Kültür Sanat 15.05.2018 13:57 Güncelleme: 15.05.2018 14:08

Kazanan "Arkadaşlık"

Bu yıl "Canım Arkadaşım" temasıyla düzenlenen 37'inci Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması'nın kazananları belli oldu.
Kazanan "Arkadaşlık"

Türkiye’nin 7 Bölgesinden İlköğretim Okulları, Özel Eğitim ve Uygulama Okulları, KKTC, Almanya ve Sosyal Medya üzerinden 27.679 adet resim katıldı. Pınar Kültür & Sanat Etkinliği’ne katılmaya hak kazanan 16 minik ressam ödül ve sertifikalarını 18-20 Haziran tarihlerinde alacak. Etkinliğe katılan minik ressamlar arasından 3 öğrenci aynı zamanda bir yıllık eğitim bursunun da sahibi olacak.

 Türkiye’de gıda sektörünün öncü markası Pınar, çocukların gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla sanat, eğitim ve spor alanında birçok projeyi destekliyor. Geleceğin sanatçılarını teşvik etmek amacıyla 37 yıldır düzenlenen Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın bu yılki kazananları belli oldu. “Canım Arkadaşım” temasıyla 27.679 resmin başvurduğu yarışmanın katılımcısı minik ressamlar, arkadaşlıklarını çizdi. 16 minik ressamın Pınar Kültür & Sanat Etkinliği’ne katılmaya hak kazandığı yarışmada sosyal medya üzerinden yarışmaya katılan 1 öğrenci ile Özel Eğitim ve Uygulama Okulları’ndan 3 minik yetenek ise tablet ve resim malzemeleri ile ödüllendirildi. Minik ressamların eserlerinin ödül aldığı yarışmada kazanan, kalplerdeki arkadaşlık oldu.

 Pınar Kültür Ve Sanat Etkinliği’nde buluşacaklar

Jüri değerlendirmesinin ardından ödül almaya hak kazanan 16 minik ressam, ödül ve sertifikalarını almak üzere 18-20 Haziran 2018 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek Pınar Kültür & Sanat Etkinliği’nde bir araya gelecek. Etkinlik süresince İzmir’i tanıma fırsatı bulacak olan öğrenciler resmettikleri arkadaşlıklarına Türkiye’nin her yerinden yenilerini ekleyecek. Ödül ve sertifikaların dağıtılacağı etkinlikte ödül sahibi 3 yarışmacı ayrıca Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığıyla bir yıllık eğitim bursunun sahibi olacak.

 Türkiye’nin her yanından binlerce öğrencinin resimlerini gönderdiği yarışmada Marmara Bölgesi 7.038 resimle katılımı en yüksek bölge oldu. Sosyal Medya üzerinden katılan resimlerin yüzde 100 artış gösterdiği yarışmada, Marmara Bölgesi’ni 4.727 resim ile Ege Bölgesi izledi. İç Anadolu Bölgesi’nden 4.720, Akdeniz Bölgesi’nden 3.194, Karadeniz Bölgesi’nden 1.974, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 1.606 ve Doğu Anadolu Bölgesi’nden 1.070 resim değerlendirmeye alındı. Yurtdışı katılımlarında da artış olan yarışmada KKTC’den 2.465 ve Almanya’dan da 69 resim katılırken Türkiye’deki Özel Eğitim ve Uygulama Okullarından 582 resim başvuruda bulundu.

 Jüri Özel Ödülü KKTC’ye gitti

Prof. Mümtaz Sağlam, Prof. Veysel Günay ve Ressam Umur Türker’in de yer aldığı jüri resimleri Türkiye’de 7 bölge, yurtdışı katılımları, özel öğretim kurumları ve sosyal medya kategorilerinde değerlendirdi. Değerlendirme sonucunda finale kalan minik ressamlar içerisinde Jüri Özel Ödülü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inden minik ressam Aren Bıyıklı’nın oldu.