Spor 14.12.2018 07:50 Güncelleme: 14.12.2018 08:23

Los Angeles Chargers Play-off'u Garantiledi

NFL'in 15. hafta açılış maçında Kansas City Chiefs'i deplasmanda 29-28 mağlup eden Los Angeles Chargers, adını Play-off'a yazdırdı.
Los Angeles Chargers Play-off'u Garantiledi

Bertan ERMAN

Maçın ilk hücum serisini gerçekleştiren Los Angeles Chargers, henüz ikinci oyunda top kaybı yaptı. Kansas City Chiefs'in cornerbacklerinden Steven Nelson, Chargers yarı sahasının 24 yarda çizgisinden başlayan hücumunda, Phillip Rivers'ın Tyrell Williams'a attığı pası, yine aynı yarı sahanın 49 yarda çizgisinde yakaladı. (14.07) Chiefs, interception sonrasında elde ettiği hücum serisinde, MVP adayı oyun kurucusu Patrick Mahomes'un önderliğinde istediği ilerlemeyi gerçekleştirdi. Son oyunda wide receiverlardan Demarcus Robinson, Mahomes'un pasını gol bölgesinde tuttu. 6 yardalık pas oyununun touchdownla tamamlanmasından sonra, Harrison Butker'ın ekstra golü de isabetli oldu ve Missouri ekibi karşılaşmada 7-0 öne geçti. (9.09) Kansas City Chiefs, çeyreğin bitimine 43 saniye kala farkı çift hanelere çıkardı. Çaylak running back Darrel Williams, Chargers'ın 11 yarda çizgisinden başlayan oyunda, Patrick Mahomes'un kısa mesafeli pasını yakaladı ve yaptığı koşu sonrasında topu gol bölgesine ulaştırdı. Missouri ekibi, ikinci ekstra golün de isabetli olmasıyla ikinci 15 dakikaya 14-0 önde girdi.

Los Angeles Chargers, önceki çeyrekten kalan hücum serisinde, özellikle çaylak running backi Justin Jackson ile önemli ilerlemeler gerçekleştirdi. Son oyunda ise, wide receiverlardan Mike Williams, Phillip Rivers'ın 3 yardalık pas oyununda attığı topu gol bölgesinde yakaladı. Touchdown sonrasında Mike Badgley'in ekstra golü sayı oldu ve fark 7 sayıya düştü. (9.43) Ancak Kansas City Chiefs savunması, Kaliforniya ekibinin bu çeyrekteki ikinci hücum serisinde başarılı işler çıkardı. Bazı hücumlarda, savunma hattından Chris Jones ve linebackerlardan Justin Houston, Phillip Rivers'ı sackleyerek Los Angeles Chargers'ın hücum mesafesini geriletmeyi başardı. Çeyreğin bitimine 47 saniye kala Chiefs'in bir diğer cornerbacki Kendall Fuller, Chargers'ın son oyununda, Phillip Rivers'ın Tyrell Williams'a touchdown için attığı pası gol bölgesinde yakaladı. Chiefs, bu interception sonrasında elde ettiği hücum serisinden sayı çıkaramasa da, süreyi eritti ve soyunma odasına 14-7'lik üstünlükle gitti.

Kansas City Chiefs, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinde, etkili pas oyunlarıyla, Chargers'ın 4 yarda çizgisine kadar geldi. Akabinde Damien Williams, 2'şer yardalık koşu oyunları sonucunda gol bölgesine gitti. Touchdown sonrasında Harrison Butker, üçüncü ekstra golünü de sayıyla sonuçlandırdı ve aradaki fark yine 14 sayıya çıktı. (11.38) Buna karşılık Los Angeles Chargers'ta, Mike Williams, sağ tarafa doğru toss koşusunu gol bölgesinde tamamladı. 19 yardalık koşu touchdownı sonrasında ekstra golün de isabetli olması, Kaliforniya ekibinin farkı bir kez daha 7 sayıya düşürmesini sağladı. (4.57)

Son 15 dakikaya 21-14 önde giren Chiefs, önceki çeyrekten kalan hücum serisini touchdownla tamamlamayı başardı. Damien Williams, 1 yardalık kısa koşusunda topu gol bölgesine taşıdı. Ekstra gol sonrasında fark 2 katına çıktı. (8.15) Ancak son sözü Los Angeles Chargers söyledi. İlk olarak Justin Jackson'ın 3 yardalık koşu touchdownı ve akabinde ekstra gol, Kaliforniya ekibinin galibiyet umudunu yükseltti. Maçın bitimine 4 saniye kala ise, Phillip Rivers'ın Mike Williams ile oynadığı 1 yardalık pas oyunu touchdownla sonuçlandı. Farkı 1 sayıya düşüren Chargers, 2 sayılık denemede de, Rivers-Williams işbirliği sonucunda istediğini aldı ve öne geçti. Kansas City Chiefs'in, santra dönüşünde touchdowna gidecek oyunu sergileyemedi ve Los Angeles Chargers karşılaşmayı 29-28 kazandı. Bu sonuçla Chiefs ile Chargers'ın galibiyet mağlubiyet oranları eşitlendi. Ancak Kansas City Chiefs, ilk hafta oynanan maçı38-28 kaznadığı için ikili averajda üstünlüğünü korudu ve hem Amerikan Futbol Konferansı'nda hem de konferansın Batı Grubu'nda liderliğini sürdürdü. 

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 KANSAS CITY CHIEFS 

Pantrick Mahomes (QB): 34'te 24 pas isabeti, 243 yarda pas mesafesi, 2 touchdown pası, 2 koşu oyununda 3 yarda mesafe

Damien Williams (RB): 10 koşu oyununda 49 yarda mesafe ve 2 touchdown, 6'da 6 pas yakalamada 74 yarda mesafe

Chris Jones (DE): 2 solo tackle, 1 tackle desteği, 2.5 sack

 LOS ANGELES CHARGERS 

Phillip Rivers (QB): 38'de 26 pas isabeti, 313 yarda pas mesafesi, 2 touchdown, 2 interception ve 1 kez ekstra 2 sayı pası

Justin Jackson (RB): 16 koşu oyununda 58 yarda mesafe ve 1 touchdown, 4'te 3 pas yakalamada 27 yarda mesafe

Mike Williams (WR): 1 koşu oyununda 19 yarda mesafe ve touchdown, 9'da 7 pas yakalamada 76 yarda mesafe ve 2 touchdown, 1 kez ekstra 2 sayı pasını yakalama