Güncel - Yaşam 17.09.2018 08:20 Güncelleme: 17.09.2018 10:11

"Keşif" filmi 8. Bodrum'da Seyirciyi Fethetti

Türk filmlerini Bodrum ve Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası'yla buluşturan, Ege'nin en keyifli etkinlikleri arasında yer alan "Bodrum Türk Filmleri Haftası"nda, önceki akşam "Keşif" filminin gösterimi gerçekleşti.
"Keşif" filmi 8. Bodrum'da Seyirciyi Fethetti

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi, Kos (İstanköy) Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) ve Cinemarine Sinemaları’nın katkıları ile Bodrum Sinema ve Kültür Derneği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) tarafından düzenlenen 8. Bodrum Türk Filmleri Haftası’nda yönetmenliğini Volkan Kocatürk’ün, senaryosunu Irmak Atabek’in yazdığı başrollerini ise Burak Can, Yurdaer Okur, Pelin Akil, Rüzgar Aksoy, Volkan Ünal’ın paylaştığı “Keşif” filminin Trafo Bodrum’da gösterimi gerçekleşti.

Büyük beğeni ile izlenen “Keşif” filmi özellikle sinema sahipleri ve eleştirmenlerden tam not aldı. Gösterimde filmin yapımcısı Ayfer Özgürel ile yönetmen Volkan Kocatürk hazır bulundu. Filmin bitiminde yapımcı Ayfer Özgürel'e plaket takdim edildi.

Üç gencin mistik bir bilgisayar oyunu ile kendilerini keşfetmek için zamanın farklı bir dilimine yolculuk yapması ile kendilerini Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı dönemde bulmasını anlatan film için yönetmeni Volkan Kocatürk, “Bu film ile özellikle genç sinemaseverler savaşın ortasında evlerine dönmeye çalışırken bir yandan da kendilerini keşfedecek” dedi. Merakla beklenen “Keşif” filmi 19 Ekim’de sinemalarımıza konuk olacak.

Her geçen yıl daha da gelişen, Türk filmlerini sadece Bodrum’la değil, Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası’yla da buluşturan ve sinemaseverleri Bodrum’un büyülü Ege atmosferinde ağırlayan “Bodrum Türk Filmleri Haftası” 8 yıl içerisinde daha da gelişerek sinema sektörünün heyecanla beklediği özel bir buluşmaya dönüştü. Film gösterimleri ise 16-22 Eylül tarihleri arasında Bodrum ve Kos (İstanköy) Adası’nda gerçekleşiyor.