Kültür Sanat 15.07.2016 15:50

Kitap kurdu'nun evi kütüphane gibi

Ordu'da genç yaşlarda edindiği okuma alışkanlığı sayesinde bin 300 dolayında kitap biriktiren 80 yaşındaki Celal Toksoy kütüphaneye dönüştürdüğü evindeki eserlerden gençleri de yararlandırıyor YENİBİRLİK - Ordu'da genç…
Kitap kurdu'nun evi kütüphane gibi

Ordu'da genç yaşlarda edindiği okuma alışkanlığı sayesinde bin 300 dolayında kitap biriktiren 80 yaşındaki Celal Toksoy kütüphaneye dönüştürdüğü evindeki eserlerden gençleri de yararlandırıyor

YENİBİRLİK - Ordu'da genç yaşlarda edindiği kitap okuma tutkusu sayesinde bugüne kadar bin 300 dolayında eser biriktiren 80 yaşındaki Celal Toksoy'un evi bir kütüphane görünümünde.Altınordu ilçesinin Subaşı Mahallesi'nde eşi Hacer Toksoy ile yaşayan PTT emeklisi Toksoy, günün neredeyse tamamını kitaplarının arasında geçiriyor.

Toksoy gençliğinden beri kitap okuduğunu belirterek kitap okumadan duramadığını söyledi.

Çevresinde "kitap kurdu" olarak tanındığını dile getiren Toksoy, kitap okumak ve araştırmanın kendisi için bir tutku olduğunu vurguladı.Toksoy, 60'lı yıllardan itibaren çeşitli kaynaklardan kitap topladığını, bin 300 dolayında kitabı olduğunu ifade ederek, "Kitapların arasında bilimsel değeri olan birçok kitap var hatta Türkiye'de birçok yayınevinde bulunmayan kitaplar bende mevcut." dedi.Kitaplarını evinin üç odasına kurduğu kitaplıklara yerleştirdiğini, yaşadığı yeri adeta kütüphaneye dönüştürdüğünü anlatan Toksoy, kütüphanesinde klasik romanların yanı sıra inceleme, araştırma ve siyasal nitelikli kitaplar, dergi ve ansiklopedi gibi eserler yer aldığını kaydetti.

Gençlerin de faydalanmasını istiyor 

Toksoy, kitaplarından gençlerin de faydalanmasını istediğini kaydederek, "Artık yaşlandım. Önümüzdeki yıllarda kitapları herhangi bir kütüphaneye ya da eğitim kurumlarına verebilirim. Birilerinin öncülük etmesini bekliyorum. Bu kitaplardan herkesin faydalanması gerektiğine inanıyorum. Bunun için kitaplarımı ailemdekilerin de rızasını alarak bağışlamak istiyorum." şeklinde konuştu.