Spor 22.11.2018 06:53

LeBron Kral'ın Muazzam Dönüşü

NBA'de Los Angeles Lakers, deplasmanda Cleveland Cavaliers'ı 109-105 mağlup ederken, Kaliforniya ekibinin süperstarı LeBron James, eski takımına karşı muazzam bir performans sergiledi.
LeBron Kral'ın Muazzam Dönüşü

Bertan ERMAN

Cleveland Cavaliers, maça hücumda bir nebze iyi başlasa da, savunmada LeBron James'i durdurmakta zorlandı ve bunun için Başantrenör Larry Drew erken bir mola aldı. (8.09) Dönüşte 8-6 geride olan Cavs, Cedi Osman'ın 3 sayılık basketiyle ilk kez Los Angeles Lakers karşısında öne geçti. (8.03) Akabinde karşılıklı sayılar atılırken üstünlük sık sık el değiştirdi. Bu süre zarfında Lakers, JaVale McGee'nin savunması ve genç oyuncularının skor katkılarıyla etkili oldu. Ancak Cavaliers, çaylak oyuncusu Collin Sexton ile hücumda yakaladığı ritmi, kenardan gelen Larry Nance Jr. ile yükseltti ve çeyreğin bitimine 16 saniye kala Kyle Korver'ın 3 sayılık basketiyle ilk 12 dakikayı 28-24 önde tamamladı.

LEBRON - CEDİ DÜELLOSU

İkinci çeyrek Cavaliers'ın istediği gibi başladı. LeBron James'in kenarda olduğu sırada Kyle Korver'ın 3 sayılık basketiyle başlayan Ohio ekibi, Roodney Hood ile bulduğu sayılarla 7-2'lik bir mini seri yakaladı. (9.35) Bu sırada Los Angeles Lakers, sadece Tyson Chandler ile zor bir ikinci şans sayısı buldu ve hücumu tıkanmış durumda olduğu için molaya başvurdu. (8.20) Lakers, mola dönüşünde farkı çift hanelere çıkaran Cavs karşısında LeBron James ile yeniden toparlanmaya başladı. Kral, 5 sayı ve 1 asistlik katkıyla, Kaliforniya ekibinin 11-0'lık bir seri bularak skoru dengelemesini sağladı. (4.50) Buna karşılık Cavaliers, Cedi Osman ile yeniden bir ivme yakaladı ve farkı tekrardan 7 sayıya çıkardı. (1.13) Lakers, son dakika içinde Lonzo Ball ve LeBron James ile 4 sayı bulsa da, devreye Cleveland Cavaliers'ın 52-49'luk üstünlüğüyle gidildi.

Maçın ilk 24 dakikasına top kaybı istatistikleri damga vurdu. Zira Lakers, 9 top kaybı yaptı. Kaliforniya ekibindeki top kayıplarının çoğu, hatalı pas ve steplsler ile hücum faullerinden oluştu. Hiç top kaybı yapmayan Cavaliers'ta top çalan tek oyuncu Larry Nance Jr. oldu.

Üçüncü çeyreğin ilk 5 dakikası, genellikle karşılıklı sayılarla geçti. Bu sürede Cavs, Tristan Thompson önderliğinde skor üstünlüğünü korumaya çalıştı. Ancak Lakers'ta LeBron James'in önderliğinde oyundan kopmadı. Ayrıca, Kaliforniya ekibinde çeyreğe hırslı bir şekilde başlayan Lonzo Ball, art arda bulduğu sayılarla takımını uzun bir aradan sonra öne geçiren isim oldu. (6.12) Cavaliers, Lakers'ın bu çıkışına Cedi Osman ve David Nwaba'nın 3 sayılık basketleriyle cevap verdi ve 3 sayı farkla üstünlüğü yeniden sağladı. (5.25) Akabinde rakibine sayı şansı tanımayan Ohio ekibi, Collin Sexton'ın basketiyle, çeyreğin son 4 dakikasına girilirken, 8-0'lık seri ile skoru 71-66'ya getirdi. Sonraki 3 dakikalık bölümde takımlar dış atış isabetleri, gerekse faullerden elde edilen sayılardan üçer üçer saydı. Çeyreğin son 21 saniyesine girilirken, Cleveland Cavaliers Cedi Osmanın turnike basketiyle yeniden öne geçse de, bitime 3 saniye kala Brandon Ingram'ın serbest atış isabetleri skora yeniden denge getirdi.

SON SÖZÜ LAKERS SÖYLEDİ

81-81'lik eşitlikle girilen son çeyreğin ilk dakikaların karşılıklı sayılarla geçmesine son veren isim, yaptığı smaçla Larry Nance Jr. oldu ve Lakers'a mola aldırttı. (8.28) Mola dönüşünde eski bir Lakers oyuncusu olan Jordan Clarkson'dan art arda 3 sayılık basketler geldi ve Cavaliers,10-0'lık bir seri ile farkı 9 sayıya çıkardı. (7.31) Ancak LeBron James yine devreye girdi ve Kaliforniya ekibini 102-99 öne geçirdi. (1.45) Buna karşılık Cavs, Cedi Osman ile son saniyelerde oyunda kalmayı başarsa da, karşılaşmayı 109-105'lik skorla Los Angeles Lakers kazandı.

Ligde 10. galibiyetini alan Lakers'ta maçın yıldızı LeBron James, eski takımına karşı 32 sayı ve 14 ribaundla double double yaparken, istatistik kağıdına 7 asist ve 1 blok da ekledi. Ayrıca, Lonzo Ball'un 15 sayı, 7 ribaund ve 6 asistlik performansı da, Kaliforniya ekibini galibiyete taşıyan faktörlerden biri oldu. Cleveland Cavaliers'ta milli basketbolcu Cedi Osman, 21 sayı, 7 ribaund, 2 asist ve 1 blokla takımının en etkili ismi olmasına karşın mağlubiyete engelleyemedi.

CLEVELAND CAVALIERS - LOS ANGELES LAKERS

Salon: Quicken Loans Arena / Cleveland (Ohio)

Hakemler: Dedric Taylor, Mike Callahan, JB DeRosa

Cleveland Cavaliers: Cedi Osman 21s, Tristan Thompson 14s, Collin Sexton 12s, Rodney Hood 9s, David Nwaba 7s, Jordan Clarkson 20s, Andrew Harrison 6s, Kyle Korver 9s, Larry Nance Jr. 7s, Channing Frye, Ante Zizic

Başantrenör: Larry Drew

Los Angeles Lakers: Kyle Kuzma 12s, LeBron James 32s, Brandon Ingram 14s, JaVale McGee 12s, Lonzo Ball 15s, Tyson Chandler 4s, Lance Stephenson 3s, Kentavious Caldwell-Pope 13s, Josh Hart 4s, Michael Beasley, Ivica Zubac, Moritz Wagner, Sviatoslav Mykhailiuk

Başantrenör: Luke Walton

1. Çeyrek: 28-24 (Cavaliers Lehine)
2. Çeyrek: 52-49 (Cavaliers Lehine)
3. Çeyrek: 81-81
4. Çeyrek: 109-105 (Lakers Lehine)