Vakıf Katılım web
Magazin 22.01.2018 15:33

MARATON KOŞARAK ALDIKLARI DİYALİZ CİHAZLARINI DEVLET HASTANESİNE TESLİM ETTİLER

​Kasım ayında gerçekleştirilen 39. Vodafone İstanbul Maratonu'nda "Sen Adım At, Onlar Hayata Bağlansın" sloganı ile yer alan Türk Böbrek Vakfı, toplanan bağışlarla alınan 3 diyaliz cihazını, Hasan Yalnızoğlu, Tuğba Melis Türk ve gönüllü koşucuların katılımı ile Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne teslim etti.
MARATON KOŞARAK ALDIKLARI DİYALİZ CİHAZLARINI DEVLET HASTANESİNE TESLİM ETTİLER

ŞAFAK GÜVEN

Kasım ayında gerçekleştirilen 39. Vodafone İstanbul Maratonu’nda “Sen Adım At, Onlar Hayata Bağlansın” sloganı ile yer alan Türk Böbrek Vakfı, toplanan bağışlarla alınan 3 diyaliz cihazını, Hasan Yalnızoğlu, Tuğba Melis Türk ve gönüllü koşucuların katılımı ile Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne teslim etti.

Diyaliz cihazlarının teslimi için Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tören düzenlendi.

Törene Wilma Elles katılamazken, Hasan Yalnızoğlu ve Tuğba Melis Türk ile diğer gönüllü koşucular hazır bulundu. Hastanenin yöneticileri ve çalışanlarının katıldığı törende; Türk Böbrek Vakfı (TBV) Başkanı Timur Erk tarafından tüm katılımcılara teşekkür belgeleri verildi.

ÖRNEK VAKIF GÖNÜLLÜSÜ HASAN YALNIZOĞLU

Törende konuşan TBV Başkanı Timur Erk; “vakıf olarak 32 yıldır sağlık alanında önemli çalışmalar yaptık. Bu yıl ilk kez katıldığımız maratonda böbrek hastaları için koşan 157 gönüllümüze yürekten teşekkür ediyorum. Onlar toplumun gönüllü sağlık elçileri. Topluma değer katacak her türlü projemizde bizleri yalnız bırakmayan ünlü isimlere ayrıca teşekkür etmem gerekiyor… Sevgili Hasan Yalnızoğlu yakın zamanda bir ameliyat geçirmesine rağmen, evde dinlenmesi gereken dönemde yine bizimle birlikte oldu. Kendisi bizim için çok büyük fedakarlık yapıyor diyerek salondan alkış istedi.  Keza Tuğba Melis Türk… Onun da yoğun çekim programları var ve bir fırsat yaratıp, burada da bizi yalnız bırakmadı” dedi.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Emin Güneş ise; Türk Böbrek Vakfı’na ve vakıf adına gönüllü koşuculara teşekkür etti. Türk Böbrek Vakfı, kuruluşundan bu yana ülkemizde sağlık alanında çok etkin rol almıştır. Böbrek hastalığı sadece ülkemizde değil, tüm dünyada yaygın görülen önemli bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Sadece ülkemizde 60.000 diyaliz hastası mevcuttur.

Hastanemiz,  İstanbul’un değil, tüm bölgenin önemli hastanelerinden biridir. Diyaliz hizmeti konusunda İstanbul’un en fazla hasta sayısına sahip hastanesiyiz. Yardımlaşma ve dayanışma bir toplumun gelişmesi için en önemli unsurlardır. Bir başkasının yaşamasına yardım etmeyen, yaşadığını iddia etmemeli. Mutluluk vermektir… Aldıklarımızla anlık yaşarken, verdiklerimiz, ebediyen yaşamamızı sağlar. Bu vesileyle; gerçekleştirdiği farkındalık projeleriyle, eğitimlerle, ürettiği kaliteli sağlık hizmetleriyle topluma değer katan Sayın Timur Erk başkanlığındaki Türk Böbrek Vakfı’na bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Hastanede görev yapan doktor, hemşire ve görevli personelden oluşan Koro’nun konseri izleyenleri şaşırttı. Dr. Murat Polat yönetimindeki koronun eşsiz konserine kayıtsız kalmayan Tuğba Melis Türk, Hasan Yalnızoğlu ve Timur Erk, sahneye çıkarak Doç. Dr. Serdar Altınay’ın seslendirdiği eserlere vokal yaptı.

Konserin ardından Diyaliz Merkezi’ni ziyaret eden ekip hastane çalışanlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi.

AĞLATAN HAYRANLIK

Ziyaret sonrası Tuğba Melis Türk’ü karşısında gördüğü için ağlamaya başlayan bir hasta ise şaşkınlık yarattı. Fazilet Hanım ve Kızları adlı dizide rol alan Türk’ü çok beğenen kadın hayranı; heyecan ağlamaya başladığını belirterek, hatıra fotoğrafı çektirdi.