Vakıf Katılım web
Ekonomi 17.04.2019 17:49

Maktek Konya Savunma, Tarım, Havacılık, Otomotiv Sanayi Alanında Yapılan Yatırımlara Yön Verdi

MAKTEK  Konya'da 47 Ülke ve 66 Şehirden Gelen 29.753 profesyonel ziyaretçi, katılımcıların yüzünü güldürdü.
Maktek Konya Savunma, Tarım, Havacılık, Otomotiv Sanayi Alanında Yapılan Yatırımlara Yön Verdi

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) iş birliği ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) desteğiyle düzenlenen MAKTEK Konya Fuarı, 66 şehirden yerli ve 47 ülkeden uluslararası olmak üzere, toplam 29 bin 753 sektör profesyonelinin ziyaretiyle sona erdi. Türkiye’nin ‘KOBİ Başkenti’ olarak tanımlanan Konya’da makine sektörün tüm paydaşlarını bir araya getiren ve bölgede ilk olma özelliği taşıyan fuar, katılımcı firmalar ile ziyaretçilerden tam not aldı. Fuar kapsamında sektöre yön veren uzmanların hazır bulunduğu paneller düzenlenirken, güncel konular ele alındı.

Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD)  ile TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş iş birliği ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) desteğiyle, takım tezgahları sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getirmek için yola çıkan MAKTEK Konya Fuarı, 10-13 Nisan 2019 tarihleri arasında Konya Ticaret Odası - Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. Otomotiv tedarik sanayisi, savunma sanayisi, tarım aletleri ve değirmen makineleri imalatı, döküm sanayi, kalıpçılık, spor amaçlı tüfek parçalarının üretimi ve şu an için Türkiye’de tek olan robot imalatı fabrikasıyla da gözleri üzerine çeken kentte ilk defa düzenlenen fuar, ülke ekonomisine önemli katkı sağladı.

Yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da ziyaretçi ilgisiyle karşılaşan fuar; 47 ülkeden uluslararası, yurt içinden de 66 şehirden profesyonel ziyaretçiyi ağırladı. 20 ülkeden 276 firma ve firma temsilciliğini aynı çatı altında buluşturan fuar, Ar-Ge destekli yeni nesil teknolojilere ev sahipliği yaparak önemli iş birliklerine de zemin hazırladı. Fuarda düzenlenen “Sanayide Mühendis ve Kadın Olmak” ve “Havacılık ve Savunma Endüstrisi” panelleri de sektöre yön veren konu ve konuşmacıları ağırladı. “Sanayide Mühendis ve Kadın Olmak” panelinde sanayi ve makine sektörlerinde başarılı iş insanları tecrübelerini anlatırken, “Havacılık ve Savunma Endüstrisi” panelinde ise Türkiye’nin havacılık ve savunma sanayisindeki durumu ve yapılması gerekenler masaya yatırıldı.