Vakıf Katılım web
Müzik 18.08.2016 08:57

Kırımlı Tatar sanatçı Jamala İstanbul'da konser verdi

Eurovision Şarkı Yarışması'nda "1944" adlı şarkısıyla birinci olan Kırımlı Tatar sanatçı Jamala Turkcell Yıldızlı Geceler konserleri kapsamında müzikseverlerle buluştu. YENİBİRLİK - Jamala Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'ndeki konserine,…
Kırımlı Tatar sanatçı Jamala İstanbul'da konser verdi

Eurovision Şarkı Yarışması'nda "1944" adlı şarkısıyla birinci olan Kırımlı Tatar sanatçı Jamala Turkcell Yıldızlı Geceler konserleri kapsamında müzikseverlerle buluştu.

YENİBİRLİK - Jamala Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'ndeki konserine, İstanbul'da olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyerek başladı. Jamala, "Bugün sizinle olduğum için çok mutluyum. Sizin için Türkçe şarkılar söylemek istiyorum, inşallah söyleyeceğim." dedi.

"Vatan için ölen tüm şehitleri rahmetle anıyorum"

Konserde İngilizce ve Türkçe şarkılar seslendiren Jamala, "Anavatan" şarkısını seslendirmeden önce "Biz vatanımızdan ayrı yaşamanın ne olduğunu biliyoruz, vatanımızdan uzakta sürgüne düştük ama her zaman biliyoruz ki sığınacak bir anavatanımız var. Vatan için ölen tüm şehitleri rahmetle anıyorum." diye konuştu. Kendisine Eurovision Şarkı Yarışması'nda birincilik getiren Kırım Tatarları'nın sürgününü anlatan, nakaratı Türkçe "1944" isimli şarkısını seslendiren sanatçıya dinleyiciler de Türk ve Kırım bayraklarıyla eşlik etti.

Türkçe parçalar seslendirdi

Jamala, "Şimdi izninizle sahneye bana hayat ve vatan sevgisini öğreten babamı davet ediyorum" diyerek babası Alim Jamaladinov'u sahneye çağırdı. Jamala'nın, babasının akordeonu eşliğinde seslendirdiği "Meni Gamdan Azat Et" şarkısı dinleyicilerden büyük alkış aldı. Jamala konserinde, Türkçe "Sevdalıyım", "Yakma Beni", "Dertliyim Kederliyim", "Ah Yandım", "Yarim Yarim", "Penceresi Yeşil Boya" şarkılarını söyledi.