Spor 17.03.2019 22:01 Güncelleme: 18.03.2019 15:08

Koç Rams Çeyrek Finalde

ÜniLig Korumalı Futbol 1. Lig'de Koç Rams, B Grubu'ndaki üçüncü maçında Bahçeşehir Lions'ı 29-0 mağlup etti.
Koç Rams Çeyrek Finalde

Bertan ERMAN

Dün Home Of Rams’te oynanan maçın ilk hücum serisini gerçekleştiren Koç Rams, iki oyunla gol bölgesine ulaştı. Wide receiverlardan Mert Özden, oyun kurucu Cem İnan’ın 7 yarda uzaklıktan attığı topu touchdown pasına çevirdi. Akabinde Ömer Burak Sarıkatipoğlu, ekstra golü sayıya çevirdi ve Bordo Siyahlılar 7-0 öne geçti. Bahçeşehir Lions ise, ilk hücum serisinin ikinci oyununda fumble yaptı Koç Rams savunmasının recoverı ile Lions, hücum hakkını rakibine kaptırdı. Bahçeşehir, aynı durumu ikinci hücum serisinde de yaşadı. Rams, Lions’ın ikinci top kaybını, 10 yardalık pas oyunundan çıkardığı touchdownla cezalandırdı. Bir başka wide receiver olan ve maç içinde bazen oyun kurucu olarak da görev yapan Alihan Ağaçkesen, Cem İnan’ın pasını gol bölgesinde tuttu. Farkı çift hanelere çıkaran Koç Rams, ikinci ekstra gol sonrasında skoru 14-0’a getirdi. İkinci ve üçüncü çeyrekte sayı olmadı.

Son 12 dakikaya bu skorun avantajı ile giren Bordo Siyahlılar, bir pas oyununu daha touchdownla bitirmeyi başardı. 17 yardalık pas oyununda Cem İnan’ın pasını yakalayan wide receiver Berk Manas oldu. Sonrasında Ömer Burak Sarıkatipoğlu, üçüncü ekstra golünü de sayıya çevirdi ve fark 21 sayıya çıktı. İlerleyen süre içerisinde Kaan Aygun’un 1 yardalık koşu touchdownı ve ardından gelen ekstra 2 sayı, maçın skorunu belirledi. Karşılaşmayı 29-0 kazanan Koç Rams, grubunda 3’te 3 yaptı ve adını çeyrek finale yazdırdı. Bahçeşehir Lions ise, grubu 1 galibiyet ve 3 mağlubiyetle tamamlayarak son haftayı bay geçecek.

Koç Rams’te Cem İnan, 3 touchdown pası ile skora önemli katkı sağlarken, Darius Lewis de, defansif özelliklerini gösterdi. Ayrıca Rams savunması, 4 fumble recover ile dikkat çekti. Bahçeşehir Lions’ın Kocaeli Sharks maçındaki fumble sorunu yine patlak verdi. Lions’ın defansif endi Caleb John (C.J.), fiziksel özelliklerini iyi kullandı ve zaman zaman baskı kurduğu Rams oyun kurucusu Cem İnan’ı 1 kez sackledi.