Türkiye - Gündem 18.05.2018 19:09 Güncelleme: 18.05.2018 19:31

Kudüs'e Destek Mitingine 500 Bin Kişi Katıldı

Yenikapı'da Filistin halkına destek amacıyla düzenlenen "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingine yaklaşık 500 bin kişinin katıldığı bildirildi.
Kudüs'e Destek Mitingine 500 Bin Kişi Katıldı

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde Filistin halkına destek amacıyla Yenikapı Etkinlik Alanı'nda "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingi düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Filistin Başbakanı Rami El-Hamdallah, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de halka hitap ettiği mitinge, yaklaşık 500 bin kişi katıldı.

Hazırlıkları günler öncesinden başlayan miting için katılımcılar öğle saatlerinden itibaren alana gelirken, çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu da etkinliği takip etti. 

Mitingde BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Filistin Başbakanı Hamdallah, Başbakan Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yaptı.

Protokol konuşmaları öncesi Maher Zain, Ömer Karaoğlu ve Eşref Ziya sevilen ezgilerini seslendirirken, Dursun Ali Erzincanlı "Kudüs" temalı şiirler okudu.

Mitinge ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi için İstanbul'da bulunan yabancı konuklar da katıldı.

Ramazan ayı ve sıcak havaya rağmen mitinge gelen vatandaşların alana girişleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasına kadar devam etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın duasıyla miting sona erdi. Öte yandan, mitinge katılan vatandaşlar için Yenikapı'daki Avrasya Gösteri Merkezi etrafında 100 bin kişilik iftar sofrası kuruldu.