Emlak 14.09.2018 15:45

Konut Projeleri Pazarlamasında Profesyonel Satış Çözümleri

Gayrimenkul sektöründe pazarlama ve satış yapmak eskiye nazaran her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Potansiyel müşterilere ulaşmak, başarılı projelere imza atmak ve daha fazla kar elde etmek inşaat firmaları için başarılması güç bir hedef haline gelmiştir. Konut satış ve pazarlamasında yapılan bir çok hata başarısız sonuçlar, zaman kaybı ve ciddi maliyetler oluşturmaktadır.
Konut Projeleri Pazarlamasında Profesyonel Satış Çözümleri

İnşaat firmaları hayata geçirdikleri projelerde planlamadan üretime, maliyet yönetiminden finansman yönetime kadar bir çok konu ile ilgilenirken diğer taraftan rekabetin yoğun olduğu günümüzde geliştirilen projelerin pazarlama ve satış sürecindeki tüm çalışmaları uzman firmalara bırakmaya tercih etmeye başladılar.

Bu noktadan yola çıkarak kurulan SATIŞ ÇÖZÜMLERİ, Gayrimenkul Geliştirme, Pazarlama ve Satış alanında Türkiye’nin önde gelen marka projelerindeki 16 yıllık profesyonel deneyimini ortaya koyuyor. İnşaat şirketlerine projenin geliştirilme aşamasından, pazarlama ve satış yönetimine kadar çok yönlü hizmet verdiklerini belirten Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş “Konut satış ve pazarlamasının çok karmaşık bir hal aldığı günümüzde yoğun rekabetten sıyrılmak için konvansiyonel pazarlama yöntemlerinin etkisini yitirmeye başladığını” belirtti.

Soner Keleş’e göre geçmişte işe yarayan pazarlama yöntemleri ile konut satışı yapmanın zor olduğu, projelerde sadece satış ofisi, örnek daire, maket, katalog vb. tanıtım materyallerinin hazırlanmasının yeterli olmadığı, bunun yanı sıra gayrimenkul pazarlama ve satışında diğer sektörlerde de olduğu gibi bilimsel ve araştırmaya dayalı çalışmalar sonucunda başarılı sonuçlara ulaşılabileceğini ifade eden Keleş, “Satış Çözümleri olarak bu noktada devreye girerek inşaat şirketlerine yol gösteriyoruz. Projenin geliştirilmesi aşamasından itibaren tüm yaşam süreci boyunca son daire satılana kadar hedefler doğrultusunda pazarlama ve satış stratejilerini belirleyerek en az maliyet ile hayata geçirilmesini sağlıyoruz” diye konuştu.

Soner Keleş verdikleri hizmetleri şöyle özetledi:

Konut projelerinin pazarlama ve satışında profesyonel çözümler sunuyoruz..

“Rekabetin yoğun olduğu günümüzde konvansiyonel pazarlama ve satış metotları eskiye nazaran etkisini kaybetmektedir. Yüksek tutarlı pazarlama maliyetleri sonuç getirmemektedir. Tüm sektörün birbirini izlediği bir noktada sadece rakamlardan oluşan satış kampanyaları farklılaşamamaktadır. Satış Çözümleri olarak pazarlama çalışmalarına, projenin geliştirilme aşamasında itibaren başlıyoruz. Gayrimenkul projeleri geliştirmede en önemli kriterlerden birisi projenin yapılacağı alanda maksimum faydayı elde edecek bir proje geliştirilmesidir. Diğer ise projenin pazarlama ve satışı ile doğrudan ilişkili olarak projenin konseptinin geliştirilmesidir. Bu iki unsur projenin başarılı bir şekilde pazarlanması ve satışında temel noktadır. Projenin başarılı bir şekilde pazarlanması ve satışı için temel olan proje geliştirme aşamasında doğru stratejileri belirliyoruz.

Satış ofisinin hazırlanmasından, örnek dairenin oluşturulmasına, tanıtım materyallerinin hazırlanmasından satış süreçlerinin oluşturulmasına kadar aktif rol alıyoruz. Proje satış hazır hale geldiğinde satış ekiplerini oluşturarak ön satış ve lansman süreçlerini yönetiyoruz. Satış ekipleri için performansa dayalı yönetim sistemi kuruyor müşteri görüşme verimliliğini ölçüyoruz. Müşteri takip ve crm alt yapılarını kurarak şirketin müşteri datasını oluşturuyoruz” dedi.

Pazarlama maliyetlerini düşürüyoruz..

Satış çözümleri kurucusu Keleş “Projelerin düşük reklam maliyetleri ile başarılı bir şekilde pazarlanması için güvenilir partnerler ile ve doğru pazarlama stratejilerini oluşturuyoruz. Projeyi tercih edecek gerçek potansiyel müşterilere ulaşmak için mecra tercihlerine önem veriyoruz. İnşaat firmalarını gereksiz harcamalardan uzak tutarak başarılı sonuç alınabilecek yöntemleri sunuyoruz. Her proje için ayrı pazarlama stratejiler belirleyerek rakiplerin yaptığı kampanyalardan farklı olarak oturumcu ve yatırımcı müşteriyi anlayan, müşterinin ev satın alma endişelerini ortadan kaldıracak, projeyi neden tercih etmesi gerektiğini içeren çözümler sunuyoruz” dedi.

Kazandıran fiyat yapısına önem veriyoruz ..

Keleş’e göre “Proje fiyat politikası tüketicinin satın alma aşamasındaki kararı üzerindeki en önemli etkenlerden birisidir. Doğru fiyatlandırma proje karlılığı ile birlikte tüm satış sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanmasında önemli bir unsurudur. Satış Çözümleri projenin maliyeti ve rekabet şartlarına uygun olarak konut satış fiyatlarının doğru belirlenmesini sağlar. Bu konuda yılların verdiği deneyimine güvenerek titiz çalışmalar ile alternatif fiyat çalışmalarını ve senaryoları geliştirici firma ile paylaşır ve en doğru çıkış fiyatlarını belirler. Proje ön satış fiyatı ve lansman dönemi tırmanan fiyat politikası stratejilerini oluşturarak hem konut yaratımcısının hem de geliştirici firmanın daha fazla kazanmasını sağlarız” diye sözlerine devam etti.

Sektörde kalıcı olmak isteyen markalara hizmet veriyoruz..

Keleş “2000 li yılların başından itibaren profesyonel çalışma hayatımızda satış başarıları ile sonuçlanan marka projelerde gerçekleştirdiğimiz pazarlama ve satış kampanyalarından edindiğimiz tecrübeyi bugün Satış Çözümleri çatısı altında gayrimenkul sektöründe kalıcı olmak isteyen, doğru yerde, doğru zamanda fark yaratan ve talep gören projelere imza atmak isteyen, geliştirdiği projeleri etkin pazarlama yöntemleri ve doğru satış stratejileri ile müşterilerine sunmak isteyen gayrimenkul ve inşaat firmalarına sunmaktayız” diye sözlerine ekledi.