Spor 22.05.2019 15:37

Karşıyaka'ya Gelmişti: Yeniden Florida Yolcusu

NFL'in yıldız defansif tackle oyuncusu Ndamukong Suh, Tampa Bay Buccaneers'a trasnfer oldu.
Karşıyaka'ya Gelmişti: Yeniden Florida Yolcusu

Ndamukong Suh, Pınar Karşıyaka'nın malzeme sorumlusu Fuat "FuFu" Uçar ile birlikte, Karşıyaka atkısıyla poz vermişti.

Bertan ERMAN

ABD Ulusal Korumalı Futbol Ligi NFL’de NFC Güney Grubu takımlarından Tampa Bay Buccaneers, son olarak Los Angeles Rams forması giyen 32 yaşındaki yıldız defansif tackle Ndamukong Suh’u gelecek sezon için kadrosuna kattı.

2010 yılında Detroit Lions tarafından seçilen Ndamukong Suh, NFL kariyerindeki ilk maçına da Michigan ekibinde çıkmıştı. 2015 yılına kadar Lions forması giyen Suh, bu yılda ilk Florida macerasını Miami Dolphins’te yaşamıştı. Fins’te yıldızını parlatan başarılı defansif tackle, geçen sezon iddialı bir takım kuran Los Angeles Rams’e transfer olmuştu. Rams ile NFC Şampiyonluğu ve Super Bowl deneyimi yaşayan Suh, Kaliforniya ekibi ile çıktığı 19 maçta toplam 63 tackle, 6 sack ve 2 fumble recover yaptı.

KARŞIYAKA ZİYARETİ

Öte yandan 5 kez Pro Bowl’a, 3 kez All-Pro’ya seçilen ve 2010 yılında en iyi çaylak savunmacı ödülüne layık görülen Ndamukong Suh, geçen yıl Türkiye’ye gelmişti. Yıldız oyuncu, o dönem Pınar Karşıyaka’da forma giyen basketbolcu arkadaşı Dominic Waters’ı ziyaret etmiş ve Kaf Kaf’ın bazı maçlarını Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda izleme fırsatını da bulmuştu. Suh, ziyareti sırasında Karşıyakalıların ilgi odağı olmuştu.