Vakıf Katılım web
Spor 13.01.2019 07:15

L. A. Rams NFC Finali'nde

NFL'de Los Angeles Rams, NFC (Ulusal Futbol Konferansı) yarı final maçında Dallas Cowboys'u 30-22 mağlup ederek adını konferans finaline yazdırdı.
L. A. Rams NFC Finali'nde

Bertan ERMAN

Los Angeles Rams, ilk hücum serisinde, Todd Gurley ve C.J. Anderson'ın koşu oyunlarıyla ilerlese de, gol bölgesine ulaşamadı ve son olarak Greg Zuerlein 25 yarda uzaklıktan alan golü attı. (9.44) 3-0 geriye düşen Dallas Cowboys, Dak Prescott'ın Amari Cooper ile oynadığı 29 yardalık pas oyunundan touchdown çıkardı. Skor üstünlüğünü Rams'ten alan Teksas ekibi, Brett Maher'in ekstra golü sonrasında farkı 4 sayıya çıkardı. (6.03) Ancak Los Angeles Rams, 7-3 geride girdiği ikinci 15 dakikaya, önceki çeyrekten kalan hücum serisini touchdownla noktalayamasa da, Greg Zuerlein 23 yarda uzaklıktan ikinci alan golü isabetini kaydetti ve fark 1 sayıya düştü. (13.40) Daha sonra etkili savunmasıyla Dallas Cowboys'a sayı şansı tanımayan Kaliforniya ekibi, C.J. Anderson'ın 1 yardalık koşu oyunundan bulduğu touchdownla yeniden öne geçmeyi başardı. Ekstra gol sonrasında farkı 6 sayıya çıkaran Rams, çeyreğin son 7 dakikasına girilirken skoru 13-7'ye getirdi. Los Angeles Rams bununla yetinmedi ve Todd Gurley'in35 yardayı geride bıraktığı koşu oyunundan bir touchdown daha çıkardı. Greg Zuerlein'ın isabetli ekstra golü sonrasında, aradaki fark 13 sayıya çıktı. (3.27) Kalan sürede sayı olmadı ve devreye Rams'in 20-7'lik üstünlüğüyle girildi.

Cowboys, üçüncü çeyrekte Greg Zuerlein'ın 44 yarda uzaklıktan attığı alan golü sonrasında farkı biraz daha açan Los Angeles Rams'e cevabı Ezekiel Elliott ile oldu. Zeke, 1 yardalık koşu oyununu gol bölgesinde bitirdi. Touchdown sonrasında ekstra 2 sayı oyunu oynayan Teksas ekibi, bu denemede başarılı oldu. Amari Cooper, Dak Prescott'ın pasını gol bölgesinde yakaladı ve ekstra 2 sayı sonrasında fark 8 sayıya düştü. (5.20) Fakat son 15 dakikaya 23-15 geride giren Dallas Cowboys, önceki çeyrekten kalan hücum serisinin son hakkında, alan golü yerine hücum etmeyi tercih etti. Hak tazelemeye 1 yarda uzakta olan Cowboys'ta Ezekiel Elliott, bu kısa mesafede takıldı ve hücum sırası Los Angeles Rams'e geçti. Kendi yarı sahasının 35 yarda çizgisinden hücuma başlayan Rams, C.J. Anderson'ın 1 yardalık koşu touchdownı ile aradaki farkı touchdown oyununa çıkardı. Kaliforniya ekibi, ekstra gol sonrasında ise, rakibinden 2 kat fazla sayıya ulaştı. (7.16) Ancak Cowboys oyunda kalmaya devam etti. 1 yardalık koşu touchdownı yapan isim Dak Prescott oldu. Hakemler pozisyona bir kez daha baktıktan sonra touchdown sayısını verdi. Ekstra golün ardından aradaki fark 8 sayıya düştü. (2.11) Fakat kalan süreyi eriten Los Angeles Rams, karşılaşmayı 30-22 kazandı. Bu sonuçla Dallas Cowboys'u eleyen Rams, 17 yıl sonra ilk kez NFC'nin şampiyonluk maçına çıkacak. Kaliforniya ekibi, 53. Super Bowl'da yer alabilmek için New Orleans Saints - Philadelphia Eagles maçının galibi ile karşılaşacak.

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 LOS ANGELES RAMS 

C.J. Anderson (#35, RB): 23 koşu oyununda 123 yarda mesafe ve 2 koşu touchdownı

Todd Gurley (#30, RB): 16 koşu oyununda 115 yarda mesafe ve 1 koşu touchdownı, 2'de 2 pas yakalamada 3 yarda mesafe

Greg Zuerlein (#4, K): 4'te 3 alan golü ve 3'te 3 ekstra gol isabetleri ile 12 sayılık katkı

 DALLAS COWBOYS 

Dak Prescott (#4, QB): 32'de 20 pas isabeti, 266 yarda pas mesafesi, 1 touchdown pası, 2 koşu oyununda 3 yarda mesafe ve 1 koşu touchdownı

Ezekiel Elliott (#21, RB): 20 koşu oyununda 47 yarda mesafe ve 1 koşu touchdownı, 5'te 2 pas yakalamada 19 yarda mesafe