Spor 21.01.2019 02:33 Güncelleme: 21.01.2019 02:38

Los Angeles Rams 17 Yıl Sonra Super Bowl'da

NFL'de Los Angeles Rams, deplasmanda New Orleans Saints'i, uzatmalarda Greg Zuerlein'ın attığı alan golü ile 26-23 mağlup ederek Ulusal Futbol Konferansı şampiyonu oldu ve Super Bowl'a kaldı.
Los Angeles Rams 17 Yıl Sonra Super Bowl'da

Bertan ERMAN 

Özellikle Drew Brees'in Alvin Kamara ile oynadığı pas oyunlarıyla maçtaki ilk hücum serisinde etkili bir ilerleme kaydeden New Orleans Saints, rakip yarı sahasının 19 yarda çizgisinden başlayan üçüncü hücum hakkında touchdown yapmaya çalıştı. Fakat genç tight end Dan Arnold, Brees'in pasını gol bölgesinde yakalamasına rağmen topu düşürdü ve touchdown olmadı. Son olarak Wil Lutz, 37 yarda uzaklıktan alan golü attı ve Louisiana ekibi, Los Angeles Rams karşısında 3-0 öne geçti. (10.04) Kaliforniya ekibi ise, ilk hücum serisinde top kaybı yaptı. İlk 2 hakkında sadece 3 yarda ilerleyen Rams'in yıldız running backi Todd Gurley, Jarde Goff'ın kısa mesafeli pasını elinden kaçırdı ve topu Saints'in linebackerlarından Demario Davis yakaladı. (8.35) New Orleans Saints, interception sonrasında, rakip yarı sahasının 16 yarda uzaklıktan başladığı hücum serisinde hakkını tazeleyemedi ve Wil Lutz, son hücumda 29 yarda uzaklıktan attığı alan golü ile farkı 6 sayıya çıkardı. (7.06) Maçın ilk touchdown sayısı da Saints'ten geldi. Altın Siyahlılar'ın bir diğer tight endi Garrett Griffin, Drew Brees'in pasını gol bölgesinde yakalamayı başardı. 5 yardalık pas oyunundan gelen touchdown sonrası ekstra gol de sayı oldu ve Louisiana ekibi skoru 13-0'a getirdi. (1.35)

İlk 15 dakikada sayı yapamayan Rams, önceki çeyrekten kalan hücum serisini, Greg Zuerlein'ın 36 yrda uzaklıktan attığı alan golü ile noktaladı ve farkı 10 sayıya düşürdü. (9.45) Savunmada da Ndamukong Suh'un sackleri ile toparlanan Kaliforniya ekibi, çeyreğin bitimine 23 saniye kala touchdown yapmayı başardı. Todd Gurley, 6 yardalık koşu oyununu gol bölgesinde bitirdi. Greg Zuerlein da ekstra golde isabet kaydetti. New Orleans, kalan sürede sayı yapmasa da, soyunma odasına 13-10'luk üstünlükle gitti.

Los Angeles Rams, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinde başarılı olamadı. Buna karşılık Saints, yıldız running backleri Mark Ingram ve Alvin Kamara ile koşu ve pas oyunlarında etkili bir ilerleme kaydetti. Son oyunda Drew Brees, kısa pas oyununda topu bir diğer oyun kurucu Taysom Hill'e verdi. Hill ise, 2 yardayı koşarak topu gol bölgesine ulaştırdı. Ekstra gol sonrasında Louisiana ekibi, skorda rakibini ikiye katladı. (8.34) Rams'in cevabı, yaklaşık 5 buçuk dakika sonra oldu. 1 yardalık pas oyununda tight end Tyler Higbee, Jared Goff'ın pasını rahat bir şekilde, gol bölgesinde yakaladı. Ekstra gol sonrasında fark bir kez daha 3 sayıya indi. (3.06)

Son 15 dakikaya 20-17 önde giren New Orleans Saints, önceki çeyrekten kalan hücum serisini iyi değerlendiremedi. Los Angeles Rams, Greg Zuerlein'ın 24 yarda uzaklıktan kaydettiği alan golü ile skora denge getirdi. (5.03) Saints, bir sonraki hücum serisinin ilk oyunlarında zorluklar yaşasa da, Drew Brees'in uzun mesafeli pasını yakalayan Ted Ginn Jr., takımını gol bölgesine ciddi anlamda yaklaştırdı. Son 1 dakika 58 saniyeye girilirken, rakip yarı sahasının 13 yarda çizgisinden yenilediği hücum hakkıyla serisini sürdüren Louisiana ekibi, Wil Lutz'ın 31 yarda uzaklıktan attığı alan golü ile yeniden öne geçti. (1.41) Çeyreğin bitimine 15 saniye kala Greg Zuerlein, 49 yarda uzaklıktan alan golünü attı ve skor bir kez daha eşitlendi. New Orleans Saints, kalan süre içerisinde hücum etmeyi tercih etmedi ve maç 23-23'lük skorla uzatmaya gitti.

15 dakikalık uzatma bölümünde para atışını kazanan Saints, ilk hücumu yapan takım oldu. Ancak Rams'in safetylerinden John Johnson, Drew Brees'in pasını yakaladı ve yaptığı interception ile hücum hakkını takımına kazandırdı. (13.55) Kaliforniya ekibi, kendi yarı sahasının 46 yarda çizgisinden başladığı hücumda skor yapması halinde maçı kazanma şansına sahipti. Greg Zuerlein, 57 yarda uzaklıktan attığı alan golü ile bu şansı iyi değerlendirdi ve Los Angeles Rams, karşılaşmayı 26-23 kazandı. Bu sonuçla Ulusal Futbol Konferansı (NFC) şampiyonu olan Rams, 2002 yılından sonra ilk kez Super Bowl'a kaldı.

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 NEW ORLEANS SAINTS 

Drew Brees (#9, QB): 40'ta 26 pas isabeti, 249 yarda pas mesafesi, 2 touchdown ve 1 interception pası

Wil Lutz (#3, K): 3'te 3 alan golü ve 2'de 2 ekstra gol isabetleriyle 11 sayılık katkı

 LOS ANGELES RAMS 

Jared Goff (#16, QB): 40'ta 25 pas isabeti, 297 yarda pas mesafesi, 1 touchdown ve 1 interception pası, 3 koşu oyununda 10 yarda mesafe

Todd Gurley (#30, RB): 4 koşu oyununda 10 yarda mesafe ve 1 koşu touchdownı, 3'te 1 pas yakalamada 3 yarda mesafe

John Johnson (#43, S): 3 solo tackle, 1 tackle desteği, 1 interception

Ndamukong Suh (#93, DT): 2 solo tackle, 2 tackle desteği, 1.5 sack

Greg Zuerlein (#4, K): 4'te 4 alan golü ve 2'de 2 ekstra gol isabetiyle 14 sayılık katkı ve 57 yarda uzaklıktan maçı kazandıran alan golü