Güncel - Yaşam 19.03.2016 14:23

Kılıçdaroğlu: Terörün ulusal sorun olduğunu söyleyen bir partiyiz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Terörün bir siyasal partinin çözeceği bir olay olmanın ötesinde çözülmesi gereken milli bir mesele, ulusal sorun olduğunu söyleyen bir partiyiz" dedi. YENİBİRLİK - CHP Genel Başkanı Kemal…
Kılıçdaroğlu: Terörün ulusal sorun olduğunu söyleyen bir partiyiz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Terörün bir siyasal partinin çözeceği bir olay olmanın ötesinde çözülmesi gereken milli bir mesele, ulusal sorun olduğunu söyleyen bir partiyiz" dedi.

YENİBİRLİK - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terörün bir siyasal partinin çözeceği bir olay olmanın ötesinde çözülmesi gerekin milli bir mesele, ulusal sorun olduğunu söyleyen bir partiyiz. Bir partinin tek başına çözebileceği bir şey değil, bütün siyasi partilerin bir araya gelip çözebileceklerini bir sorun olduğunu söyleyen bir partiyiz." dedi. Antalya'da temaslarını sürdüren Kılıçdaroğlu, Turizm Bölgesi Kundu'da bir otelde düzenlenen partisinin "Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini belirtti. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, terörden en çok şikayet eden partilerden biri olduklarını belirterek, şu görüşlerini paylaştı

"Terörün bir siyasal partinin çözeceği bir olay olmanın ötesinde çözülmesi gerekin milli bir mesele, ulusal sorun olduğunu söyleyen bir partiyiz. Bir partinin tek başına çözebileceği bir şey değil, bütün siyasi partilerin bir araya gelip çözebileceklerini bir sorun olduğunu söyleyen bir partiyiz.  Eğer bunu yapabilirsek, Türkiye'de terörü sonlandırabiliriz. Ama terörü çözerken aklı ve mantığı kullanacağız.  Başka ülkeler bu sorunu nasıl çözüyorsa gidip öğreneceğiz. Aynı yolları ve yöntemleri bulmaya çalışacağız. Bizim üstümüze düşen bir görev varsa o görevi de yerine getireceğiz. Bunu açıkça ifade ettik ama terör biteceği yerde terör azgınlaştı."

Dış politikanın 180 derece değişmesi gerektiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu

"Bir anlaşma imzaladılar, Türkiye açıkça bir tampon bölge haline gelmiş oluyor böylece.  Bütün mülteciler gelecek, hepsi burada kalacak. Avrupa verecek 3 milyar avro, arkadan bir 3 milyar avro daha siz bunlara bakın deniyor. Siz niye bakmıyorsunuz? Siz niye kaçıyorsunuz? Onlar buraya değil, oraya gitmek istiyorlar. Bizimkiler de paşa paşa altına imzayı attılar. Ne olacak o Suriyeliler? Arkadan gelecekler ne olacak, Türkiye bunlara nasıl bakacak? Bu çocuklar yarın ne olacak? Göreceksiniz, Türkiye'nin bütün huzuru bozulacak. Geleceği görmeyen bir siyasetçi ülkeyi yönetiyor şu anda. Çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağız. Bunu bir tarafa herkesin not etmesini isterim."

Milletvekilliği dokunulmazlığı tartışmaları

Kılıçdaroğlu, milletvekilliği dokunulmazlığı tartışmalarına değinerek, kendilerinin öteden beri ilkeli bir tavırlarının olduğunu belirterek, kürsü dokunulmazlığı hariç bir milletvekillinin ister parlamentoda ister parlamento dışında siyaset yapabileceği bütün söylemlerine saygı duyulması gerektiğini söyledi. Milletvekilinin düşüncesini özgürce açıklayabilmesi gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bundan ötürü hiçbir parlamenter şu veya bu nedenle yargılanmamalı, hapse atılmamalı. Buna hiçbir tereddütümüz yok. Gelsinler bu çerçevede dokunulmazlığı yeniden düzenleyelim. Anayasa'nın 83. maddesini yeniden düzenleyelim. İlkemiz, tavrımız, tutumumuz bu." ifadesini kullandı.