Spor 16.02.2019 22:27 Güncelleme: 17.02.2019 00:36

Kocaeli Sharks İstanbul'da Kazandı

ÜniLig Korumalı Futbol 1. Lig B Grubu'nda Kocaeli Sharks, deplasmanda Bahçeşehir Lions'ı 36-0 mağlup etti.
Kocaeli Sharks İstanbul'da Kazandı

Bertan ERMAN

Sarıyer Orhan Keçeli Spor Tesisleri’nde oynanan maçta Bahçeşehir Lions, karşılaşmanın ilk hücumunda, kendi yarı sahasının 25 yarda çizgisinden, snap sırası yapılan fumbledan kaynaklanan bir top kaybı yaptı. Topu aynı yerde yakalayan Kocaeli Sharks, ilk hücum serisinde koşu oyunlarıyla etkili oldu. Son hücumda Orhan Ömer Yetişken, 1 yardalık koşu oyununu gol bölgesinde tamamladı. Burak Kaynar’ın ekstra golü sonrasında Sharks, mücadelede 7-0 öne geçti ve ilk 12 dakika bu skorla tamamlandı. Özellikle Lions’ın hücumda yaptığı 4 fumble dikkat çekti. Ayrıca Sharks’ın ikinci touchdownı da, İstanbul ekibinin oyun kurucularından Serkan Dinçer’in yaptığı fumble sonrasında gerçekleşti. Gol bölgesine düşen topu, Ahmet Selim Özdem yakaladı ve fark çift hanelere yükseldi. Ancak touchdown sonrasında ekstra gol sayı olmadı. Yeşil Siyahlılar, Ömer Faruk Tan’ın 9 yardalık koşu touchdownı ile arayı açmayı başladı. Akabinde 2 sayı oyunundan da istediğini çıkaran Kocaeli Sharks, farkı 20 sayının üzerine çıkardı. Bahçeşehir Lions, çeyreğin son hücum serisinde, gol bölgesinin 10 yarda uzağına kadar ilerlese de, istediği sonucu çıkaramadı ve soyunma odasına Sharks’ın 21-0’lık üstünlüğüyle gidildi. Öte yandan Lions cephesinde, sürenin dolmadığı ile ilgili maçın hakemlerine itirazları olsa da karar değişmedi.

Kocaeli Sharks, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinde, 4. hakkında first down alamadığından (hücum hakkını tazeleyememekten) dolayı bir top kaybı yaptı. Ancak Bahçeşehir Lions, hücumda yine sorunlar yaşadı ve bir fumble daha oldu. Yere düşen topu Emre Dalgıç yakaladı ve dönüşünü gol bölgesinde tamamladı. Touchdown sonrasında 2 sayılık oyunda, Erdem Şir’e oynanan bir hücum oldu. Erdem Şir’in koşusu gol bölgesi çizgisi civarında noktalandı. Bahçeşehir Lions’ın oyuncuları ve teknik ekibi, topun gol bölgesinde olmadığı ile ilgili itirazlarda bulundu. Ancak hakemler, topun gol bölgesine ulaştığını ve Sharks’ın 2 sayılık denemesinde başarılı olduğu kararını verdi. Son 12 dakikaya 29-0 önde giren Yeşil Siyahlılar, Mehmet Emin Ecevit’in koşu touchdownı ile maçın skorunu tayin etti. Kocaeli Sharks, bu touchdowndan sonra ekstra golde başarılı olamasa da, Lions’a sayı şansı tanımadı ve karşılaşmayı 36-0 kazandı.

Bu sonuçla Sharks, grubundaki ilk galibiyetini aldı. Bahçeşehir Lions ise, ikinci maçından da mağlubiyetle ayrıldı. Kocaeli Sharks''ta hücumunda running backler ön plana çıkarken, savunmada ise Umut Yıldırım, yaptığı sackler ile dikkat çekti. Lions'ta savunma takımı, gelecek maçlar için olumlu sinyaller verirken, hücumda yaşanan sorunlar göze çarptı.

Fotoğraf: Kocaeli Sharks