Seyahat - Turizm 12.07.2016 16:52

Kapadokya Rus turistleri bekliyor

Doğal kaya oluşumları, peri bacaları yer altı kentleri ve vadileriyle ünlü Kapadokya bölgesinde turizmciler, bayram tatilinde yaşanan ziyaretçi yoğunluğunu Rus turistlerle sürdürmeyi hedefliyor.  YENİBİRLİK - Sektör temsilcileri Türkiye’ye…
Kapadokya Rus turistleri bekliyor

Doğal kaya oluşumları, peri bacaları yer altı kentleri ve vadileriyle ünlü Kapadokya bölgesinde turizmciler, bayram tatilinde yaşanan ziyaretçi yoğunluğunu Rus turistlerle sürdürmeyi hedefliyor. 

YENİBİRLİK - Sektör temsilcileri Türkiye’ye gelen Rus turistleri Kapadokya bölgesine çekebilmek amacıyla çalışmalara başladı. Turizmciler Rus turistleri Kapadokya'ya bekliyor. Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler Rus turistlerin kültür turizmine yönelerek Kapadokya'yı tercih etmeleri amacıyla fiyatları minimum seviyeye çekerek Rusya'daki tur operatörlerine teklif sunduklarını ifade eden Dinler, "Bölgeyi, ülkelerine dönüp anlattıklarında Rus turist sayısı daha da artacaktır." diye konuştu.

Bayram tatili sektör için can suyu oldu

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Durmaz da sektördeki durgunluğun bayram tatiliyle sona erdiğini belirterek, "9 günlük tatilde konaklayanların yanı sıra yakın illerden günübirlik ziyaretler de eklenince bölgede yoğunluk yaşandı. Son dönemde turizmde yaşanan düşüşten etkilenen sektöre merhem oldu." dedi. Yılın ikinci yarısında Rus turistlerin Türkiye’ye gelmeye başlamasıyla umutlu bir döneme girildiğini ifade eden Durmaz, sıcak hava balonu, at ve ATV araçlarıyla düzenlenen turlar ve çeşitli aktivitelerle Rus turistlerin ilgisini Kapadokya’ya çekmeye çabaladıklarını belirtti.