Vakıf Katılım web
Kitap 05.06.2018 11:05

Karne Hediyesi Bahane,Kitap Okumak Şahane!

Bu yılki eğitim ve öğretim yılının sonuna gelinmesiyle çocuklar karnelerini alarak tatil dönemlerine başlıyor. Yoğun dönemin ardından çocuklara karne hediyesi almak ise ailelere düşüyor. Bu yaz her yaştan çocuğun keyifle okuyacağı karne hediyesi kitaplar Pena Yayınları'nda.
Karne Hediyesi Bahane,Kitap Okumak Şahane!

“Çünkü Okumak Güzeldir” sloganını benimseyenPena Yayınları’nda çocukların yaz aylarında heyecanla okuyacağı kitaplar;

 “KÜÇÜK CADI MELİS” TATİLDE

Hayal gücünü yalın ve akıcı bir dille çocuklarla paylaşan “Küçük Cadı Melis Tatilde” son sayfasına kadar çocukların ellerinden bırakamayacağı bir kitap.

 Yazar Fatma Meriç Demirel tarafından kaleme alınan kitap, Büyükada’daki yaz kampında geçen hikâye, Aketya gezegeninden Dünya’ya gelen ve sihirli güçlerini gizlemek zorunda olan Melis’in eğlenceli bir kamp hayali kurmasını, okul arkadaşlarıyla birlikte heyecan dolu bir maceranın ortasında kalmasını anlatıyor.

 82 YILLIK EFSANE HİKÂYE “FERDİNAND”…

Türkiye’de beyazperde ile aynı anda Pena Yayınları tarafından raflarda yerini alan Ferdinand, boğa güreşi arenasında savaşmaktan çok çiçek koklayan boğanın hikâyesini anlatıyor. 1936 yılında Amerikalı yazar Munro Leaf tarafından yazılan ve Robert Lawson tarafından resmedilen çocuk kitabı “Ferdinand”, kısacık ancak farklı öyküsüyle birçok şey anlatıyor.

 “ÇUBUK KÖPEK” SERİSİNİN YAZARI TOM WATSON’IN YEPYENİ KARAKTERİ “ÇUBUK KEDİ”

Çubuk Köpek serisi ile oldukça ilgi çeken Tom Watson, bu kez yeni karakteri “Çubuk Kedi” ile çocuklara eğlenceli bir dünya sunuyor. Şehrin yüksek binalarından birinde yaşayan “Çubuk Kedi” ile aynı binada başka bir evde yaşayan en yakın arkadaşı Edith’in macerasıyla başlayan hikâye, minik okurları komik ve eğlenceli bir dünyaya sürüklüyor.

 BİRİCİK BİTİRİM VE KAYIP EFSANE ADASI

Birçok mizahi ve yaratıcı hikâyeyi içinde barındıran kitap, oldukça zeki ve sevimli bir kedi olan Çimçim, adada kaybolmuş Biricik Bitirim’i sahibi Mami Mavi’ye getirmesiyle başlıyor. Ada sakinlerine kendini sevdiren Biricik Bitirim, yeni arkadaşı Erik’le birlikte gemi kazasının gizemini çözmeye çalışırken korkunç korsan Kızılsakal’ın eline düşmesiyle yaşanan macera dolu bir hikâyeyi anlatıyor.

 JULİUS ZEBRA BU KEZ BRİTANYA’YA KARŞI

Çizer Gary Northfield’ın çocuklar için yazdığı grafik romanı “Julius Zebra Britanyalılara Karşı!” raflardaki yerini aldı. İlk kitapta Romalı askerler tarafından arenada savaşmaları için tutsak alınan ve kısa sürede halkın sevgisini kazanan Julius Zebra ve arkadaşları, özgürlüklerini kazanmak için her şeyi yapıyor. Komik ve aksiyon dolu maceraların ardından ikinci kitapta da özgürlük mücadeleleri devam ediyor ve şimdi özgürlüklerini kazanmak için yapmaları gereken son bir görev var. O garip ve uzak yere gitmeleri gerekiyor: BRİTANYA’ya!