Spor 22.04.2019 13:19 Güncelleme: 22.04.2019 13:29

Koç Rams Sakarya'da Sonradan Açıldı

Türkiye Korumalı Futbol 1. Lig 2. hafta maçında Koç Rams, deplasmanda Sakarya Tatankaları'nı 20-12 mağlup etti.
Koç Rams Sakarya'da Sonradan Açıldı

Bertan ERMAN

Sakarya Tatankaları, maçın ilk hücum serisinde, koşu oyunlarına başvurdu. Ancak Yeşil Siyahlılar, gerekli 10 yardayı geçemedi ve son hakta topu degajla Koç Rams’e verdi. İstanbul ekibinin ilk hücum serisi top kaybıyla sonuçlandı. Wide receiver Alihan Ağaçkesen, ikinci hakta, kendi yarı sahasında 1 yardalık koşu oyununu dışarıda tamamlamak isterken, topun hakimiyetini kaybetti. Fumble sonrası yere düşen topu Kadir Özkoç yakaladı ve hücum sırası Sakarya Tatankaları’na geçti. Ancak ilk oyunda, Tatankalar’ın yeni oyun kurucusu Antwan Washington, Rams savunmasından Alperen Ünlü tarafından sacklendi. Washington, sacklendiği sırada topu elinden düşürdü. Yere düşen topu, Rams’in defansif endlerinden Orhun Akbudak yakaladı ve hücum sırası İstanbul ekibine geçti. Ancak Koç Rams, hücumdan istediğini elde edemedi. İlk çeyreğin sonunda ise Kürşad Pekün, Antwan Washington’ın pasını yakaladı. Interception sonrası, ikinci çeyreğe geçildi. Fakat iki takım da, 24 dakikalık ilk yarıda sayı üretemedi ve devreye 0-0’lık beraberlikle girildi.

Karşılaşmanın ilk sayıları, üçüncü çeyrekte Koç Rams’ten geldi. İstanbul ekibinin ABD’li running backi Joshua Quezada, etkili koşu oyunlarını, 3 yardalık koşu touchdownı ile tamamladı. Akabinde Mehmet Furkan Sarıkatipoğlu, ekstra golü sayıya çevirdi ve Rams 7-0 öne geçti. Son 12 dakikaya bu skorla önde giren Bordo Siyahlılar, 26 yardalık pas oyunundan bulduğu touchdownla farkı çift hanelere çıkardı. Wide receiver Kris Wedderburn, David Whipple’ın 26 yarda uzaktan attığı pası gol bölgesinde yakaladı. Touchdown sonrasında Mehmet Furkan Sarıkatipoğlu’nun ikinci ekstra golü de sayı oldu ve Rams skoru 14-0’a getirdi. Buna karşılık Sakarya Tatankaları, Rams’in santrası sonrasındai Leondre Simmon’ın 94 yardalık dönüş oyununu touchdownla tamamlamasıyla farkı 8 sayıya indirdi. Ancak ekstra golden sayı çıkmadı. Ancak Koç Rams, çeşitli running backlerin koşu oyunlarıyla maçtaki etkisini sürdürdü ve Oğuzcan Berkel, 5 yardalık koşu oyununu gol bölgesinde bitirerek takımının üçüncü touchdownına imza attı. Sonrasında ekstra gol direkten dönse de, fark yeninden 14 sayıya çıktı.  Ayrıca Rams'te Yiğitcan Ertür, bu çeyrekte takımı adına ikinci interceptonı yapan isim oldu. Tatankalar, maçın son hücum serisini, savunmada linebacker oynayan ve hücumda da takımın yedek running backi olan Ufuk Eren Özelçe’nin koşu touchdownıyla tamamladı. Touchdown sonrasında süre bittiği için ekstra sayı oyunu oynanmadı ve Koç Rams karşılaşmadan 20-12’lik skorla galip ayrıldı.

Bu sonuçla Koç Rams, ligde 2’de 2 yaparken, Sakarya Tatankaları ise, ikinci maçından da eli boş döndü. Rams, ligin üçüncü haftasında, evinde konuk edeceği ODTÜ Falcons karşısında namağlubiyetini sürdürmeye çalışacak. Tatankalar da, üçüncü haftada ilk galibiyetini Uludağ Timsahlar karşısında arayacak.