Spor 20.11.2018 08:30

Los Angeles'ta Tarihi Maç: Tam 105 Sayı

NFL'in 11. hafta kapanış maçında, 53. Super Bowl'un olası bir eşleşmesi olarak bakılan karşılaşmada Los Angeles Rams, sahasında Kansas City Chiefs'i 54-51 yenerek 10. galibiyetini aldı.
Los Angeles'ta Tarihi Maç: Tam 105 Sayı

Bertan ERMAN

Los Angeles Rams, maçın ilk hücum serisini 3 dakikada tamamladı. 7 hücum sonunda Robert Woods, Jared Goff'ın 7 yarda uzaklıktan attığı pası gol bölgesinde yakaladı ve Rams 6-0 öne geçti. Ancak Greg Zuerlein'ın ekstra golü isabetli olmadı. Kaliforniya ekibi, Jared Goff-Josh Reynolds işbirliği sonucunda aradaki farkı çift hanelere çıkardı. 4 yardalık pas oyununda Reynolds, Goff'ın kendisine attığı topu gol bölgesinde yakaladı. Bu sefer Zuerlein'ın ekstra golü de isabetli oldu ve Rams skoru 13-0'a getirdi. (5.35) Buna karşılık Kansas City Chiefs de, akabinde gerçekleştirdiği hücum serisinde, ilk sayılarını bir pas oyunundan gelen touchdownla buldu. Missouri ekibinin başarılı wide receiverı Tyreek Hill, Patrick Mahomes'un 25 yardauzaklıktan attığı pası gol bölgesinde tuttu. Harrison Butker'ın attığı ekstra gol sonrasında aradaki fark 6 sayıya düştü. (3.27)

İkinci 15 dakikaya 13-7 önde giren Los Angeles Rams, önceki çeyrekten kalan hücum serisini, Greg Zuerlein'ın 23 yarda uzaklıktan attığı alan golüyle noktaladı. (14.54) Kansas City Chiefs, bir sonraki hücum serisinde, gol bölgesinin 1 yarda uzağına kadar gelmeyi başardı; fakat Rams savunması touchdowna izin vermedi. Son hücum hakkında ise Harrison Butker, 21 yarda uzaklıktan alan golü attı. (8.04) Akabinde Chiefs, savunmada büyük bir iş çıkardı. İlk olarak defansif tackle Xavier Williams, Jarred Goff'ı sackledi. Bir sonraki hücumda ise, Missouri ekibinin defansif endlerinden Allen Bailey, Goff'ı sacklerken fumble yapmasını da sağladı. Bailey yere düşen topu da rakip yarı sahasının 21 yarda çizgisinde yakaladı ve takımına yeni bir hücum hakkı sağladı. (6.39) Chiefs, elde ettiği bu hücum serisini 11 saniyede, Kareem Hunt'ın 21 yardalık koşusu sonucunda touchdownla tamamlayarak, önce skoru eşitledi; Harrison Butker'ın ekstra golü sonrasında 17-16 öne geçti. (6.28) Ancak Kansas City'nin üstünlüğü uzun sürmedi. Los Angeles Rams'in yıldız savunma hattı oyuncusu Aaron Donald, Patrick Mahomes'u sacklerken, fumble yapmaya da zorladı. Yere düşen topu ise, linebackerlardan Samson Ebukam yakaladı ve 11 yardalık dönüş koşusunu gol bölgesinde bitirdi. Touchdown sonrasında ekstra golün de sayı olmasıyla Rams, yine 6 sayılık bir üstünlük kurdu. (1.50) Chiefs, çeyreğin bitimine 13 saniye kala bir touchdowna daha imza attı. Wide receiverlardan Chris Conley, gol bölgesinde, Patrick Mahomes'un attığı pası yakaladı ama Harrison Butker'ın ekstra golü isabetsiz oldu ve devreye 23-23'lük eşitlikle gidildi.

Kansas City Chiefs, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinde top kaybı yaptı. Aaron Donald, maçtaki ikinci sack ve fumble yapmaya zorlaması ile yine sahneye çıktı. Yere düşen topu yakalamak zor olsa da, Rams'in defansif endlerinden John Franklin-Myers bunu başaran isim oldu. (13.27) Kaliforniya ekibi, elde edilen yeni hücum serisini, Jared Goff'ın 7 yardalık koşu touchdownıyla sonuçlandırdı. Greg Zuerlein da ekstra golü sayıya çevirdi ve Rams, Chiefs'e karşı 7 sayılık bir üstünlük sağladı. (10.54) Buna karşılık Kansas City'de yıldız tight end Travis Kelce, bir sonraki hücum serisinin sonunda, Patrick Mahomes'un 4 yardalık pasını gol bölgesinde tuttu. Touchdown sonrasında ekstra golün sayı olmasıyla skora yeniden denge geldi. (7.09) Eşitlik, Greg Zuerlein'ın 33 yarda uzaklıktan attığı alan golü ile bir kez daha Los Angeles Rams Lehine son buldu. (2.24) 10 saniye sonra Samson Ebukam, Patrick Mahomes'un pasını, rakip yarı sahasının 25 yarda çizgisinde yakaladı ve interception dönüşünü touchdownla tamamladı. (2.14) Kaliforniya ekibi, Zuerlein'ın ekstra golüyle farkı çift hanelere çıkardı ve son 15 dakikaya 40-30 önde girdi.

