.

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 KANSAS CITY CHIEFS 

Patrick Mahomes (QB): 53'te 37 pas isabeti, 377 yarda pas mesafesi, 2 touchdown ve 1 interception pası

Damien Williams (RB): 8 koşu oyununda 14 yarda mesafe ve 1 koşu touchdownı, 5'te 4 pas yakalamada 16 yarda mesafe ve 1 touchdown

Travis Kelce (TE): 9'da 7 pas yakalamada 77 yarda mesafe ve 1 touchdown

Justin Houston (LB): 4 solo tackle, 2 tackle desteği, 1.5 sack, 1 kez rakip oyuncuyu fumble yapmaya zorlama, 1 defansif recover,

Harrison Butker (K): 4'te 2 alan golü ve 3'te 3 ekstra gol isabetiyle 9 sayılık katkı

 BALTIMORE RAVENS 

Lamar Jackson (QB): 24'te 13 pas isabeti, 147 yarda pas mesafesi, 2 touchdown pası, 13 koşu oyununda 71 yarda mesafe

Kenneth Dixon (RB): 8 koşu oyununda 59 yarda mesafe, 1 koşu touchdownı, 1'de 1 pas yakalamada 21 yarda mesafe