Magazin 27.02.2020 00:30 Güncelleme: 27.02.2020 08:17

#KesinKadındır demek için Pembe Pist'e çıkıyorlar!

Türkiye'nin en başarılı ve ilham verici kadın girişimcileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Intercity İstanbul Park'ta gerçekleşecek Pembe Pist etkinliğinde direksiyon başına geçecek. Türkiye'de bu yıl ikincisi düzenlenecek proje kapsamında bir araya gelen birçok ünlü isim '#Kesinkadındır' demek için piste çıkmaya hazırlanıyor.
#KesinKadındır demek için Pembe Pist'e çıkıyorlar!

Dünyada bir ilk olan ve bul yıl ikincisi düzenlenen Pembe Pist projesi; kadınların dayanışma içerisinde olduğu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde başarılı iş kadınlarını bir araya getirerek girişimciliğe teşviği arttırmayı hedefliyor. Trafikte kadınların maruz kaldığı ayrımcılığı yıkmak için ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde geniş kitlelere ulaşarak kadınların sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarmasına teşvik eden Pembe Pist ‘#KesinKadındır’ mottosu ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İstanbul Intercity Park’ta gerçekleşecek.

Gençlere örnek olacak başarı hikayelerini geniş kitlelere ulaştıracak bu etkinlikte başarılı iş kadınları piste çıkarak zamana karşı mücadele edecek. Projede yer alan birbirinden önemli isimler zamana karşı yarışırken, aynı zamanda temsil ettikleri dernekler için de bağış toplayacak.

 Genç girişimci Didem Fatinoğlu önderliğinde ortaya çıkan Pembe Pist projesi sayesinde kadınların günlük hayatta karşılaştıkları ayrımcılığın önüne geçilmesi hedefleniyor. Fatinoğlu, bu proje sayesinde genç girişimci kadınlara rehberlik edilmesinin de önünü açıyor. Genç girişimci, bu projenin sadece bir örnek olduğunu, kadınların sahip oldukları potansiyeli açığa çıkardıklarında sosyal yaşamda büyük fark yaratacaklarının altını çiziyor.