Güncel - Yaşam 05.10.2017 10:49

Keçiören'in yeni yaşam alanı Vadikent Konutları

​Komyapı Genel Müdür Yardımcısı Mensuri Seher, Ankara'nın yeni cazibe merkezinin Keçiören olacağını belirtirken, "Bölgeye yapılan yatırımlar ve kamusal düzenlemelerle şehrin merkezinde farklı bir yaşam alanı kuruluyor. Keçiören Ankara'nın gayrimenkul yatırımı açısından en çok kazandıran bölgesi olacak" dedi.
Keçiören'in yeni yaşam alanı Vadikent Konutları

Komyapı Genel Müdür Yardımcısı Mensuri Seher, Ankara'nın yeni cazibe merkezinin Keçiören olacağını belirtirken, "Bölgeye yapılan yatırımlar ve kamusal düzenlemelerle şehrin merkezinde farklı bir yaşam alanı kuruluyor. Keçiören Ankara’nın gayrimenkul yatırımı açısından en çok kazandıran bölgesi olacak" dedi.

Konya merkezli firma olan Komyapı'nın bugüne kadar 10 binin üzerinde konut yaptığını belirten Mensuri Seher,  Başkent’in gözde lokasyonlarından biri olan Keçiören’de hayata geçirdikleri Vadikent projesini anlattı. 

-Vadikent Projesi nasıl başladı?

Vadikent Projesi 2013 yılında bu bölgenin Keçiören ve Büyükşehir Belediyeleri tarafından kentsel dönüşüm bölgesi kapsamına alınmasıyla gündeme gelmiş bir projedir. Projemizi Keçiören Belediyesi’nin mülkiyetinde olan araziler üzerine inşa ettik. Keçiören Belediyesi de kentsel dönüşümü canlı ve hızlı bir şekilde ilerletebilmek için kendi arsasını ihale ederek başlattı bu projeyi. Bu aşamaları geçtikten sonra 2014 yılında Vadikent projemizin yapımına başladık. 

-Konut projenizin özellikleri nedir? 

Vadikent 570 daireli bir projedir. 40 bin metrekare arsa üzerine kurulu, 3+1 ve 4+1 dairelerin iki ayrı tipinin var olduğu bir çalışma oldu. Bu dairelerimizin metrekareleri aynı, fakat değişik iki bir tipi mevcut. 

En önemlisi de bu bölgede site konseptindeki ilk proje Vadikent’tir. Normalde müstakil apartmanlardan oluşan bir yerleşim alanı Keçiören. Ama burada 570 daireli sosyal alanları bulunan, 16 bin metrekare yeşil alanı olan, güvenliği, otoparkı, çocuk oyun alanları, fitness salonu, saunası, fin hamamı olan komplike bir tesis yaptık. Bu anlamda da Vadikent Keçiören’de bir ilk. 24 saat güvenlik, giriş kontrolü ve kamera sistemlerinin var olduğunu da ekleyelim. 

- Peki neden Ankara’nın Kuzey lokasyonunu seçtiniz?

Burası sonuçta Ankara Başkent. Büyükşehir Ankara’da Keçiören, Keçiören’de de bu bölge merkezi bir lokasyon. Biliyorsunuz büyükşehirlerde artık inşaat açısından söylüyorum üretim yapmak için arsa gerekli, arsa da üretilemeyen bir girdi. Mevcut olan arsalarda kullanılmış durumda. Dolayısıyla şehirler belli bir yönde gelişiyor. Önce şehir dışı imara dahil ediliyor, sonra orası da şehir kabul ediliyor ve bu şekilde genişleyerek gidiyor. Ama Keçiören ve bu lokasyon merkezi bir yer. Dediğim gibi kentsel dönüşüm bölgesi olduğu için burada arsa üretilebildi. Biz de merkezi olduğu için tercih ettik. Sonuçta merkezi bir yerde yaşam alanı bulmak herkesin isteyeceği bir durum. 

-Ulaşım yönünden gelişmişlik durumu nedir?

