Spor 12.11.2018 03:45

Los Angeles Rams Kritik Seahawks Maçından Galip Çıktı

NFL'in 10. haftasında Los Angeles Rams, sahasında Ulusal Futbol Konferansı Batı Grubu'ndaki rakiplerinden Seattle Seahawks'ı 36-31 mağlup etti.
Los Angeles Rams Kritik Seahawks Maçından Galip Çıktı

Bertan ERMAN

Maçın ilk hücum serisini gerçekleştiren Seattle Seahawks, iki oyunda Los Angeles Rams defansının yaptığı ihlallerle, rakip yarı sahasının 14 yarda çizgisine kadar geldi. Seri, tight end Nick Vannett'ın Russell Wilson'dan gelen pası gol bölgesinde yakalayıp 8 yardalık touchdowna imza atmasıyla sonuçlandı. İsabetli ekstra gol sonrasında Seahawks, rakibi karşısında 7-0 öne geçti. (11.16) Buna karşılık Los Angeles Rams de, tight end ile oynanan bir pas oyunundan touchdown çıkardı. Gerald Everett, Jared Goff'ın 10 yarda uzaklıktan attığı pası gol bölgesinde tuttu. Rams, touchdown sonrasında ekstra golün de sayı olmasıyla skorda eşitlik sağladı. (6.41) Ancak Seahawks'ın çaylak running backi Rashaad Penny, 18 yardalık koşu oyunuyla kariyerindeki ilk touchdownını yaptı. (3.42) Sebastian Janikowski'nin kaydettiği ekstra gol, Mavi Yeşilliler'in ikinci çeyreğe 14-7 önde girmesini sağladı.

Los Angeles Rams, önceki çeyrekten kalan hücum serisini, Greg Zuerlein'ın 35 yarda uzaklıktan attığı alan golüyle tamamladı ve farkı 4 sayıya düşürdü. (14.48) Kaliforniya ekibinin öne geçmesi ise, tam 12 dakika sonra gerçekleşti. Yıldız running back Todd Gurley, 17 yardalık koşu oyunu sonrasında gol bölgesine vardı. (2.48) Ekstra golün sayı olmasıyla farkı 3 sayıya çıkaran Rams, devre arasına 17-14'lük üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinde gol bölgesine gidemeyen Los Angeles Rams, Greg Zuerlein'ın 37 yarda uzaklıktan attığı alan golü ile aradaki farkı 6 sayıya çıkarttı. (9.44) Seattle Seahawks'ın cevabı, yaklaşık 5 buçuk dakika sonra geldi. Tyler Lockett, Russell Wilson'ın 23 yarda uzaklıktan attığı pası gol bölgesinde yakalayarak yaptığı touchdownla önce beraberliği sağladı. (4.20) Daha sonra Sebastian Janikowski, ekstra golde isabet kaydetti ve Seahawks, son 15 dakikaya 21-20 önde girdi.

Rams, önceki çeyrekten kalan hücum serisini touchdownla tamamlayarak skor üstünlüğünü yeniden ele geçirdi. Bir başka tight end Tyler Higbee, toplam 10 yardalık pas oyununda, Jared Goff'ın kendisine attığı topu yaklaşık 2 yarda çizgisinde aldı ve dönüp düşerken topu gol bölgesine ulaştırdı. Fakat 2 sayılık denemede Todd Gurley'in koşusu başarılı olmadı. (14.54) Daha sonraki hücum serilerinde karşılıklı alan golleri oldu ve Kaliforniya ekibi, 5 sayılık üstünlüğünü korudu. (7.34) Kaliforniya ekibinin savunması da Seattle Seahawks'a maç boyunca zorlu anlar yaşattı. Ancak yeni transfer Dante Fowler Jr, Rams adına en büyük savunma hamlesini yaptı. Russell Wilson'ı sackleyip fumble yapmaya zorlayan başarılı linebacker, rakip yarı sahasının 9 yarda çizgisine kadar kontrol edilemeyen topu yakaladı. (5.55) Kaliforniya ekibi, Fowler Jr'ın fumble recover sonrasında kazandırdığı hücum hakkını, 6 saniyede touchdownla sonuçlandırdı. Wide receiverlardan Brandin Cooks, 9 yardalık koşuyu gol bölgesinde tamamladı ve farkı çift hanelere çıkardı. Ekstra golün de sayı olmasıyla Los Angeles Rams, skoru 36-24'e getirdi. (5.49) Seattle Seahawks, bitime 1.56 dakika kala Russell Wilson'ın bir diğer running back Mike Davis ile 3 yardalık pas oyunundan touchdown çıkardı ve Sebastian Janikowski'nin ekstra golü sonrasında galibiyet umutlarını taze tuttu. Seahawks savunması, bir sonraki Rams hücumunu durdurmayı başardı ve rakibinin sayı yapmasına izin vermese de son hücum serisini iyi değerlendiremedi ve eli boş döndü. Los Angeles Rams, karşılaşmayı 36-31 kazandı. Bu sonuçla 9. galibiyetini alan Rams, 11. haftanın kapanış maçında, Meksika'da oynayacağı Kansas City Chiefs maçını kazanması ve Seahawks'ın da açılış maçında Green Bay Packers'a mağlup olması durumunda, Ulusal Futbol Konferansı Batı Grubu liderliğini ve Play-off'u garantileyecek.

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 LOS ANGELES RAMS 

Jared Goff (QB): 39'da 28 pas isabeti, 318 yarda pas mesafesi, 2 touchdown pası, 3 koşu oyununda 3 yarda mesafe

Todd Gurley (RB): 16 koşu oyununda 120 yarda mesafe ve 1 koşu touchdownı, 4'te 3 top yakalamada 40 yarda mesafe

Brandin Cooks (WR): 1 koşu oyununda 9 yarda mesafe ve 1 koşu touchdownı, 12'de 10 top yakalamada 100 yarda mesafe

Dante Fowler (LB): 2 total tackle, 1 tackle desteği, 1 sack, 1 kez rakip oyuncuyu fumble yapmaya zorlama ve 1 defansif recover

Ndamukong Suh (DT): 5 total tackle, 4 tackle desteği, 0.5 sack

Aaron Donald (DT): 3 total tackle, 1 tackle desteği, 2.5 sack

 SEATTLE SEAHAWKS 

Russell Wilson (QB): 26'da 17 pas isabeti, 376 yarda pas mesafesi, 3 touchdown pası, 9 koşu oyununda 92 yarda mesafe

Rashaad Penny (RB): 12 koşu oyununda 108 yarda mesafe ve 1 koşu touchdownı

Tyler Lockett (WR): 1 koşu oyununda 18 yarda mesafe, 6'da 5 top yakalamada 67 yarda mesafe ve 1 touchdown