Ekonomi 20.08.2019 14:41

Klima pazarında "rüzgar" Baymak'tan yana

Sıcaklıkların arttığı Haziran ayından itibaren yaşanan canlanmaya rağmen klima pazarı ilk 6 ayı %30 adetsel daralmayla kapattı.
Klima pazarında

Sektörün aksine aynı dönemde satışlarını adetsel bazda %12 artıran Baymak, bir kez daha yaz sıcaklarında konfor ve serinlik arayanların ilk tercihi oldu.

Klima pazarında yılın ilk 6 aylık sonuçları açıklandı. Beklentilerin aksine, ilk yarıda adetsel bazda yüzde 30 oranında daralan pazarda bir kez daha Baymak rüzgarı esti. Isıtma ve soğutma sektörünün öncü ismi Baymak, sektörde sağladığı güvenle birlikte, bu yılın ilk altı ayı içinde klima satışlarını adetsel bazda yüzde 12 oranında artırdı.

Yaz sıcaklarında konfor ve serinlik arayanların öncelikli tercihi olan Baymak, A++ verimliliğe sahip klimaları başta olmak üzere, bu alandaki zengin ürün gamıyla satış başarısını gözler önüne seriyor. Sağladığı yüksek kalite ve konforun yanı sıra enerji tasarrufunun da katkısıyla şirket, bu yılın ilk yarısında daralan pazarın aksine klima satışlarını iki haneli oranda yükseltmeyi başardı.

GENİŞ VE İNOVATİF ÜRÜN GAMI SATIŞLARI ARTIRIYOR
İkinci yarıda da aynı büyüme ivmesini sürdürmeye kararlı olduklarını vurgulayan Baymak CEO’su Ender Çolak, ilk 6 ay sonuçlarını ise şu şekilde değerlendirdi: “Bu yılın
ilk 6 ay sonuçlarına göre, klima pazarının genelinde bir daralma olduğunu söylemek mümkün. Özellikle yılın ilk 5 ayındaki satış rakamları, pazar beklentilerinin çok gerisinde kaldı. Haziran ayından itibaren, sıcaklıklardaki artışla birlikte pazarın biraz canlandığını söyleyebiliriz. Ancak bu canlanmaya rağmen, klima sektörünün bu yılı ciddi küçülme ile kapatması bekleniyor.”

Klima pazarının aksine, Baymak’ın klima satışlarını, geçen yılın ilk 6 ayıyla kıyaslandığında, yüzde 12 oranında artırmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirten Çolak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu rakamlar Baymak’ın ilk 6 ay içinde ciddi bir pazar payı kazandığını da gösteriyor. Klima satışları artık dört mevsime yayılıyor. Baymak olarak, her mevsim kullanılabilen zengin ürün gamımız ile sürdürülebilir bir büyüme yakaladığımıza inanıyoruz. Tasarruf, yüksek verim ve son teknolojiye odaklanan ürün gamımızla, hem Türkiye hem de dünya iklimlendirme pazarında fark yaratmayı hedefliyoruz.. Bu nedenle sektörel daralmanın yaşandığı zamanlarda bile Baymak büyüme ivmesini korumayı başarıyor. Bu yılki tabloda, genişleyen ürün gamımızın son üyeleri, R32 gazlı Baymak Prime serisi mono ve multi-split klima cihazlarının da katkısı büyük. Bu yılın ikinci yarısında da aynı ivmeyi sürdürmeye kararlıyız. Baymak’ı dünyada sektörünün ilk 10 markasından biri yapma hedefiyle mevcut teknolojileri daha verimli bir hale getirmeye çalışırken, diğer yandan inovatif teknolojiler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüketiciler tarafından klimada aranan markaya dönüşen Baymak olarak, son yıllarda alışkanlık haline getirdiğimiz üzere 2019’u da pazar payı kazanacağımız bir büyüme ile kapatmayı hedefliyoruz.”

BAYMAK HAKKINDA:
50 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Baymak, Tepeören’de toplam 60.000 m2 alan üzerinde, iki üretim tesisi ile faaliyet göstermektedir. Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden olan Baymak’ın Türkiye genelinde, 1000 ‘e yakın bayisi, 2100’den fazla satış noktası ve 1500’ün üzerinde servis teknisyeni bulunmaktadır. 600’ün üzerinde çalışanı bulunan ve her zaman ileri teknoloji ile üretim yapmayı hedefleyen Baymak, 2013 yılı itibariyle %100 BDR THERMEA Grup şirketi haline gelmiştir. BDR Thermea Grubu, Baxi (İngiltere)-De Dietrich (Fransa) ve Remeha (Hollanda) şirketlerinden oluşan, Türkiye, İngiltere, İtalya, Almanya, Fransa, İspanya ve Hollanda’da bulunan üretim tesisleri ile 2 milyar doları aşan ciroya ve 7.000’e yakın çalışana sahip, ısıtma sektöründe Avrupa’nın 3. dev grubu olarak 80 ülkede aktif ticaret yapan öncü bir Hollanda firmasıdır. Baymak/BDR Thermea; ısıtma, yenilenebilir enerji, su ısıtıcılar, soğutma ve su teknolojisi kategorilerinde üretim, ihracat ve ithalat yapmaktadır. Isıtma alanındaki ürünleri arasında kombi, yoğuşmalı kombi, yer tipi kazan, kat kaloriferi, panel radyatör, havlu radyatör, vana ve genleşme tankları yer alırken, iklimlendirme alanında; split klimalar, salon tipi klimalar ve ısı pompaları ile tüketicilere ulaşmaktadır. Yenilenebilir enerji alanında; güneş kolektörleri, biomass kazanlar, biodiesel brülörler, fotovoltaik sistemler ile sektördeki yerini alırken, su ısıtıcıları ve su teknolojileri alanında ise termosifon, termoboyler, gazlı şofben, boylerler, sirkülasyon pompaları, dalgıç pompalar, atık su pompaları, çok kademeli kendinden emişli santrifuj pompalar ve hidroforlar ile Baymak/BDR Thermea güvencesini kullanıcılarına sunmaktadır.