Spor 02.10.2022 20:51

Konyaspor sahasında Ümraniyespor'u 1-0 yendi

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Arabam.com Konyaspor, sahasında HangiKredi Ümraniyespor'u 1-0 yendi.
Konyaspor sahasında Ümraniyespor'u 1-0 yendi

6. dakikada Lenjani'nin kullandığı serbest vuruşta, kaleci Erhan Erentürk topu kornere çeldi.

24. dakikada Popov'un sağ kanattan pasına hareketlenen Onur Ayık'ın ceza sahası içinden vuruşunda, kaleci Erhan Erentürk topu kornere çeldi.

31. dakikada Mrsic'in ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Erhan Erentürk gole izin vermedi.

45+2. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Guilherme'nin sol kanattan ceza sahasına pasında topla buluşan Muhammet Demir, meşin yuvarlağı kafayla fileleri gönderdi: 1-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı Konyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle bitti.

71. dakikada Geraldo'nun ceza sahası dışından vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Erhan Erentürk'te kaldı.

77. dakikada Muric'in ceza sahası dışından vuruşunda, top farklı şekilde auta gitti.

Kalan dakikalarda başka pozisyon olmadı ve karşılaşma ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

"Bu çok değerli 3 puanı cebimize koyacağız"
Arabam.com Konyaspor'un teknik direktörü İlhan Palut, ligin başlarında alınan her puanın kendileri için çok değerli olduğunu söyledi.

Palut, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, birçok yönden kazanmaları gereken bir maçtan 3 puanla ayrıldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Ligin üst sıralarında yer almak istediklerini vurgulayan Palut, "Lig her ne kadar ilerleyen haftalarda şekilleniyorsa da alınan her puan ligin sonlarına doğru bize yardımcı olacak. Konya'da bu sene ligin ilk maçını 8. haftaya geldiğimizde yapabildik. Seyircimizle gerçek anlamda ilk buluşmamızdı. O noktada da bizim için bu maçı kazanmak değerliydi. Maç öncesi maça bakışımız bu şekildeydi." dedi.

Maçın ilk yarısında kontrolü ellerinde tuttuklarını ama bunu net pozisyona çevirmekte çok da hünerli olmadıklarını vurgulayan Palut, "Bunun yanında rakibin de tabii pozisyonu yoktu ama çok değerli bir dakikada Muhammet ile golü bulduk. İkinci yarı dönem dönem top Ümraniyespor'daydı ama onların da net pozisyona girme yönünden sıkıntıları vardı. Biz burada daha etkili olabilirdik. Topa daha çok sahip olabilirdik. Daha çok geçiş imkanlarını rahat kullanabilirdik, efektif olabilirdik. Biz de bir şekilde bugün bu enerjiye, bu efektifliğe 2. yarı özellikle sahip değildik. Bugün yaptıklarımızı kazanç olarak alarak, yapamadıklarımızın da farkında olarak bu çok değerli 3 puanı cebimize koyacağız, hanemize yazdıracağız. Yarın itibarıyla da çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Palut, bir gazetecinin stadın yenilenen zeminiyle alakalı sorusunu ise "Yeni zeminde maçtan bir gün önce antrenman yaptık. Bugün son derece sağlıklı bir zeminde oynadık. Tabii ki hibrit çim bizim için farklı bir deneyim. Haftalar geçtikçe bu zemine adaptasyonumuz daha iyi olacaktır." diye yanıtladı.

"Bugün puan almak istiyorduk, maalesef beceremedik"
HangiKredi Ümraniyespor Yardımcı Antrenörü Tayfun Rıdvan Albayrak, Konyaspor'un kendi planlarını çok iyi uygulayarak maçı kazandığını söyledi.

Albayrak, MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'nda yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Konyaspor'un kendine has iyi bir oyun karakterinin olduğunu dile getirdi.

Bazı istatistiklerde iyi olmalarına rağmen sonuca gidemediklerini ifade eden Albayrak, "Bugün puan almak istiyorduk, kazanmak istiyorduk. Ama maalesef beceremedik." dedi.

Rakip takımın hücumlarını geriden oyun kurmayla yaptığını vurgulayan Albayrak, "Sonuçta Konyaspor kendi planlarını daha iyi uyguladığı için maçı kazandı. Hem teknik heyeti hem Konyasporlu oyuncuları hem de camiayı kutluyoruz. Bizim açımızdan da yine her şeyin benzeri bir oyun oldu. Yani çok kolay kırılan bir takım değiliz. Kaybettiğimiz bütün maçları tek farkla kaybediyoruz." diye konuştu.