Kansas City Chiefs, Patrick Mahomes-Tyreek Hill ikilisiyle maça tutunmak adına önemli bir adım attı ve bu ikili, 73 yardanın geride kaldığı pas oyununu touchdownla sonuçlandırdı. Harrison Butker'ın ekstra golü ile fark 3 sayıya düştü. (12.04) Missouri ekibinin savunması, akabinde Los Angeles Rams hücumundan sayı çıkardı. Linebacker Justin Houston, Jared Goff'ın elindeki topa yaptığı müdahale ile bir sack ve fumble yaptı. Pozisyon esnasında Houston'ın sırtına çarpan topu Allen Bailey, rakip yarı sahasının 2 yarda çizgisinde yakaladı ve topu gol bölgesine ulaştırdı. Ekstra gol sonrasında Chiefs, Rams karşısında 44-40 öne geçti. (11.07) Ancak Kaliforniya ekibinin cevabı gecikmedi. Tight endlerden Gerald Everett, Jared Goff'ın 7 yardalık pas oyununda topu yakalayıp touchdown yaptı ve üstünlük yine Los Angeles Rams'e geçti. Ekstra golün ardından skor 47-44'e geldi. (9.38) Chiefs pes etmemeye devam etti ve bir touchdowna daha imza attı. Chris Conley, Patrick Mahomes'un kısa mesafeli pasını 8-9 yarda çizgileri arasında yakaladı ve kalan mesafeyi koşarak topu gol bölgesine taşıdı. Toplam 10 yardanın geride kaldığı touchdown sonrasında ekstra gol sayı oldu ve skor üstünlüğü Missouri ekibine geçti. Maçın bitimine 1.49 dakika kala Goff-Everett ikilisi bir kez daha sahne aldı ve oynadıkları pas oyununda 40 yardayı geride bırakarak touchdown yapmayı başardı. Akabinde gelen ekstra gol, maçın skorunu tayin etti. Kansas City Chiefs'in son iki hücum serisinde de, sırasıyla Marcus Peters ve Lamarcus Joyner'ın interceptionları geldi ve Los Angeles Rams, bu müthiş mücadeleyi 54-51 kazandı.

TARİHE GEÇTİ

Los Angeles Rams - Kansas City Chiefs karşılaşması, iki takımın da 50 sayının üzerinde skor yaptığı ilk NFL maçı olarak tarihe geçti. Ayrıca bu karşılaşma, toplam 105 sayıyla lig tarihinin en çok sayının yapıldığı üçüncü maçı oldu.

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 LOS ANGELES RAMS 

Jared Goff (QB): 49'da 31 pas isabeti, 413 yarda pas mesafesi, 4 touchdown pası, 4 koşu oyununda 6 yarda mesafe ve 1 koşu touchdownı

Gerald Everett (TE): 4'te 3 top yakalamada 49 yarda mesafe ve 2 touchdown

Josh Reynolds (WR): 8'de 6 top yakalamada 80 yarda mesafe ve 1 touchdown

Samson Ebukam (LB): 2 solo tackle, 1 tackle desteği, 1 sack, 1 pick six (interception dönüşü touchdwon), 1 fumble recoverdan touchdown

Aaron Donald (DT): 2 solo tackle, 2 tackle desteği, 2 sack ve 2 kez rakip oyuncuyu fumble yapmaya zorlama

Lamarcus Joyner (S): 5 solo tackle, 2 tackle desteği, 1 interception

 KANSAS CITY CHIEFS 

Patrick Mahomes (QB): 46'da 33 pas isabeti, 478 yarda pas mesafesi, 6 touchdown ve 3 interception pası, 6 koşu oyununda 28 yarda mesafe

Kareem Hunt (RB): 14 koşu oyununda 70 yarda mesafe, 4'te 3 top yakalamada 41 yarda mesafe ve 1 touchdown

Tyreek Hill (WR): 14'te 10 top yakalamada 215 yarda mesafe ve 2 touchdown

Travis Kelce (TE): 15'te 10 top yakalamada 127 yarda mesafe ve 1 touchdown

Chris Conley (WR): 8'de 7 top yakalamada 74 yarda mesafe ve 2 touchdown

Allen Bailey (DE): 1 solo tackle, 1 sack, 2 defansif recover ve 1 savunma touchdownı