Burayı tercih etmemizin birinci nedeni merkezi bir lokasyonda oluşu, ikinci nedeni şehrin işyerleri ve yaşam alanlarına yakınlığıdır. Şu anda Ulus’a 15, Kızılay’a 20 dakikada ulaşma şansınız var. Bununla birlikte bu bölgede toplu ulaşımda fazlasıyla gelişmiş durumda. Forum Alışveriş Merkezi’ne yakınlığımız en büyük artılarımızdan biridir.  Özellikle Keçiören bölgesinde yapımı devam eden şehir hastanesi, GATA 7-8 dakikalık uzaklıkta. Ayrıca Çevre yolundan havalimanına çok kolay gidilebiliyor. Yeni hızlı tren garına da oldukça yakın ve ulaşımı kolay bir konumdayız. Vadikent konut projemizin çevresinde zaten yeni yapılanma ile birlikte sağlık birimleri, okullar, daha modern, yeni dizayn edilmiş parklar yer alıyor ve almaya da devam edecek. 

-Proje içindeki yaşam alanlarını nasıl oluşturdunuz?

Site içerisinde 16 bin metrekarelik yeşil alanımızın peyzajı tamamlandı.  Zaten projemizde yaşam başlamış durumda. Daire satın alan insanlar gelip oturdular dairelerine. Yeşil alanın havuzun, bahçenin, oyun alanlarının tadını çıkarıyorlar. Çevresel anlamda da bizim sitemizin batı bölümünde belediyeye ait büyük bir rekreasyon alanı var. Yine kuzey tarafımızda yani çevre yolu tarafında da düzenlenmesi tamamlanmak üzere olan kent ormanı mesire alanı mevcut. Bahsettiğim bu yerlerin hepsi yürüme mesafesinde olan yerler. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM ANKARA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

-Başkent’te kentsel dönüşüm çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Burada şunu söylemek gerekiyor. Kentsel dönüşüm bölgeleri şehirlerin alt yapılarını ve üst yapılarını, görselliğini yeniden dizayn etmeye yarayan çalışmalar. Ankara sonuçta Türkiye’nin başkenti. Her yerde önemlidir ama Ankara’da daha önemli olduğunu düşünüyorum ben kentsel dönüşümün. Çünkü bildiğiniz gibi yakın zamana kadar kentsel yapılaşma kontrolsüz gelişmişti. Bunların yeniden düzeltilmesi ve elden geçirilmesi gerekiyor. 

Burası da Ankara’nın önemli bir bölgesi. Birazcık daha şehirler sanki batıya doğru genişlermiş gibi görünüyor ama burası Ankara’nın Kuzey bölgesi ve burada ciddi bir yapılaşma var kentsel dönüşüm kapsamında. Tabi insanların bunu anlaması gerekiyor, kentsel dönüşümü sadece müteahhitler yaptıkları binalarla ulaştıramaz, tanıtamaz ve gösteremezler. Kamu tarafının da bu işin insanlara tanıtımında destek olması gerektiğini düşünüyoruz.

KREDİ FAİZ ORANLARI KABUL EDİLEBİLİR SEVİYEYE GETİRİLMELİ

-Başkent’te inşaat sektörünün durumu nasıl şu anda? 

İnşaat sektörü herkesin bildiği gibi ülke ekonomisinde önemli bir sektör. Burada da inşaat arzını sağlayan üreticilerin bir takım ekonomik anlamdaki açmazlarının da desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunlardan en önemlisi de kredi faiz oranlarının daha kabul edilebilir seviyelere gelmesini talep ediyoruz. Tüketiciler ve üreticiler nezdinde de. 

YENİ PROJE YOLDA

-Önümüzdeki dönemlerde Kom Yapı olarak başka projeler planlıyor musunuz?

Bizim burada bir proje için bir arsamız daha hazır. Şu anda 4 şehirde proje yürütüyoruz. Ankara, Konya, Antalya ve Karaman’da. Ankara’daki diğer proje için çalışmamız devam ediyor. 250 dairelik daha üst sınıf olacak olan “Park Elegans” projemiz var. Yine bu lokasyonda gerçekleştireceğiz çalışmamızı.