Kültür Sanat 19.10.2019 00:30

'MANÇALI ADAM' YENİ SEZONDA YENİDEN

İstanbul Devlet Opera ve Balesi , geçtiğimiz sezon prömiyeri yapılan "Mançalı Adam" Müzikali ile bu sezon da seyirci ile buluşmaya hazırlanıyor.
'MANÇALI ADAM' YENİ SEZONDA YENİDEN

Mitch Leigh’in bestelediği, metin - şarkı sözü Dale Wasserman ve Joe Darion tarafından yazılan, Güngör Dilmen tarafından Türkçeleştirilen müzikalin yönetmeni Murat Göksu.

Eserin müzik sorumluluğunu, orkestrayı da yönetecek olan Hüseyin Kaya yaparken , dekor tasarımı Ferhat Karakaya’ya, kostüm tasarımı Gizem Betil’e, Işık tasarımı ise Taner Aydın’ ait.
Dünya prömiyeri 1965 yılında Connecticut’da , Broadway prömiyeri ise yine aynı sene gerçekleşen eserin konusu kısaca şu şekilde; Hikaye 16. yüzyılın sonlarında geçer. Vergi toplayıcısı, asker ve yazar Miguel de Cervantes ve yardımcısı Sancho, manastıra karşı geldikleri gerekçesiyle İspanyol Engizisyonu tarafından hapse atılırlar. Buradaki mahkumlar Cervantes’in tüm eşyalarına el koyar. Ancak Cervantes, el yazısı metinlerinin kendisine geri verilmesi konusunda onları ikna eder ve Mançalı Don Kişot hikayesini yeniden canlandırarak dramatik bir savunma gerçekleştirir. Şövalyeliğin öldüğüne inanmak istemeyen ve kendi çılgın dünyasında yaşayan onurlu şövalye Don Kişot’un dokunaklı ve tutku dolu hikayesi başlar.
Don Kişot rolünde Suat Arıkan, Hakan Aysev, Murat Göksu; Sancho rolünde Çağrı Köktekin, Yücel Özeke, Onur Turan; Aldonza rolünde Şebnem Ağrıdağ Kışlalı, Hande S. Ürben; Hancı rolünde Gökçe Şenyüz, Barbaros Taştan; Rahip rolünde Serkan Bodur, Ufuk Toker; Dr. Carrasco rolünde Can Reha Gün; Antonia rolünde Begüm Karacasu, Ayşegül Karkıner dönüşümlü olarak rol alıyorlar.