Spor 22.04.2018 19:20 Güncelleme: 22.04.2018 19:32

Koç Rams Rövanşa İzin Vermedi

Türkiye Korumalı Futbol 1. Ligi, Yasin Görkem Yazıcı Sezonu 5. haftasında Koç Rams, geçen sezon finalde karşılaştığı Sakarya Tatankaları'nı 41-7 mağlup etti.
Koç Rams Rövanşa İzin Vermedi

Bertan ERMAN

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde herhangi bir sayı olmazken, ilk touchdown sayısına Koç Rams imza attı. Rams, önceki çeyrekten kalan hücum serisini, Taha Çokadar’ın 2 yarda koşu oyunu sonunda gol bölgesine varmasıyla tamamladı. Genco Kaan Güler’in ekstra sayı denemesinde de gol olunca Bordo Siyahlılar, karşılaşmada 7-0 öne geçti. Santranın ardından ilk Sakarya Tatankaları hücumunda, Rams savunmasından Nicholas Peterson, Bilguun Altankhuyak’ın attığı pası yakaladı. Peterson’un interceptionı sonrası kazanılan hücum serisi, sadece bir oyunla sonuç buldu. David Whipple-Ozan Özcan işbirliğiyle gerçekleşen 18 yardalık pas oyunu, gol bölgesinde tamamlandı. Touchdown sonrası ekstra sayı da gol oldu ve Koç Rams, skoru 14-0’a getirdi. Sakarya Tatankaları, karşılaşmadaki tek touchdown sayısını ikinci çeyrekte buldu. Toplam 48 yardanın geride kaldığı pas oyununda, Bilguun Altankhuyak’ın pasını yakalayan Paşa Cengiz Çankaya, gol bölgesine uzun bir koşu gerçekleştirdi. Touchdown sonrası Burak Bayram ile ekstra golü sayıya çeviren Yeşil Siyahlılar, farkı 7 sayıya düşürdü. Ancak Koç Rams, David Whipple’ın 6 yarda koşu oyunundan yaptığı touchdown ile farkı yeniden çift hanelere çıkardı. Ekstra sayı denemesi de golle sonuçlandı ve Bordo Siyahlılar, soyunma odasına 21-7’lik üstünlükle gitti.

İkinci yarıda Sakarya’ya sayı şansı tanımayan Koç Rams, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisini, pas oyunundan çıkardığı touchdown ile sonuçlandırdı. Toplam 12 yardanın geride kaldığı touchdown oyununda Taha Çokadar, David Whipple’ın pasını yakladı ve gol bölgesine ulaştırdı. Ekstra sayının da gol olmasıyla Rams, skoru 28-7’ye getirdi. Bordo Siyahlılar, maçın kontrolünü, David Whipple’ın 60 yarda koşu sonucunda çıkardığı touchdown sayısıyla ele geçirdi. Ekstra sayı da golle sonuçlandı. Koç Rams, 35-7 önde girdiği son çeyrekte bulduğu touchdown ile maçın skorunu tayin etti ve mücadeleden 41-7’lik skorla galip ayrıldı.