Vakıf Katılım web
Ekonomi 01.10.2022 07:00

Keyvan Havacılık yeni işbirliğini İstanbul Airshow'da duyuracak

Havacılık sektörünün en temel öğelerinden yerli navigasyon veri tabanı hizmetini sunan Türkiye'nin ilk ve tek, dünyanın ise dördüncü şirketi Keyvan Havacılık, en son teknoloji çözümleri ve yeniliklerini 13'üncü İstanbul Airshow'da ziyaretçilerle buluşturacak.
Keyvan Havacılık yeni işbirliğini İstanbul Airshow'da duyuracak

Havacılık sektörünün en temel öğelerinden yerli navigasyon veri tabanı hizmetini sunan Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise dördüncü şirketi Keyvan Havacılık, en son teknoloji çözümleri ve yeniliklerini 13’üncü İstanbul Airshow’da ziyaretçilerle buluşturacak.

Havacılık sektörünün temel taşlarından Avrupa Emniyet Ajansı (EASA) tarafından onaylanmış navigasyon veri tabanını üreten dünyada dördüncü, Türkiye’de ise ilk ve tek firma olan Keyvan Havacılık, bu sene 13’üncüsü düzenlenen Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı İstanbul Airshow’da yerini alıyor. Havacılık endüstrisi için en önemli etkinliklerden biri olarak kabul edilen ve 6-8 Ekim tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşecek olan fuar, geniş bir alanda ziyaretçileri ağırlayacak. Sektörün önemli iş potansiyellerini bir araya getiren fuarda Keyvan Havacılık, kendi alanındaki en son teknolojileri ve yenilikleri ziyaretçilerle buluşturacak.

Türkiye’nin yerli ve milli üretim hedefine katkı

Keyvan Havacılık CEO’su Mehmet Keyvan, “Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda hız verdiğimiz çalışmalarımızla sektörün dışa bağımlılığını azaltmaya yönelik önemli adımlar gerçekleştirdik. Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından verilen, uluslararası LOA TİP 1 DAT Sağlayıcı Sertifikası’nı almaya hak kazanan şirketimiz, bu sertifika ile Boeing, Airbus ve Lufthansa’ya bağlı üç firmadan sonra dünyadaki sayılı şirketlerden biri olarak bir ilke imza attı. Türkiye’nin yerli ve milli üretimine katkı sunacak bu adımlarımızı daha ileriye götürme hedefimize, yeni işbirliklerimizle devam edeceğiz. Türkiye’nin savunma ve havacılık alanındaki stratejik konumunu daha da güçlendirmesi açısından büyük önem taşıyan İstanbul Airshow’da da ülkemize ve sektörümüze yakışır nitelikte uluslararası bir anlaşmaya imza atacağız” dedi.

Hedef pazarlardaki etkinliğini artırmayı amaçlıyor

Keyvan Havacılık, dünya çapında 26 binden fazla havalimanı ile sivil, özel ve askeri kategorileri içeren 33 bini aşkın pisti de içine alan binlerce prosedür, kısıtlı bölge ve yasak bölgeye yönelik kapsamlı bir veri tabanı çözümü sunuyor. Özellikle yerli ve milli bir şirket olarak verdiği kaliteli ve güvenilir hizmetiyle hedef pazarlarındaki etkinliğini artırmayı amaçlayan Keyvan Havacılık, tamamen kendi geliştirdiği bu teknoloji ile ürettiği havacılık verileri sayesinde Türkiye’nin dışa bağımlılığını sonlandırmayı hedefliyor.