Vakıf Katılım web
Ekonomi 30.05.2023 07:00

​Kuruluşunun 10. yılında şube sayısını 35'e çıkaracak

Gökmen Gastronomi bünyesindeki restoran zinciri Pizza İl Forno, şu anda 20 olan şube sayısını, 10. kuruluş yılını kutladığı 2023 sonuna kadar 35'e çıkarmayı hedefliyor.
​Kuruluşunun 10. yılında şube sayısını 35'e çıkaracak

Gökmen Gastronomi bünyesindeki restoran zinciri Pizza İl Forno, şu anda 20 olan şube sayısını,  10. kuruluş yılını kutladığı 2023 sonuna kadar 35’e çıkarmayı hedefliyor.  Başta büyükşehirler olmak üzere Türkiye genelinde franchise vererek büyümesini sürdüren marka, girişimcilerine minimum yüzde 30-35’lik bir kar marjı sunuyor.  Giriş bedeli 75 bin dolar olan ve aylık yüzde 6 royalty bedeli alınan Pizza İl Forno’nun toplam yatırım maliyeti, lokasyona göre ortalama 4,5 ila 6 milyon lira arasında değişirken, yatırımın geri dönüş süresi ise 24 ila 30 ay kadar. 

2013 yılında Ankara’da doğan ve pizza konusunda gastronomi sektörüne farklı bir yaklaşım getiren Pizza İl Forno, 10 yılda 20 şubeye ulaştı. Gökmen Gastronomi bünyesinde, hem kendi öz sermayesi hem de franchise modeliyle şubeleşmeye devam eden marka, gelecek 5 yılda 100 şubeye ulaşmayı hedefliyor. Özverili, işin başında durabilecek ve markayı iyi tanıyıp benimsemiş olan girişimcilerle büyümek isteyen Pizza İl Forno, Türkiye’nin 81 ilinde de bulunmayı hedefliyor. Pizza İl Forno restoranı için alışveriş merkezleri ile konut veya ofis yoğunluğunun olduğu lokasyonlar tercih ediliyor. Öncelikli hedef şehirler arasında ise Antalya, İzmir, Bursa, Çanakkale, Mersin, Kocaeli, Sakarya, Çorlu, Tekirdağ, Kayseri, Aydın ve Muğla yer alıyor. 

Yurt dışına da açılacak

Pizza İl Forno, markasını yurt dışına da planlıyor. Yurt dışı çalışmalarına Orta Asya ile başlayıp, devamında Ortadoğu ve Balkanlar’da şubeler açmayı hedefleyen marka, bunların bir kısmını doğrudan kendisi açarken, bazı ülkelerde de franchise vererek ilerleyecek.