Röportaj 24.10.2021 07:05 Güncelleme: 23.10.2021 22:08

KAPADOKYA'YA ULTRA KATKI

Dünyanın dört bir tarafından gelen patika koşucuları Kapadokya'nın eşsiz güzelliklerinde yarışırken, organizasyon sayesinde Türkiye ve bölge turizmine 20 milyon liradan fazla katkı sağlandı.
KAPADOKYA'YA ULTRA KATKI

MUSTAFA YAŞAR | NEVŞEHİR

Masallar diyarı, Güzel atlar ülkesi Kapadokya'da World Tour kategorisindeki en değerli 20 patika koşusundan  biri yapılıyor 7 yıldır. Outdoor spor ürünleri pazarının lideri Salomon'un isim sponsorluğundaki Cappadocia Ultra Trail'de sporcular; Aşk Vadisi, Uçhisar Kalesi, Kızılçukur Vadisi, bölgenin en eski yerleşim yerlerinden olan Çavuşin, volkanik toprakların üzerindeki üzüm bağları, milyonlarca yılda oluşan peri bacaları, taş evleri, görkemli konakları, tarihi ve fantastik coğrafyası ile ünlü güzelliklerin içinde koşarken, Ultra maratonların en güzellerinden birinde yarışmanın sonsuz hazzını da yaşıyorlar.

KOŞUCULARIN FAVORİSİ

Salomon Cappadocia Ultra Trail, 100 kilometre üzeri uzun mesafe koşularının Şampiyonlar Ligi olarak kabul edilen Ultra-Trail World Tour takviminde PRO seviyesinde yer alan ve katılımcılarına 1000 puan veren 28 yarıştan biri. Aynı zamanda Türkiye'de yapılan tek yarış. Benzerleri Hong Kong, Portekiz, İspanya, Fransa Rusya, Amerika ve Avusturalya gibi ülkelerde de düzenleniyor ama koşucuların en favori lokasyonlarının başında her zaman Kapadokya geliyor. Öyle ki bu yıl pandemiye rağmen 64 ülkeden 2.500 sporcuya ev sahipliği yaptı bu güzel şehrimiz. 38, 63 ve 119 kilometre olmak üzere 3 ayrı parkurda koşan, kimi zaman 3 bin 730 metreye kadar varan irtifalara çıkan koşucular doğanın ve tarihi yerlerin içinde yarışmaktan oldukça mutlu oluyorlar. 

SPOR TURİZMİNİN EN GÜZEL

ÖRNEKLERİNDEN BİRİ

Salomon Cappadocia Ultra Trail için ülkemizdeki spor turizminin en güzel örneklerinden biri dersek hiçte abartmış olmayız. Öyle ki yarışlar için ilçeye gelen sporcular, yakınları, teknik ekipler ve bu tür yarışları yerinde izlemeye meraklı insanlar konaklama tesislerindeki doluluk oranını yüzde 100'e ulaştırıyor. Alım gücü yüksek, beyaz yakalı bu insanlar Türkiye ve bölge turizmine 20 milyon liradan fazla katkı sağlıyor.

AYDIN AYHAN GÜNEY: Daha da büyüyeceğiz

Argeus Travel & Events, Ürgüp merkezli bir turizm işletmesi. Türkiye'de spor turizmine yönelik birçok başarılı organizasyona imza atan şirketin sahibi Aydın Ayhan Güney için Salomon Cappadocia Ultra Trail patika koşusu ayrı bir yere sahip. Doğduğu, yaşadığı şehre önemli katkı sağlayan organizasyonu marka haline getirmeye çalışan Güney, “Yarışa katılanlara ne kadar kalabalık olursa olsun, bireysel hizmet vermeye çalışıyoruz yani her bir kişiye dokunuyoruz. Bu da onları memnun ediyor. Herkese cömertçe yaklaşıyoruz. Bütün ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Amaç burada ‘kısa günün karı’ değil. Biz burada bir marka yaratmaya çalışıyoruz. Kapadokya, büyük bir marka. Daha alt markalarla büyümesi gerekiyor. Balon, mağara otelciliği… Bunlar hep yeni markalar. Spor turizminde de koşu, bisiklet gibi organizasyonları da burada büyük bir marka haline getirmek istiyoruz. Hedeflerimiz uzun vadeli. O yüzden mümkün olduğu kadar fazla insanı buraya çekip, onları memnun edip, daha fazla insanın gelmesini sağlamak istiyoruz. Son 7 yılda da bunu başardığımızı düşünüyorum. Salomon Cappadocia Ultra Trail  daha da büyüyecek, böyle kalmayacak. 10’uncu yılında, 15’inci yılında dünyada çok ayrı yerlerde olacak. Hedefimiz bu.” diye konuşuyor. 

ATİLLA KUDUOĞLU: Motivasyonumuz yüksek

Cappadocia Ultra Trail'in 5 yıldır isim sponsoru olan Salomon'un Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Atilla Kuduoğlu, 'Yarattığımız sinerjiden ve ülkemiz için oluşturduğumuz katma değerden çok mutluyuz.Salomon Türkiye olarak bu organizasyona 5 yıl daha isim sponsoru olmaya devam edecek ve iş birliğimizi toplamda 10 yıla taşıyacağız. Bunun için de büyük bir motivasyona sahibiz. Çünkü isim sponsorluğumuza markamıza katkı sağlama bakışından çok ülkemize için değer yaratma perspektifinden bakıyoruz.' Diyor. 

MEHMET AKTÜRK: İlçemize katkısı büyük

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Salomon Cappadocia Ultra Trail'in ilçe ekonomisine çok ciddi katkıları olduğunu söylüyor. Organizasyon boyunca sporcu, eşleri, çocukları ve bu yarışı izlemek üzere gelen 5 binden fazla insanın başta konaklama olmak üzere yeme içme, kafe, kuruyemişçi esnafına can suyu olduğuna dikkat çeken Aktürk, 'En önemlisi tüm dünya Ürgüp ve Kapadokya'nın güzelliklerini görüyor.' diyor.

Erkeklerde 119 kilometrelik en uzun parkuru 11 saat 50 dakika 22 saniyelik derecesiyle birinci bitiren İsviçreli Diego Pazos yarış sonrasında mutluluğunu Spor Müdürümüz Mustafa Yaşar ile objektiflere böyle paylaştı.

 Fotoğraf: Erhan Uçar